Juuli
25.06.2021
“Meeldin iseendale iseendana.”
Must ja valge hunt me sees
Kui keegi ärataks mind öösel üles ja paluks meelde tuletada Evelin Võigemasti häält (41), siis kuuleksin seda kohe! Ta on üks meie aja suuri näitlejaid, kellel õnneks veel pikk tee minna.
Las rind räägib!
A, B, C, D, hakka pähe... Ei, vupsa rinnahoidja sisse. Mõnele meeldib A, teine on rahul F-iga – lõpuks on ikka kõik peas kinni! Seksuoloog Imre Rammul ei usu, et tänapäeva paljastav mood meeste huvile naiste rindade vastu surmahoobi võiks anda – rind on läbi ajaloo olnud erootilise tähelepanu objekt. Kuid mine sa tea, las naised ise räägivad. Täie rinnaga!
Minu elu kõige keerulisem suhe
Kas ma kuulsin tõesti õigesti?! 70ndates naine otsib kaaslast, muu hulgas peab 70+ mees olema kindlasti väga saleda kehaehitusega.
Tango-lummuses Eesti
Kuigi moraalivalvurid üritasid tango levimise vastu võidelda, vallutas kuum ja paheline tants kogu Euroopa. Ka eestlaste kiretu pealispinna all leidus kirglik tangopisik.
Unistus ilusamast kehast
Suunamudijate välimääraja
Kirjutasin raamatu.
Kriisis küpsenud koogikunstnik
Kuidas saab üks võikreemiga tort hõljuda läbi suu nagu siidisall? Vastust teab vaid Koogisahvri võrratu tordimeister Maarika Sale (47).
200 rubla, that’s my EÜE
Nõukaajal läks progressiivne noorsugu suviti kaheks kuuks maale elama. Et teenida raha, lõbusalt aega veeta ja leida endale sealt ehk ka paariline.
Sild Eesti ja Türgi vahel
Hille Hanso (45) on elanud Türgis pea kümme aastat. Vabakutselise väliskommentaatorina peab ta suureks vastutuseks, et Türgi ja Lähis-Ida maine eestlaste silmis on viimasel kümnendil olnud paljuski just tema kujundada.
Argiasjust kõrgemal
“Armastuse argipäevas saab loomulikult ja pingevabalt koos olles ka vaikida,” ütleb kirjanik ja ajakirjanik Aita Kivi, kelle sulest ilmus hiljuti autobiograafiliste sugemetega romaan “Nähtamatud traagelniidid”.
Õnnelik maailma katusel
Maailma kõrgeimad mäed alpinistidele, maalilised loodusvaated ilujanustele ja iidsed templid vaimseteks rännakuteks. Seda kõike pakub Nepal.
Suur südametemurdja
“Niisuguse välimusega nagu tema ei saa ühtki naist laval emmata, see poleks lihtsalt usutav,” ütles Jean-Paul Belmondo kohta tema näitekooli õppejõud. Oi kuidas ta küll eksis!
Aru üle arutades
“Inimest tõmbab see, mis on temast vägevam – olgu tegu aju või kosmose, suure metsa või merega,” arvab ajuteadlane Jaan Aru (36). Kõneleme loovusest, sallivusest ja sellest, mida ebakindlus ajuga teeb.
Külaskäik: taevakatusega toad
“Kõige hullemad on saamatud inimesed,” ütleb Monika Kannelmäe (61) veendunult. Saanud isalt päranduseks kuulsa dendropargi Harjumaal Rätla külas, võttis tütar väljakutse vastu, kuigi oli aednikuna alles algaja.
Andes elule värvi
Mai Kolossova (84) leidis kuldses keskeas uue hobi, millest sirgus Pärnus terve selts. Koos ei käida vaid portselanimaali pärast: “Naistel on vaja suhtlust!”
Emad ja tütred
Südames soovib iga ema oma tütrele parimat, aga kuidas see päriselus välja kukub? Kas ema loodud lapsepõlvekodu toob tütrele õnne või tuleb tütrel ema ja tema vaimse pärandiga raskuste kiuste hakkama saada?
EESTI NAINE 97 | Rannailm, 1955
Suvise puhkepäeva muretu mõnu! Pirita on sajandeid olnud üks pealinlaste põhiplaaže.
Suvi ja eaka hooldus
Kuidas korraldada oma puhkust siis, kui kodus vajab sinu abi kõrges eas vanem, kelle eest sa muidu iga päev hoolitsed?
Ma pole nii vana, et ei võiks kanda... ...heegeldust. Mis on moes?
Ehkki heegeldamises pole midagi uut, on heegeldatud riiete trendiks tõusmine viiteks, et “hea endisaja” tekitamiseks tuleks kodune näputöö ette võtta.
Rinnad moekeerises
Kõigi piinade ja pitsituste juures, mida moeajalugu naise keha kallal on korda saatnud, on rinnad paljugi enda kanda võtnud. Olles ikka arvestatav osa – nii allasurutuna kui ka pjedestaalile tõstetuna.
Jalgade suveõnn
Suvi on ainus aastaaeg, mil jalad ilma sukkade-sokkide-kingadeta merd, maad ja päikest nautida saavad. Jalgade õnnekarikat täidab ka pühendunult nende eest hoolitsemine!
Et silmailu jätkuks...
Novaatorlikud silmahooldustooted teevad õrna silmaümbrusnaha eest hoolitsemise suvel lihtsamaks.
Vana tuttav varbavahe
Jään ootama vahvaid nõuandeid: millised tuuled puhuvad jalatsimoes? Gerda
Sulpsab vette
Kui pisikesed päevaund magavad, läheb ema näkineiuks. Saba ununeb kiirustades maha, piisab ka sädelevast trikoost.
Lehte Hainsalu: elurõõmu varjundid
Asja, olukorra, suhte positiivseks kirjeldamiseks näib noorpõlvel piisavat kahest sõnast: lahe või äge.
HOROSKOOP
Eesti Naise raamatusoovitused juulis
Soovitab Reet Weidebaum, AK kultuuritoimetaja.
VITAMIIN
Mida põnevat juulis vabal ajal ette võtta? Eesti Naine soovitab.
KIRJAD
8 südasuvist kurgisalatit
Pole midagi paremat suviseks salatiks kui omad eestimaised värsked kurgid. Tuletame meelde iga-aastased lemmikud ja teeme mõned uued kurgisalatid! Kõik siinsed salatid valmivad 15–20 minutiga, suvel ei raatsigi selleks rohkem aega kulutada. Alati saab laualt esimesena otsa nõukaaegne tomati-kurgisalat hapukoore ja tilliga või klopitud kurgisalat.
Hooajalised köögiuudised juulis
Naerata ometi
Ärevushäire ja depressioon on haigused nagu iga teine. Keegi ei pea olema nii tugev, et sellega ise hakkama saada. Tugevust näitab hoopis see, kui võtad vastutuse ja tegeled oma haigusega. Vaimsete murede eri palgeid kirjeldab sõnas ja pildis Kadri Kõusaar.