August
24.07.2021
Julgus teha valikuid
“Keegi siin elus ei ole ainult sinu päralt. Mida varem selle selgeks saame, seda õnnelikumalt vist elame,” räägib armastatud Helgi Sallo oma ebatavalisest suhtest elu armastuse ja tütre isa Unoga, kes jagas end kahe perekonna vahel.
Sünnipäevalaps Helgi Sallo: tahaksin võimalikult kaua näha kõike, mis tuleb veel
Täna tähistab oma 82. sünnipäeva armastatud näitleja Helgi Sallo. Sel puhul avaldama uuesti tema eelmise juubeli eel ilmunud Eesti Naise kaaneloo, mis ilmus 2021. aasta juulis.
Koomast tõusnud
Kolmkümmend aastat saab täis ajast, mil Eesti ärkas poole sajandi pikkusest kunstlikust koomast.
Nunnade saar Saaremaal
Varahommikune päikesevalgus paistab Reomäe kiriku idapoolsest aknast täpselt laulvate nunnade peale, tekitades hämara kiriku orvas justkui valgussaare. Neid on kolm: Theofili, Theosemni ja Theoterpi.
Vestlus pudelikorjajaga
Minu naabermajas elab üksik vana pudeli­korjaja. Juba kaugelt on näha, et alkohol ja haigused on seda taati halastamatult purenud.
Mihkel Raud: vahest veame veel 30 aastat välja?
Tegime naisega reisiplaane. “Järgmisel nädalal on Marsile suht head hinnad,” hõikasin arvuti tagant kööki, kus naine askeldas. “Aga vahemaandumine on Kuul, otsehind Marsile tuleks kaks korda kallim.”
Ainukordsed pulmad
Miks ratsutada saja pulmalise juurde punases pruutkleidis, anda abieluvanne roosade okastega männi all ja pidada pulmi kaks päeva jutti? Aga miks ka mitte!
Täiskiirusel, kaks kätt roolil
Eesti esimese päikeseauto meeskonna mootor on Kristel Leif (33). “Paljudel inimestel on raske mõista, et mitte keegi pole kõiges kõige parem,” ütleb ta. “Mina olen selle teadmisega rahu teinud.”
Jäämurdjana muusikameres
Kes oli mees, kes sahkas Eesti tähtedele teed koduriigist välja, miljonite Venemaa vaatajate ette?
Koogikunstniku paradiis Pariis
Raplas üles kasvanud Erelin Kikas Fournier (43) õppis Pariisis koogikunstnikuks, saavutas edu erakoka ja toidustilistina ning jääb alatiseks igatsema naudingute linna kiiret kirevat elu.
George Clooney: tiigri taltsutamine
Iga paari aasta tagant vahetas ta välja naise oma käevangus, üks ilusam kui teine. Kuid abieluni ei jõudnud neist kellegagi. Kuni viimaks kohtas naist, kes on “igas mõttes teistsugune”.
Mõru ja magus vaheldumisi
“Ma olen vist halb romantik oma naise jaoks,” tunnistab muusik Stig Rästa, keda augustis näeme ja kuuleme Jazzkaarel.
Rahva lõhestaja number üks
“Saunas on iga keha ilus!”
Saunas saab harida ihu ja hinge, mustuse ja mured maha pesta, aga ka elukogenud naiste leiliruumis räägitud jutust tarkust koguda.
EESTI NAINE 97 | Astuge ligi! 1932
Ai kui äge putka! Eesti Naist sai sealt osta 1932. aasta augustikuus, väegade erilisel puhul.
Abimees ihuhädade vastu
Mida teeb füsioterapeut ja millal tema poole pöörduda? Kuidas leida endale sobivaim spetsialist?
6 põhjust, miks süda puperdab
Süda taob, justkui tahaks rinnust välja hüpata, või väreleb ja näib lööke vahele jätvat. Mis paneb südame jukerdama ja kas peaks kohe arsti poole pöörduma?
Ma pole nii vana, et ei võiks kanda... ... kolme satsiga kleiti
Satsikleite, mis naised kaharateks kuusekesteks muudavad, on tänavapildis juba mõnda aega näha. Ehk on ülestikku kroogitud osadest avar mudel juba endagi riidekapis? Kui veel mitte, on praegu paras aeg – igavesti ükski mood ei kesta!
Lahenda suvised naha­mured
Suvise iluhoolduse probleemideks võivad saada kuumus ja putukad, kuid õigete toodete abil leiad neile muredele lahenduse.
Elagu kahuvabadus!
Selleks, et juuksed oleksid suvel kahuvabad ja säraksid oma täies elujõus, kaitse neid päikese, tuulte ja merevee kuivatava toime eest pähe jäetavate seerumite, palsamite ja õlidega.
Tohib – ei tohi?
Juhtusin lugema, et naine ei tohiks pärast 40. eluaastat kanda pikki liibuvaid pükse. Kas on nii, kuigi jalad seda lubavad? Anne Kuidas ühendada seksapiilsus konservatiivse töökeskkonnaga ehk kuidas range stiiliga kontoris panna inimesed päid pöörama? Laura
On nii kuum
Loodus hoiab jõuvarusid, inimene kasutab kangasiilud kergeiks kehakatteiks. Jahutav vesi on lähedal, virgutavad moeideed siinsamas.
Rõivaste parandamisest saab trend
Disainer ja kunstiakadeemia disainiteaduskonna aksessuaaridisaini lektor Marta Moorats (36) on viimased kümme aastat oma loomingus kasutanud vastutustundliku tootmise nullkulu ehk zero-waste ’i põhimõtteid.
Raamatukoi matkaradadel
Päev pärast seda, kui Norra 2020. aasta juulis turistidele riigipiirid avab, seisan Gudbrandsdalenis Põhja-Seli kiriku juures ja vaatan Kristiina Lauritsatütrega tõtt. Tagasilennuni on kümme päeva.
EESTI NAISE HOROSKOOP | Kaljukitse ootab tulus tööots, kala kipub laristama. Mida toob juuli sinu tähemärgile?
RAAMATUD
KUULA | Mari-Liis Lind: olen kogenud seksistlikku suhtumist, aga sellega ei tohi leppida
Ettevõtja Mari-Liis Lind on meeste pärusmaal – tehnoloogia valdkonnas – töötades õppinud enda kui naise eest seisma. Ajakirja Eesti Naine podcast ’is räägib ta eriti haiget teinud olukordadest ja tõdeb, et tema põlvkond on olnud liiga tagasihoidlik oma arvamuse välja ütlemisega.
Mõnus pidu koduaias
Mis viga suviseid aiapidusid korraldada, kui sul on aias avar, just selleks otstarbeks ehitatud terrassiga suveköök. Aga kui seda ei ole? Siis tuleb olla loominguline!
RETSEPT | Seitse suvist soolast pirukat
Pirukaid on tore nii küpsetada kui ka süüa ja külakostiks kaasa viia. Serveerisin siinseid pirukaid Eesti keraamikute vaagnatelt ja taldrikutelt, topsidest ja kaussidest. Kaunid keraamilised autoritiraažides vaagnad pole lihtsalt lauailuks ja imetlemiseks, vaid ikka praktiliseks kasutamiseks. Neid saab pesta ka nõudepesumasinas. Pole need nii õrnad sugugi, tarbekunst on tarvitamiseks!
Augusti köögiuudised ja hooaja retsept: südasuvine tomatisalat
VITAMIIN
Mida põnevat augustis ette võtta?
Keemilised siserännakud
Siit-sealt on kuulda, kuidas üks või teine keskealine on loobunud alkoholi tarvitamisest. Äge! Kui aga vaadata pilti lähemalt, selgub, et joogi asemel on koha sisse võtnud psühhotroopsed ained.