Juuni
26.05.2022
Kogemuse ilu
Emmates enda elusid
“Kogu elu on mulle meeldinud suhelda endast vanemate inimestega,” lausub näitleja Ester Kuntu (31). “Elutarkus on minu jaoks midagi väga võluvat.”
Kas Eesti ei karda, et on järgmine? Kaja Kallas: “Aga kas teie ei karda?”
2. märts, kolmapäev. Kuus päeva tagasi on Venemaa Ukrainale kallale tunginud. Maailm on vapustatud – kuidas edasi? Selles üldises peataolekus saab väikese Eesti peaministrist korraga rahvusvaheline superstaar.
Kes me oleme, Ukraina põgenikud?
Liigse tõsiduseta
Klaveripoeg tuleb külla
Interpreet ja helilooja Rein Rannap (68) räägib sellest, mis on mässumeelsus ja mis armastus ning kas tema erilistel esinemispintsakutel on samasugune tähendus nagu Elton Johni prillidel.
Kord on vaataja silmades
Linnakanadel on wifi ja laeküte
Ka linnas saab kanu pidada! Tallinlased Marie Fischer (42) ja Vootele Voit (52) ehitasid aeda kihvti kanamaja. Kuudi küljes on kaamerad, nii et kanu võib vaadata nagu loodusfilmi.
Tagahoovis
Erakordne Valdo Pant
“Inimene kasvatab lille, lill inimest,” kirjutas Valdo Pant 1 962. aastal. Kuidas on võimalik, et Eesti Leegioni ridades võidelnud mees töötas hiljem Nõukogude propaganda eesliinil?
Toreda aiasuve ootuses
Süda ei valeta
“Eelistan mustvalget fotot värvilisele, otse öeldud sõnu keerutamisele,” ütleb muusikaürituste korraldaja Pille Lukin-Kangur (49). Juuni keskel toimub tema ja ta abikaasa Guido Kanguri eestvõttel taas džässirahva ehe pidu Hiiumaal – festival Sõru Jazz.
Elvis ja Priscilla ehk kuidas kasvatada pruuti
Elvis Presley ja Priscilla Beaulieu kohtusid esimest korda 1959. aasta septembris. Elvis teenis sõjaväes aega, aga oli juba kuulsaks saanud. Priscilla oli samasugune Presleyt fännav koolitüdruk nagu tuhanded Ameerika noored.
TAGALA TUGI
Kus on tasakaalu võti?
Naiste arhetüüpe me teame: Tütarlaps, Armastaja, Kuninganna, Perenaine. Kuid millised on meeste arhetüübid?
Homme on kõik hästi?
Küll ja küll on lugusid, kus naine-lapsed elavad koos vägivaldse ja manipuleeriva alkohoolikuga. Miks sa ometi ära ei tule, küsivad kõik. Aga kui samas olukorras on mees?
Reisipilte Ukrainast, 2011
Läinud kümnendi reisikiri Krimmist lõppes sõnadega “paljude võimaluste maa”. Paljud eestlased vannuvad, et tulevikus puhkavad Ukrainas. Fotod Krimmist käivitavad meiski mälestuste rea.
Kui rind ei rõõmusta
Rind on moes, rind on seksikas, rind on naise väeala... aga mida teha, kui rind on koormaks?
Ma pole nii vana, et ei võiks kanda... ...suurt ja värvilist
Värvide aeg on käes! Kui muidu on jutuks olnud värvi­aktsendid, mis kostüümi elama panevad, siis selle suve maksikleidid saadavad värvisignaale massilises koguses.
10 iluküsimust
Tõhusa hoolduse võti on hoolitseda oma naha eest armastuse ja tähelepanuga, usub vabakutseline raadioajakirjanik Ingrid Peek (44), kel jagub salanippe enamgi...
Suvel lihtsalt ja loomulikult
Unusta viimsegi detailini viimistletud meik, keerulised soengud ja liigselt aeganõudvad iluprotseduurid – suvi on lihtsate lahenduste aeg! Suveilmade iluspikker aitab sul õigel kursil püsida.
Aeg välja tuua ilutööriistad!
Kevadel teeme kodus suurpuhastust. Aga miks mitte ette võtta korrastustööd ka iseenda kallal – abiks masinad, mida saab üsna hõlpsalt soetada.
Pikkadele jalgadele
Palun soovitage värve ja lõikeid 40+ pikajalgsele brünetile. Millised kleidid ja püksid on moes sel suvel? Helle
Armastades ennast
Kui kleidile on kinnitatud viimane pärlitera, ilmub tema, kelle liikudes lööb särama iga sammassaal, ja rada, millest ta teab, kuhu see viib, on sillutatud päikese kuldsete kildudega.
Moeankeet Triinude kummardus ilule
Moefoto puhul on ühtviisi oluline nii moelooja kui ka fotokunstniku nägemus. Fotograaf Triin Maasiku (35) passiooniks on pruutpaaride pildistamine. Triin Kärblane (41) on aga tuntud oma iluga üle puistatud moeloomingu poolest. Uus pruutidele valminud kollektsioon “I love Me” sai jäädvustatud mõlema looja pühendumises, liialduseta öeldes – armastuses. Õhkama panevad fotod pakuvad silmailu nii neile, kes vaid mõttes mõrsjakleiti selga passitavad, kui ka neile, kel tähtis sündmus ukse ees – nautigem ilu ja elu!
KUULA | Avasta Eesti Naise podcastide imeline maailm
Ajakiri Eesti Naine on juba 98 aastat käinud ajaga ühte sammu. Lisaks ajakirjale on meil ka kolm eriilmelist podcasti, mida teile nüüd tutvustamegi.
Šokolaad käes ja ruumi ka rohkem!
Lõplikult on möödas ajad, kui võitja oli see, kel oli surres kõige rohkem asju. Nüüd on edukad hoopis need, kes suudavad end ümbritseda väheste rõõmupakkuvate esemetega. Turundaja ja nelja lapse ema Liina Pulges kirjutab oma konarlikust teest vähemate asjade poole.
Mulliveinid, millega alt ei lähe
Mullid teevad vabaks! Kui veinides on tarkus, siis mullides on lust. Vahuseid veine toodetakse kõikjal maailmas, aga millal mida valida? Kähku korgid maha ja degusteerima!
Rabarberikoogid, mu armastus!
Igal aastal, kui rabarberi­varred peenral kaunilt sirguvad, igatseme uusi häid koogiretsepte. Rabarberi­koogid on lihtsalt nii head! Ära unusta värsket rabarberit kasutada ka rohelise salati hulgas, marineerida sellega kala ja liha või katta rabarberitükkide ja purustatud ingveriga hoopis ahju minevat kala. Samuti saad rabarberist valmistada maitsvaid magustoite, keeta mahla, siirupit ja moosi.
HOROSKOOP
Seiklusjutte maalt ja merelt
Suveteatrid on tänavu lihtsamale meelelahutusele orienteeritud ja seda võiks pidada sõja mõjuks – ­ aga ei saa. Sest suurlavastusi planeeritakse pikalt ette. Pigem on tegu sooviga pärast pikka piirangute aega publikut rõõmustada.
Nõukaaja peegeldus ja idamaine eksootika
Muistsel Siiditeel asunud Samarkandis hiigelsuuri medreseid vaadates on otsesõnu tunne, justkui oleks ajalooõpik elustunud. Paarsada meetrit eemal aga on paneelmajad, mille ees seismas Moskvitšid. Usbekistan on kontrastiderohke.
VITAMIIN
Lugejakirjad
Lugejate tagasiside maikuu ajakirjale.
Kuidas sind toetada, ukrainlanna?
Millised mõtted võivad keerelda Ukraina sõjapõgeniku peas? Kuidas talle toeks olla, kui ta on pääsenud Eestisse?