Maakodu september 09/2022
01.09.2022
Eva Luigas: Eelmisel sügisel sai tehtud õiged otsused
Olin sel suvel üsna tegus ja seepärast pole mul midagi selle vastu, et sügis silmapiiril terendab. Otsustasin juba eelmise aasta septembris, mida ma sel aastal oma suvekodus ette võtan ja mida ma mingil juhul EI TEE.
Võsa oli nii tihe, et lamamistooli jaoks polnud ruumi, nüüd laiub seal aga imekaunis aed
Kai ja Ain Asu on endale kodu rajanud Saunjasse. Esialgsest plaanist panna endale püsti väike suvila on aja jooksul saanud stiilsete hoonete ja kauni aiaga talukompleks.
Nõukaaegsesse tüüpkorteritega majja saab ehitada moodsa ja avara ridaelamu
Vabaõhumuuseumi kolhoosimaja neljas korter näitab, et ka nõukaaegsest tüüpkorterist saab ehitada moodsa eluaseme ja kortermajast ridaelamu.
Kunstniku aed | Impressionismipintsliga saab maalida ka aiaruumi
Prantsusmaal Normandias käies tasub kindlasti läbi astuda Claude Monet’ majamuuseumist. Tegemist pole lihtsalt tuntud kunstniku koduga, vaid ka seda ümbritsev aed pakub elamust igale aiahuvilisele, kunstihuvilisest rääkimata.
Tänu maale elama kolimisele sündis perre ka kolmas laps
Antsla vallas Mari-Anne Juur-Junolaineni ja Ingmar Junolaineni peres sirguvad tütred Eliise, Izanna ja Jasmiin. Idülliline maakodu on loodud Antsla valda Kobelasse. Otsus maale kolida sündis ootamatult.
Soetasime elektriauto, et 60 km kaugusel linnas tööl käia. Kas see tasub ära?
Kütuse hinna tõustes hakkasid paljud, kelle töökoht on kodust eemal, otsima võimalust piirata tööl käimise üüratut kulukust. Kui sõite ei anna vähendada, saab kulusid kärpida elektriautot soetades.
Rein Veidemanni koerad on olnud põrgulisest kuni inglini ja saanud nime kirjanike järgi
Need, kes on juhtunud lugema vanu armastuskirju, on kindlasti märganud kirja lõpus kirjutaja nime ees otsekui pitsatina kinnitust „igavesti teie“ või „igavesti Sinu“. Kui koerad oskaksid rääkida ja kirjutada, siis lõpetaksid nad oma perele, perenaisele või peremehele läkitatud sõnumid just samamoodi.
Astelpaju on justkui imerohi ja seda tasuks koju varuda
Eestis kasvatatakse astelpaju kultuurtaimena. Astelpajuistandus on lummav: hõbehallide puudega salu, täis kuldkollaseid, oranže ja päris punakaid marju, iga sordi marjad eri värvi.
Maakodu toimetus avalikustab enda aias kasvanud tomatite lemmiksordid
Maakodu toimetuse töötajad, kes kõik kasvatavad koduaias ka tomateid, räägivad oma lemmiksortidest.
Aeg on tulbisibulad mulda panna, uuemad sordid vajavad igal aastal istutamist
Üks olulisemaid suvelõpu aiatöid on sügiseste lillesibulate istutamine. Nartsissisibulaid ei pea päris igal aastal ümber istutama, kuid tulbisibulatega on natuke teine lugu. Eriti siis, kui soovitakse kasvatada veidi erilisemaid sorte.
RETSEPTID | Sumeda sügisõhtu värvikas toidulaud
Septembris ei raatsi keegi veel tuppa kolida. Nüüd tasukski sõbrad kokku kutsuda ja värvilise söömaajaga suvele väärikas punkt panna. Katta laud valge linaga ja teha pidulikum olemine, mida saab talvelgi nostalgiaga meenutada.
Aedniku öökapiraamat | Ulrica Nordström „Sammal“
Nüüd, kui järjekordne kuum ja kuiv suvi on seljataha jäänud, on paras aeg aiahooajast kokkuvõtteid teha.
Eredamad hetked Maakodu Inglismaa aiareisilt
Maakodu lugejareisi muljed on nüüdseks pisut laagerdunud, nii et on paras aeg teha väike kokkuvõte lossidest ja aedadest, mida nägime.
Aednikule sügisesteks aiatöödeks vajalikud kaubad
Sügisesteks aiatöödeks vajalikud vahendid ja tööriistad