Jaanuar
23.12.2021
Ennast tuleb hoida
Avanevad uksed, mida sa oodata ei tea…
“Ära mõtle iseendale. Keskendu sellele, mida sa tegema pead, et teistel su ümber hea oleks,” ütleb Elina Reinold (50) endale uneta öödes, kui tulevik tume tundub. Samas hellitab näitlejanna endas lootust pääseda juunis New Yorki!
Kaneelisaiakeste lihtne matemaatika
Naine nagu tornaado
Kui Kadri Giannakaina Laube (40) oli Varstu keskkooli 7. klassi tüdruk, kirjutas ta oma tulevikule mõeldes, et tahab viit last ja oma maja, mille lävepakul istudes saaks lõõtsa mängida. Kõik selle on ta nüüdseks saanud.
Tantsud Maal ja Linnuteel
“Inimene võib kaduda, aga energia, mille ta õhku paiskab, on igavene,” lausub lavastaja ja koreograaf Teet Kask (53). “See on nagu tähtede valgus, mis liigub läbi aja.”
Elupildid: ärkamised
On ärkamisi, mil maailm voolab paokil laugude vahele kui selge puhas jõgi. On neid, mille tulles pigistad silmad kinni. Nahk on liig õhuke, et keha raskust rebenemata kanda. Liig pude, et tõeluse kriimustustes terveks jääda. Ärkamise kunst, seda õpid sa terve elu.
Joonistame akti!
Tartu Ülikooli kunstikabinetis akti joonistades saad osa lõõgastavast loomeõhkkonnast ja kuulda kunstitegijate mõtisklusi naisekehast.
Kuidas “Horoskoobist” sai legend
Kui 1969. aastal ülikooli astusin, küsiti mu käest vestlusvoorus, mis saateid ma televiisorist vaatan. Vastasin, et Valdo Pandi “Täna 25 aastat tagasi”. Õppejõud tegi suured silmad: “Kõik teised on seni nimetanud “Horoskoopi”!”
Mõistlikud ja mõttetud põhimõtted
Kiviaiameister, keda õpetas ema
Pole palju inimesi, kellel on võimalus ehitada midagi sellist, mis püsib aastasadu. Samamoodi nagu seda tegid meie esiisad ja -emad.
Meeleparandus meelevõimlemisega
Mu selle aasta rekordiks on lahendatud ristsõnavihikute kuhi. On seda tegevust harrastatud ennegi, suvepuhkuse õhtutel rõdul või mõnel nädalavahetusel, kui tõesti midagi muud teha pole. Kuid nüüd oli aega laialt...
Põgenev toimetus! 2021
Ohhoo! Tallinna tehnikaülikooli raamatu­kogus on Nõukogude Naise põgenemistuba? Aitäh, Facebook, kohe läheme!
Vabadus, võrdsus…
Püha mäe kutsel Tiibetis
Esimest korda kuulsin pühast Kailaši mäest umbes 16 aastat tagasi ja tundsin kohe kuskil sisemuses, et pean sinna müstilisse paika minema. Nii ma siis unistasingi aastaid reisist kaugele Tiibetisse.
Ränga vähiga rinnutsi
“Kui üritasin lapsele rinda anda, siis paremat rinda ta ei tahtnud,” meenutab Liis Siru (31). Mõni kuu hiljem diagnoositi tal, noorel emal, rinnavähk.
Lõhnad, mis toovad lohutust
Magusa meeleolu parimad tekitajad on gourmand -parfüümid, mille koostisosad on nii isuäratavad, et neid tahaks süüa. Tervisekriisi aastatel on selle lõhnagrupi populaarsus üllatuslikult kasvanud, neist on saanud otsekui lohutuslõhnad.
Pärast mõõna tuleb ikka tõus!
Liisi Tui (37) on Eesti moemaastikul värske nimi. Oma märgiga Virtuoza alustas ta kaks aastat tagasi, kui Liisi debüüt Tallinna moenädalal sai tema käekirja austajatelt kuhjaga tagasisidet.
Ava vaid uksed!
Lauges lühtrisäras libiseb sisse tundmatu, lootusrikka uue ja parema algus, tuues õhtute taevaviirgu peagi enamat valgust.
Ilu uuenduskuur
Kõik-kõik on uus jaanuarikuus! Koos uue aasta lubaduste ja soovidega tasub ette võtta ka iluharjumuste uuenduskuur näonahale ja töötlemisest kahjustatud juustele.
Saluut kätele!
Pärast aastalõputoimetusi on paras aeg anda teenitud puhkus (võiks isegi öelda au­kraad!) kätele, hellitades neid parimatest parimate puhastus- ja hooldus­toodetega.
Moeküsimus Õuepidulikult
Milliste riietega väisata pidulikumat õueüritust, et ei mõjuks liiga sissepakitult, aga samas oleks mõnus soe olla? Nele
Ma pole nii vana, et ei võiks kanda... ...kapselgarderoobi
Et märkamatult suureks paisunud riidekapi ees ei tekiks asjatut paanikat, tuleks seal organiseerida kapselgarderoob - ehk rõivaste kogum, mis koosneb üksteisega sobitatavatest põhiesemetest.
HOROSKOOP
Kaneelisaiad kuuel moel
Kes meist ei armastaks kaneelisaiu! Kes aga viitsib iga kord pärmitainaga mässata? Neile, kes viimast teha soovivad, on siinses valikus klassikalised kaneelisaiad pärmitaina ja õunatäidisega. Teistele aga soovitan kaneelisaiu mitmel lihtsamal moel, eri kuju ja maitsega. Ühte ma teile luban: kodu saab küpsetades hõrku ja turvatunnet pakkuvat kaneelilõhna täis!
Hooajalised toidu-uudised jaanuaris 2022
Toidu-uudised jaanuaris.
Millega pruulida parimat kohvi?
Kohvi valmistamine ei pea olema tuumateadus. Võib, aga ei pea.
RAAMATUD
Lugejate kirjad
Lugejad kirjutavad!
VITAMIIN