Maakodu august 2022
01.08.2022
Heli Raamets: Välismaisest e-poest kaua oodatud mullatermomeeter osutus hoopis muuks
Tellisin talvel Inglismaa e-poest portsu aiatarvikuid. Kuna sortimendis oli ka mullatermomeeter, klõpsasin sellegi ostukorvi. Mõtlesin, et nii hea oleks kevadel mulla temperatuuri mõõta ja selle järgi otsustada, mis seemned võiks juba maha külvata.
Maastikuarhitekti abiga loodi unistuste aed, mis hellitab silma ja maitsemeelt
Tuntud kokandusportaali Nami-Nami asutaja Pille Petersoo koduaed Haabneemes köidab kompaktsuse ja läbimõeldusega. Aia loomise üks eesmärk oli, et siin kasvavad taimed sirguksid ühtaegu nii silmailuks kui ka söögiks.
Kodu, kuhu inimesed ja asjad õigel ajal kokku satuvad
Oli 1998. aasta, kui seni Tallinnas elanud Kärt ja Valdur Tilgast sai Kadarpiku talu pererahvas. Päris juhuslikult nad Raplamaale ei tulnud, vaid rihtisid maale kolimise sooviga teadlikult just seda kanti.
Mida teha, kui nartsissid ei õitse enam rikkalikult või nendega on muud probleemid
Suve teises pooles on parim aeg nartsisse uuendada, sest sel ajal on nartsissisibulal kõige vähem juuri.
Aedniku öökapiraamat | Andrew Wilson, „Valik plaane väikeaeda”
Öeldakse küll, et talvel on õige aeg aiaplaane teha, sest siis saab kevadel kohe plaani ellu viia ja suvel juba kaunilt kujundatud aeda nautida. Kuid paljudel siiski pole nii head kujutlusvõimet, et suuta kõleda külmaga suvist aiaolemist ette kujutada.
Pilk ajalukku | Lugu perest, kus pole raha, tööd ega lootust
See korter vabaõhumuuseumi kolhoosimajas viib meid taasiseseisvusaja algusaastatesse ja näitab elu hammasrataste vahele jäänud pere elu 1993. aastal, mida peetakse üheks meie lähiajaloo raskeimaks.
Kompost on kasulik mullaelustikule, taimedele ja ka aednikule
Juuli Maakodus õpetas Mart Ruumet koduaias komposti tegema. Nüüd ta selgitab, miks tasub seda mulla parandamiseks kasutada.
Teeme ise | Lihtne, soodne ja vastupidav kalasabamustriga terrassilaud
Ilmavana on hakanud meid õnnistama kõrvetavalt kuumade suvedega. Palava ilmaga viibitakse varavalgest hiliste õhtutundideni õueavaruses. Mõnusa välitoa sisustamiseks pole vaja suurt hoovi, piisab ka väikesest rõdust või terrassist.
Kikkaputkest on põhja pool aastasadade jooksul valmistatud armujooki
Eestis kasvatatakse kikkaputke pigem aiamaal maitsetaimena, kuid Põhjala rahvaste jaoks on kikkaputk olnud aastasadu oluline ravim- ja toidutaim, aga ka armurohi.
Peiulill parandab mulla tervist ja peletab paljusid aiakahjureid
Kui olete võtnud eesmärgiks loodust hoida, võiksid teie aias kindlasti kasvada peiulilled. Need tänuväärt taimed aitavad võidelda kahjuritega ja parandavad mulla tervist.
Homme algab suur rahvaränne Peipsi toidu tänavale. Avame telgitagused!
Tänavu 20. ja 21. augustil avavad restoranid Peipsi ääres uksed viiendat korda. „Me ei mõtle väikselt!“ kinnitavad korraldajad.
Eesti-india pere rajas kodu Põlvamaale vanasse külapoodi
„No mis mul kaotada on, selline suur kuldne kuu on mehel seljas, tuleb ja tahab abielluda!“ ütleb kunstnik Mariliin Kindsiko-Singh, kes on koos indialasest abikaasaga loonud kodu Põlvamaale kunagisse Rasina küla poodi.
Osale konkursil “Eesti kauneim maakodu 2022”
Head Maakodu lugejad! Ootame teid osalema meie konkursil “Eesti kauneim maakodu 2022”. Peaauhind on 2500 eurot!
Valik suvelõpu maitseid! Kata toidulaud maitseküllase menüüga
Sume ja soe. Ürdid ja juurikad, lokkavad aedviljad. Toidulaual palju värvi ja rohelist.