Detsember
25.11.2021
Hea aeg
Kõik igas hetkes
“Tahaksin, et oleks rohkem inimesi, kes näitaksid teistele: vaata, kui ülev see on; vaata, kui ilus see on! Proovin ise ka pakkuda sama rõõmu,” lausub näitleja Mirtel Pohla (39).
Minu päev: Heimar Lenk
Peened daamid ja moekad härrad
“Söögi ajal võttis apelsini, torkas sellele kahvli sisse ja hakkas koorima nagu kartulit…” Need ja muud äpardused saatsid eestlaste lapsekingades seltskonnaelu eelmise sajandi algul.
Rääkijad ja vaikijad
Et elu ja ilu püsiksid kauem
Ema Kai Ilp (61) ja tütar Mari Laasma (42) on eluaeg teinud sporti eelkõige enda jaoks, aga treeninud ka teisi. Kai on viimased aastad töötanud seenioride treenerina, Mari on omanimelise ilukliiniku juhataja.
Kanakull elutoas
“Mida rohkem ma linde näen, seda müstilisemad nad mulle tunduvad,” lausub Dagmar Reinolt (38). Tema kodus, Tallinna südalinna korteris, on kosunud kümneid metslinde.
ÜKSIOLEK POLE ÜKSINDUS
Rannamehe veri kisub merele
Laidide pere võrgukuuris lõhnab mere järele. Korrapärases segaduses seisavad seinte ääres mitme mehe kõrgused kastmõrra hunnikud, mis kevadist merre viimist ootavad. Põrandale on laotatud hiljuti püügil olnud jämedakoelised räimevõrgud.
Hollywoodi naised läbi Alar Kivilo kaamerasilma
Filmioperaator Alar Kivilo (68), “meie mees Hollywoodis”, on töötanud maailma tippnäitlejannadega, nagu Sandra Bullock, Diane Lane, Jessica Lange, Cameron Diaz, Kyra Sedgwick ja paljud teised. Käesolevas loos suunamegi prožektorivihu neile koostöödele.
Kaks kondoomi ja briljantroheline
Pööripäeva ball
“Kes ma nendest tegelastest oleks? Vist see sarvedega,” arvab Maret Kongi (36), kelle kirg on maagilised peaehted ja aksessuaarid. “Sarved sümboliseerivad tugevat isiksust ja mina pole mingi lillelaps!” Piltidel näitavad Mareti loomingut tema kolleegid Rakvere teatrist.
Rahapesueksperdina romantilises Strasbourgis
Veronika Metsa (41) on töö viinud elama Strasbourgi, mis vaatamata euro­bürokraatia kantsi kuulsusele on kaunis ja idülliline, rohelusse uppuv oaas.
Jõuluõnn ja jõulujänn
Jõulupühi saadab sageli ootus, et kogunete koos lähedastega sel ajal ümber ühise laua. Kui aga kallid on kaugel ega saa tulla? Või on neid nii palju, et võimatu on aega klappima saada?
Võrdsed äris ja abielus
Kosmeetikatööstuse teerajaja Estée Lauder oli tegus ja auahne naine, kes salgas oma minevikku ja õiget vanust. Koos abikaasaga lõid nad eduka äriimpeeriumi.
Jõulutaadi abiline, 1988
See pilt on tehtud Viru tänava pakkimisäris, kus kinke pakkis Gina Piir. Üle 30 aasta hiljem meenub talle hoobilt: “Oi, seal oli ko-hu-ta-valt külm!”
Enneaegse lapse sünd – usk, lootus, armastus
Pisike Maik Johan Känd tuli siia ilma selle aasta 20. juunil. Tegelikult oleks ta pidanud ilmavalgust nägema alles sügise hakul, septembris, kuid saatusel olid omad plaanid.
Argine pidulikkus
Pidudekuul detsembris aitab hommikul tööleminekuks tehtud kaunis meik meeleolus püsida ja annab ka enesekindlust igale peokutsele jah öelda.
Hästi hoitud säravad juuksed
Selleks, et juuksed hoolimata külmast ilmast, keskküttesoojusest ja pidevast mütsi­kandmisest säraksid ja kaunid välja näeksid, hellita neid iga päev parimate hooldus- ja viimistlustoodetega.
Ma pole nii vana, et ei võiks kanda… ...roosat pükskostüümi
Tanksaapad
Viimasel ajal olen näinud tänavail üha rohkem raskeid roomiktallaga tanksaapaid. Mis puhkudel neid sobib kanda ja millega koos? Liina
Jääkuninganna Kertu
See seeria sündis Muhus, mitte kaugel Kertu Saaremaa kodust. Väljas oli hall ja sees oli värviline. Inspiratsiooniks Kertu enda olek – kuningannalik ja poeetiline. Tugevate kontrastide ja julgete värvide kuningriik.
moeankeet Moesaadikute maailm
Roosikrantsi tänaval tegutseva Moesaatkonna diplomaatide Tanel Veenre (44) ja Aldo Järvsoo (44) tulevikku suunatud moe- ja ehte-esteetika ning muinasjutulised värvimaailmad on miski, mille peale saab alati kindel olla.
KIRJAD
Pidu sinus eneses
Kui mõne aasta eest tundus paar kuud kestev jõulutrall tüütu ja väsitav, siis sel aastal võiks kodu jõulurüüsse sättimine olla asi, mis aitab keerulisel ajal tuju üleval ja peret ühtsena hoida.
Jõuluroad mujal maailmas
Kindlasti ehivad ka sel aastal meie jõululauda klassikalised Eesti jõuluroad. Mida pakutakse aga mujal maailmas? Uudistasin väheke ringi Saksa, Taani, Läti ja Leedu köögis. Mulle maitsesid ka nende jõuluroad väga, soovitan vahelduseks proovida. Aga kõige olulisemad on ikkagi oma armsad inimesed laua ümber koos.
Hooajalised köögiuudised detsembris
HOROSKOOP
Kasu ajalootunnist ja avatud meelest
Igaühel on oma põhjus, miks ta reisi Normandiasse ette võtab. Viikingid läksid sinna, et vägivallaga rahvalt vara ära võtta. Meie tahtsime maitsta maailma parimat siidrit ja kalvadost paigas, kus seda tehakse.
RAAMATUD
VITAMIIN
Kirjutatud sõna ramm
“Raamatute lugemine teeb meist paremad inimeste lugejad,” teab biblioterapeut Berit Kaschan. Mismoodi töötab kirjandusteraapia ja mida selle abil teha saab?
Anna-Kaisa Oidermaa: mida saad teha nüüd ja praegu oma vaimse tervise heaks
Ja ongi jälle käes aeg, mil muutuste ja ebamäärasuse hulk meie ühiskonnas mühinal kasvama hakkab. Kuidas selle jamaga toime tulla?