Märts
26.02.2022
Julgus tunda tundeid
Üle Ülle mõttemaastike
Tänasel mõttematkal juhatab teed Ülle Lichtfeldt (51). “Elus on õpilase aeg ja meistri aeg,” mõtiskleb ta. “50aastaselt võiks inimene olla sealmaal, et hakkab ise õpetama, aga mina seda hästi ei oska. Pigem tahan teha koostööd, kui et tõsta oma mina teistest kõrgemale.”
Saame kokku ja räägime!
LOOMULIK INIMENE
Õnn on kiviviske kaugusel
Üle 20 aasta võistleb Eesti taas talvisel paraolümpial! Pekingi jääle läheb meie ratastoolikurlingu koondis, kuhu kuulub kolm meest ja kaks naist – Signe Falkenberg (59) ja Kätlin Riidebach (39).
Minu päev Joosep Matjus
Mis naistepäev? Milleks?
“Võitluse hetkel ei tunne valu.”
Helle-Moonika Helme (55) astub poliitikurollist välja ja räägib tavalistest asjadest: moest ja muusikast, lastest ja armastusest, söögist ja sallivusest ning õige pisut ka tööst.
Väljaspool ajastu raame
Eesti esimeseks professionaalseks naiskunstnikuks peetakse Julie Hagen-Schwarzi. Kuidas õnnestus tal ülemöödunud sajandil jõuda korralike kunstiõpinguteni, murda välja Euroopasse ja saada koguni Peterburi kunstiakadeemia liikmeks?
Jalakäimise kiituseks
Rentslist taas tippu
Hollywoodi näitleja Robert Downey Jr (56) sirgus perekonnas, kus alkohol ja mõnuained kuulusid igapäevaellu. Sõltuvus oleks mehe peaaegu hävitanud. Rentslist tagasi Hollywoodi tippude hulka tõusis ta tänu armastusele.
Aleks ja siledad jalad
Lugu sellest, kuidas Tinderist võib hea õnne korral meeldiva mehe leida. Ja kui lihtne on teda jälle kaotada.
Kuidas ma vabanesin oma suurimast sõltuvusest
Mõistega “sõltuvus” seostuvad enamikul pahelised harjumused ja ennasthävitavad valikud, nagu alkohol, uimastid või hasartmängud. Minule on tuttav armusõltuvus.
Armunarkari lõputu dilemma
Mis vahet on armumisest ja heroiinist põhjustatud mõnutundel? Mitte mingit. Lubage korrata: armumisel ja mis tahes kange narkootikumi tarvitamisel pole ainsatki erinevust. Mõlemad on kriminaalselt mõnusad, mõlemad tekitavad sõltuvust ja mõlemad on tervisele kahjulikud.
Keskea rõõmud?
Üha enam keskealisi naisi ja mehi on valmis siirduma uut suhteõnne otsima. Kui lihtne see on ja kes annaks hea retsepti?
Modelli tütar, 1994
“See üksainus kord, kui sain ajakirja kaanele – ja ema pani mu riidesse nagu poisi,” muigas pildiallkirjas Merilin Kook, jagades sama kaant Instagramis.
Geenide kiuste
“Alguses ei hirmutanud mind nii väga isegi mõte vähist, vaid see, et tegu on ju minu kehaga. Mis mõttes sellelt midagi ära võtta tuleb,” kirjeldab Kadri Pajumägi (40) oma esimesi emotsioone, kui kuulis, et on rinna- ja munasarjavähi riskigrupis.
Ma pole nii vana, et ei võiks kanda... ...musta
Musta riietumine võib väljendada soovi muuta end nii nähtamatuks kui võimalik, aga ka hoopis silmatorkamatut enesekindlust – olen stiilne, atraktiivne, intelligentne!
10 iluküsimust
Eesti naine on ilus. Uues rubriigis esitame igal kuul kümme iluküsimust naisele, kes on selle väite elav tõestus. Oleme elevil! Rubriigi avab kirjastuse Pilgrim looja, omanik ja juht Tiina Ristimets (50).
Tujutsev nahk
Seisad õnnetult peegli ees ja tunnistad oma kuiva, kihelevat, punetavat või põletikuliseks muutunud nahka. Kuidas leida lahendus?
Kõrvad sooja!
Ilmad on veel talvised ja mul kripeldab küsimus, kuidas toimida peakatetega. Kannan meeleldi villaseid mütse, aga kas sobib neid kanda villase mantli või kasukaga? Millistel puhkudel on mõistlik ennast hoopis suurde salli mähkida? Kas selle kõige kohta on mingeid etiketireegleid? Merit
Moeankeet Pesu on kallistus kehale
Kunstnik Triin Anijalg (36) pani kolme aasta eest aluse pesumärgile Donalabel. Pehmest bambuskangast pesu valmib koduses Põlvas armastusest maailma, värvide ja igat kuju kehade vastu.
Omaenda ilus
Masinlik põrandapesu
Põrandate pesemine on ilmselt üks tüütumaid, aga samas ka vältimatumaid tegevusi, mida allergikutega peredes tuleb ette võtta suisa iga päev.
Argiõhtuks tervislikult ja maitsvalt
Kõigil meil on aeg-ajalt küsimus, mida täna õhtuks süüa teha. Püüa paaril päeval nädalas valmistada taimset toitu, korra-paar kala ja mõnel päeval liharooga, et kokku tuleks vaheldusrikas nädalamenüü. Tervislikke ja maitsvaid valikuid!
Hooajalised köögiuudised märtsis 2022
Hooajalised köögiuudised märtsis 2022.
HOROSKOOP
“Tean linna, mis iga päev täitub päikesest...”
Lendasin hiljuti Napolisse. Külla sõbrale, keda pole kunagi olemas olnud.
10 Eesti teatri tähtteost 2010–2020
Just need lavastused on andnud põhjust mõelda üle argipäeva piiri – suurelt! Ajastus ja ajatus, müsteeriumi mõõde, mastaapsus, meisterlikkus. Kõiki kümmet iseloomustavad ka väga head näitlejatööd, sobiv lavakujundus, tabavad ja tavatud lahendused, õnnestunud muusikaline kujundus, valgustus, grimm, kostüümid. Sõnaga kõik, mis käivitab mõtteid ja teeb teatrist hea teatri.
RAAMATUD I Eesti Naise märtsikuu raamatusoovitused
VITAMIIN I Mida vabal ajal ette võtta?
KIRJAD