Maakodu juuli 2022
29.07.2022
Kadri Tramm: puhkus on töötegemiseks
JUHTKIRI • LUGEJA KIRJUTAB • LUGEJAMÄNG „Minu ilus terrass 2022“
Unistuste elu - järelmaksuga mustvalge teler ja siga kuuris
See korter Eesti vabaõhumuuseumi kolhoosi kortermajas on sisustatud ühe Läänemaal elava pere mälestuste põhjal. Töökal ja edukal järjel kolmelapselisel perel on justkui kõik olemas, kuid ruuminappuse tõttu unistatakse individuaalelamust.
Ehita ise | Kasutu trepihall muudeti mõnusaks mängualaks
Koduehituse teemadel on jäänud kõlama põhimõte: rohkem on parem. Aga kuidas kasutada nutikalt ära kogu hoonet, nii et saaksime nautida iga ruutmeetrit, mille eest maksame?
Maale elama | Birgit ja Tervo kolisid Tartu kesklinnast maale päkapikumajja
Birgit Toomeoja (33) ja Tervo Kuusmaa (31) koos laste Terko (12), Brita (2) ja Saaraga (6 kuud) vahetasid oma linnakodu Tartust veidi eemal, Maramaa külas Sugametsas asuva väikese suvilarajooni vastu.
Mees kinkis naisele 20 000 lavendlitaime, šoki järel hakati pidama tootmistalu
Birthe ja Taavi Liivandi hing oli juba mitu aastat õhanud Hiiumaa poole, kus käidi ikka sugulaste juures puhkamas. Kui perre sündis esimene laps, otsustati omalegi saarele talukoht hankida. Kuna kliima ja pinnas võimaldasid katsetada eksootilisemaid kultuure, loodi tootmistalu, kuhu rajati Eesti esimene lavendlipõld.
Tee ise lavendliõitega lõhnakotike
Kes on kord lavendlit armastama hakanud, püüab tema hullutavat suvelõhna kindlasti talveks tallele panna. Juuli on lavendliõite korjamiseks ja kuivatamiseks õige aeg.
Roosikasvatajad soovitavad: 12 roosisorti, mida tasub oma aeda istutada
Roosid on aias tänuväärsed õitsejad, kelle kasvatamisega saavad edukalt hakkama ka väiksema kogemusepagasiga aiapidajad.
AEDNIKU ÖÖKAPIRAMAAT | Else Liventaal „ROOSID. Nõuandeid ja soovitusi aednikule“
Päris ilmvõimatu ülesanne on kirjutada roosikasvatusest artiklit, mis õpetaks roose kasvatama ja hooldama, tutvustaks sorte, levinumaid tõbesid ja nendega võitlemist ning oleks nii parajalt lühike, et mahuks ajakirja ära.
Juulikuu Thunide külvikalender ja aednikule vajalikud asjad
Tööriistad ja abivahendid, mis on aiatöödel suureks abiks | Thunide külvikalender
Kuidas tomati- ja kurgihaigused ära tunda ja mida ette võtta
Lopsakad terved taimed ja rikkalik saak on iga aiapidaja unelm. Haigused ründavad eelkõige hädisemaid ja putukad võtavad manti üleväetatud taimede mahlastest võrsetest.
Eva Luigas annab nõu, kuidas suvelilleampli eest hoolitseda ja mida teha, kui taimed ei taha õitseda
Suvelillede lemmikaeg on teadagi suvi. Suviti on siinmailgi piisavalt päikest ja soojust, et suvelilled saaksid oma amplites ja potikestes korralikult õitsele lüüa.
Spetsialist õpetab, kuidas valmistada komposti, mis on taimedele suurepäraseks väetiseks
Kui köögi- ja aiajäätmed õigesti kompostida, võib saada toitainerikka väetise, mille üle rõõmustavad nii mullas peituvad mikroorganismid, aias kasvavad taimed kui ka aednik ise.
Asjatundja läheb rabamurakaid korjama kahe ämbriga, kas tead, miks?
Tänavu võib tulla üle mitme-setme aasta taas üks hea muraka-aasta, sest pikk vihmane ja öökülmadeta kevad on sellele põhjamaisele tegelasele kontimööda.
Käsitsi valmistatud pelmeenide pärast sõidavad sööjad teisest Eesti otsast Setumaale
Kaerakile, kivialune sõir, kohupiimaga täidetud pliinid, hernepasteet ja muidugi pelmeenid on vanast ajast tuntud toidud, mis meelitavad inimesi Mikitamäele.
Piknikule, piknikule! Võta kaasa toidud, mis ka sooja ilmaga söömiseni seisavad
Igal suvel võiks teha mõne pikniku. Aga mida oleks hea loodusesse kaasa haarata? Kuuma käes kiiresti riknevale lihale ja koorega salatitele on palju alternatiive, mis omavahel klapivad, hästi seisavad ja toredad välja näevad.
Osale konkursil “Eesti kauneim maakodu 2022”
Head Maakodu lugejad! Ootame teid osalema meie konkursil “Eesti kauneim maakodu 2022”. Peaauhind on 2500 eurot!