Aprill
26.03.2022
Üleinimlik vaprus ja ohverdus
Ukraina silmad
“Väga raske on sõnades seletada Ukraina naist,” tõdeb Odessa fotofestivali kuraator Kateryna Radchenko. “Oleme seisnud silmitsi paljude raskustega. Neist kõige hullem on sõda.” Paraku just sõja tõttu me tutvusime.
Lapsed ei peata ambitsioone
Elu kirjaniku ja filmirežissööri Kadri Kõusaare (41) moodi tähendab keerulisi valikud: kuidas sobitada suurte loominguliste eesmärkidega kokku visiitabielu ja väikesed lapsed?
Ja kõigest üks väärtus: olla Inimene
Taara tammik
Mis on Teravmägede lõhn?
“Lume lõhn,” ütleb polaargiid Kaisa Rebane (34). “Värske ja karge – tunned seda kohe, kui lennuki pealt maha tuled.” Tema elabki siin Norra saarestikus, kaugel Põhja-Jäämeres.
“Ei saa eeldada, et kõik mõtlevad nagu meie.”
Ootamatult on NATO teemad meie uudistes võimust võtnud. Välisministeeriumis kujundab Eesti NATO-poliitikat Kyllike Sillaste-Elling (50), kes ütleb, et riigikaitse pole sugugi vaid meeste pärusmaa. “Üha rohkem on julgeoleku vallas naisi ja minu kogemuse põhjal on nendega hea koos töötada.”
Kuldsed 60ndad Eestis
1960. aastaid võib pidada maitsekaimaks perioodiks nõukogude võimu all kulgenud Eesti ajaloos.
Oma väikses maailmas
Erihooldust vajavate inimeste probleemidest kuuleme sageli minoorsel toonil, kuid Saaremaal leiab sootuks rõõmsama kõlavärviga ühiskodu.
“Tahan proovida, mis tähendab elamine hetkes!”
“Ligi 25 aastat on möödunud lennates ja põnevalt,” ütleb A. Le Coqi juhatuse esimees Tarmo Noop (53). Üks Eesti toiduainetööstuse tõenäolisemalt pikaajalisemaid tippjuhte plaanib suurt elumuudatust.
Jõhker peks ei murdnud Elleni armastust
Peksja keeras kummivooliku endale tugevamini ümber käe ja virutas järjekordse hoobi üle naise selja. Vastust, mida kuulda taheti, Elleni suust aga ei tulnud.
Päikesekuninga naised
Louis XIV (1638–1715) oli uuendusmeelne mees, kes toetas innukalt kultuuri ja teadust. Sama kiindunult kui kauneid kunste armastas ta ka kauneid naisi.
Ehk õnnestub?
Ma tegin endale Tinderi konto. Üksik mees, eks ole. Ja kes see siis nii väga üksinda tahab olla.
Sõprusest armastuseks või vastupidi?
Kustmaalt lõpeb mehe ja naise vaheline sõprus ning algab romantika? Kas intiimse püsisuhteni võib jõuda ka siis, kui kohe “klikk” ei käi?
Munavärvimise nipid, 1931
“Lihavõtted mööduvad pea kõigil pidutsemise tähe all,” kirjutas 1931. aasta Eesti Naine. “Loomulik, et perenaisele langeb siin kõige suurem hool ja töö.” Kuidas värvida eriti ilusad munad? See teema oli sama kuum kui nüüdki.
„Eluks ajaks on meeles pilt põlevast Pärnu maanteest, mis voolas nagu leegitsev jõgi.“ Märtsipommitamine täna 78 aastat tagasi
Kõik tähtpäevad pole rõõmsad – täna möödub 78 aastat Tallinna märtsipommitamisest, Punaarmee ettekavatsetud kuriteost Eesti elanike vastu, mille ulatust nõukogude propaganda hiljem valedega kinni mätsis. Olgu siinnegi meenutus märgiks, et me oma ajalugu meeles peame.
Kuupesu päästab päevad
Harilike sidemete-tampoonide kõrval on müügil pestavad hügieenitooted. Neil on mitu plussi: rahaline sääst, mugavus, tervisesõbralikkus ja loodushoid.
Kevadtrend 2022
K ehad ja kehakattekunst Kevadmoel on kaks vastandlikku hoovust, mis võivad rahulikult koos eksisteerida nii moelaval kui ka garderoobis.
Ma pole nii vana, et ei võiks kanda... ...teistmoodi teksat
Selle kevade mood pakub plahvatuslikult palju uusi teksastiili võimalusi alates vintage ’ist uuemate aastakäikudeni. Kui tavapäraseid teksapükse juba nõrkemiseni kantud, on ehk aeg uuenduseks.
Moeküsimus Millal mini?
Minu 60+ vanuses pole mul veel veenilaiendeid ega muid iluvigu. Siiski olen hakanud kahtlema, millist seelikupikkust valida, et mitte paista naeruväärne! Andke palun näiteid põlveni või veidi lühemate pikkuste kohta vanemale daamile. Kersti
Kulgedes soojusesse
Kevad on käes. Et täies ilus soojusesse kulgeda, vaata üle oma meigikoti sisu, vaheta välja hooldustooted ja uuenda ilurutiine.
10 iluküsimust
“Pole olemas absoluutset täiust! See on illusioon. Igaüks saab olla vaid enese parim mina, mitte kellegi teise koopia,” arvab andekas ja armastatud jumestusvõlur Katrin Sangla (50).
Kevadine koduvärskendus
Kevadel, kui loodus uuesti tärkab, tekib hinge kihk ka midagi oma elus muuta. Kui dieedid ei paelu ja ametit samuti vahetada ei taha, võib hoopis kodule väikese uuenduskuuri teha.
Kiirelt ja keemiavabalt
Aurupesur on üks kõige mitmekülgsemaid abilisi, mis aitab pesta kodus põrandaid, aknaid, seinu ja ka vuugivahesid.
RETSEPTID | Retrohõnguline kausisalat suitsukanaga, soe seene-munarull ja mõnusalt juustune võileivatordi lõhega
Munatoidud maitsevad head nii kevadpühade kui ka igal teisel peolaual. Siit leiad retrohõngulise kausisalati suitsukanaga, sooja seene-munarulli ja mõnusalt juustuse võileivatordi lõhega. Soojad juustusaiad sobivad nädalavahetusel hommikusöögiks ja uhkete salativaagnatega üllatad nii oma peret kui ka küllatulevaid sõpru. Kaunist kevadet!
Kuidas valida punast veini?
Mille järgi veini valida, kui riiulitel on sadu pudeleid head veini? Valik on aga tegelikult kinni kolmes olulises asjas: viinamarjas, piirkonnas ja aastakäigus.
HOOAEG
Hooajalised köögiuudised aprillis 2022
Lastega Londonis: suurlinna parimad palad
Seitse korrusetäit mänguasju. Linnapark 35. korrusel. 88 täismõõdus jalgpalliväljakut. Need ja paljud muud põnevad paigad ootavad noori turiste Londonis.
HOROSKOOP
RAAMATUD
Raamatusoovitus
VITAMIIN: mida vahvat vabal ajal ette võtta?
KIRJAD
Kuidas äreval ajal toime tulla?
Energiakriis, sõda Ukrainas, koroona – raskeid uudiseid on viimasel ajal olnud väga palju. Kuidas maandada enda ja teiste ärevust nüüd ja edaspidi? “Märksõna on enesehool,” nõustab psühholoog Helena Väljaste.