Märts
25.02.2021
Heidit Kaio: riigi silmis ei ole Evelin Ilves mitte keegi, lihtsalt üks naine
EESTI NAISE KAANELUGU | Evelin Ilvese pihtimus: lahutuse järel lükati endine presidendiproua lihtsalt tänavale, justkui olnuks abielu purunemine üksnes minu süü
Olen viimase aasta jooksul küsinud Evelinilt intervjuud mitu korda ja ta on keeldunud. Minu huvi on olnud sõlmida lahti üks rääkimata lugu minevikust. Tema aga on eluga edasi liikunud ja elab omas mullis. Elu keskmes on akadeemilised õpingud Tartu ülikooli arstiteaduskonna residentuuris ja palgatöö arsti-residendina. Kahe ja poole aasta pärast saab temast töötervishoiuarst. On imetlust vääriv, et ta on elu teises pooles valinud karjääripöördeks sedavõrd teadmisterohke ja nõudliku ala.
Staarfotograaf Ellen von Unwerth: seoses Eestiga meenuvad mulle eestlannadest modellid. Eestist tuleb nii palju ilusaid tüdrukuid!
Eksklusiivses intervjuus Eesti Naisele räägib maailmakuulus fotograaf Ellen von Unwerth (67) erootikast, moest ja vananemisest.
Justin Petrone: minuga lihtsalt juhtub. Mul on selline komme, et kui näen elektriauku, siis torkan näpud kohe sinna sisse
Eva Luigas: lohutasin end mõttega, et nüüd jäävad tüütud päevad ära. Oleksin ma vaid teadnud, et asemele tulevad vastikud kuumahood...
Jah, ma teadsin, mis mind vanuse kasvades ees ootavad: väikesed vastikud kortsud, mõned liigsed kilod ja meno­paus. Sa ei ole enam nii ligitõmbav ja su arvamus ei huvita enam kedagi. Üks asi on aga noorena mingeid abstraktseid muresid ette kujutada, hoopis teine asi on ühtäkki avastada, et need on su ellu kohale jõudnud. Selleks polegi palju vaja, piisab ühest telefonikõnest.
PIHTIMUS | "Kui avastasin rinnast klombi, siis teadsin kohe, mis see on..."
Haigus muudab sinu pilti iseendast, ütleb Kaja Kutser (55). Vähk vähendas tema keha, kuid kasvatas enesekindlust: “Sain aru, et naiselikkus ei võrdu rinnad.”
KARJÄÄRIKRIIS | Enne kui lahkumisavalduse letti lööd, mõtle läbi: miks?
“Kuigi paljud keskealised naised on oma töösuhtega rahul, pöörduvad nad nõustaja poole, sest avalik arvamus on pannud nad endast mõtlema kui ebaõnnestujatest,” nendib karjäärinõustaja Monika Larini. Kuidas kraapivast tundest vabaneda?
Mihkel Raud: ma ei oska enam pastapliiatsiga kirjutada! Esimese lause järel oli tunne, justkui oleksin Gerd Kanterit kättpidi teretanud
Nägin aastate eest intervjuud ühe soome pianistiga, kes oli 85. sünnipäeva puhul telesaatesse rääkima kutsutud.
Päeviku pidamise imetoime | "Oli ülimalt hea, et ma kolm aastat tagasi läbi põlesin!"
Päeviku kirjutamine aitab parandada loovust, tuua selgustunde, maandada emotsioone ja teha paremaid otsuseid. Kui hoiad fookuse sellel, mis kõige olulisem, saad teadlikult kujundada oma isiksust, päevi ja kogu elu.
Siberis sündinud Irina Pärt: kuulasin Arvo Pärdi muusikat terve päeva ja unustasin söömise. Üsna pea kohtasin Immanueli...
Siberis sündinud Irina Pärt (50) tuli abikaasa järel Eestisse 15 aastat tagasi. “Ei pea otsima kaugelt ega soovima võimatut,” arvab ta. “Parem imetleda seda, mis on meie ümber ja me sees.”
Võimlema virgutaja Martin Kõrv: täna teeme lihastreeningut. Kui tahad tunda end kui õige kulturist, too külmkapist poslamasla!
Kui Martin Kõrv Vikerraadios igalõunased virgutusminutid lõpetab, on trimmi venitatud nii rind kui ka reied ja mitte vähem põselihased – naerunäoks.
Pererestorani pidajad Marju ja Shu: mesinädalad jäid ära, pikema puhkuse saime tänu pandeemiale alles eelmisel aastal
Vajutades Tallinna südalinnas asuva korteri uksekella, üritan pingsalt meelde tuletada, kuidas öelda tere jaapani keeles. Uksekell heliseb. Kostab haukumist. Mu peas hakkab moodustuma midagi ko-ga algavat, kui uks avaneb ja lävel seisab sõbralikult naeratav Shuichi Shiraishi.
Hollywoodi tähe Paul Newmani abieluõnne saladus: miks minna välja hamburgerit sööma, kui sind kodus ootab hea steik?
„Mõnikord loob jumal täiuslikke inimesi – Paul Newman oli üks neist,“ on öelnud näitleja Sally Field.
REISILUGU | Rongiga läbi Venemaa. Ajuti võis kupeeaknast märgata sadu tanke, mida operatiivselt raudtee peal liigutada saab
Paarinädalane retk Trans-Siberi rongiga Hiinast läbi Mongoolia Venemaale ei paku igal sammul vapustavaid vaateid. Pigem nõukaaegset nostalgiat – noorematele ka eksootikat – ja aega kupeeaknast välja vaadates mõtiskleda.
Igatsus olla laps
Kus võivad peituda mehe lapsepärasuse juured?
Aasta siis oli 1934 | Kõik ülearune välja! Kodu kolavabaks
Praegu popid korrastusnipid pole midagi uut! Juba 90 aastat tagasi kirjutas Eesti Naine: “Uus mood nõuab võimalikult vähe asju, kõik ülearune – välja.”
Teadlane: kui koroonaviirus praegu Eestis nii laialdaselt levib, siis vaevalt saab see järgmisel talvel sama suurt puhangut korraldada
Koroonanumbrite kuivale statistikale lisaks tahaks viirushaiguste kohta rohkem teada saada. Küsime teadlastelt.
NAISE TERVIS | Põis streigib ja seks on valus? See on menopaus
Menopausi ajal võivad naise elu häirida tüütud kuumahood ja tavalisest suurem ärrituvus. Hoopis vähem räägitakse sellistest segavatest menopausi­aegsetest muredest nagu tilgad püksis ja alailma kimbutavad põiepõletikud.
Jumestuskreemid, BB- ja CC-kreemid, toonitud niisutajad. Milline toode kingib hea jume?
Me kõik ihaldame tervet, säravat, ühtlase jumega nahka. Selle saavutamisele aitavad tervislike eluviiside ja nahahoolduse kõrval kaasa ka jumestustooted.
Ma pole nii vana, et ei võiks kanda... ...märka-mind-mantlit
Moetutvustustes juurdunud terminile statement -mantel eesti keeles kindlat vastet polegi. Pilgupüüdja palitu? Muljetavaldav mantel? Üllatav üleriie?
Pehmed toonid ja naiselik joon
Moe- ja aksessuaari­disaineri Julia Korovina (42) garderoobis on igat tooni rohelisi esemeid, mis rõhutavad kaunilt kandja silmade värvi.
Uuestisünd vannivees. Mida lisada vette, kui vahumäed pole sinu rida?
Tulgu lund, lörtsi või vihma – mõnulemine soojas lõhnavas vahuvannis lõõgastab kõik meeled ja annab kehale särtsuvat uut energiat.
Moeküsimus Kevadisemalt
Ootan juba kevadiste ülerõivaste ideid. Millised mantlid-joped ning nende juurde sobivad jalanõud võiks endale soetada? Nele
Moeankeet Lillemustrid kutsuvad joonistama
Moekunstnik Kätlin Kaljuvee (38) hoiab käe pidevalt soojas nii eratellimustega moeillustratsiooni žanris kui ka joonistades mustreid oma veebipoe rätikutele, kleitidele ja spordirõivastele.
Mammu Couture algas satsiseelikust
Kõik algas satsiseelikust, millega moelooja Maria Tammeorg pani aluse moemärgile Mammu Couture. Tema unelmakleitide võlukamber saab tänavu seitsmeaastaseks.
Eesti Naise märtsinumbris | Evelin Ilves räägib avameelselt oma lahutusest, rinnavähki põdenud naise pihtimus, Justin Petrone argipäev
EESTI NAISE HOROSKOOP | Kalad naudivad armastust, Ambur vahetab töökohta. Mida toob märts sinu tähemärgile?
Lapin, Tolts, Tralla. 15 teost, mida peaks igaüks Eesti kunstist teadma. 1980-2000
1980–2000 oli murranguline aeg: nõukogude võim nõrgenes, kukkus kokku, Eesti sai iseseisvaks. Totaalsest surutisest sai totaalne vabadus! Vanema põlvkonna avangardistid olid oma väljakujunenud stiiliga eeskujuks uuele põlvele, kes asus julgelt eksperimenteerima.
Küttimine mälumaastikul
VITAMIIN
Eesti Naise raamatusoovitused: märts
Raamatusoovitusi annab Reet Weidebaum, AK kultuuritoimetaja.
Tristan Priimägi soovitab: milliseid vaatamist väärt filme toovad alanud nädalad kinodesse?
Milliseid vaatamist väärt filme toovad alanud nädalad kinodesse?
Kristel Aaslaid: mina ise olen oma elu ratsanik valgel hobusel
Kristel Aaslaid sai avalikkuse ees tuntuks teleseriaali „Padjaklubi“ mehelikus rollis Mišana, kuigi tagataskus oli tal tantsijana maailmameistritiitel, osalemine „Eesti talendi“ ning „Su nägu kõlab tuttavalt“ telesaadetes. Kristel tunnistab, et sisemine liigkriitilisus teismelisena oli tema enda kõige suurem takistaja ning teekond oma unistuste elluviimisel oli pikem. Otsus tulla välja ohvri rollist, hakata elama olevikus ning õppida usaldama elu ei olnud lihtne..
KUULA | Kuidas püsida teleekraanil 25 aastat?
Kuidas ellu jääda telemaastiku armutus konkurentsis, kus igal aastal ilmub ekraanile uusi saatejuhte? Mismoodi säilitada vaimne tasakaal, kui päevast päeva tuleb taluda teletööga kaasnevat adrenaliini üledoosi?
HOOAJALISED KÖÖGIUUDISED MÄRTSIS
Nägu naerul, süda lõputult kurb
Depressioonis inimene ei pruugi paistagi üdini kurb – salakaval haigus võib peita end hoopis särava naeratuse taha. Sellist seisundit nimetatakse naeratavaks depressiooniks ja see on rohkem levinud, kui arvatagi oskaks.