Kauneim Maakodu/Oktoober 2022
01.10.2022
Kauneima maakodu konkurss tõi ilu silmadesse ja rõõmu südamesse
Ootan igal aastal põnevusega meie konkurssi, et sõita Eestimaa eri nurkadesse, kohtuda toredate ja tegusate inimestega, saada inspiratsiooni ning kirjutada neist lugusid meie ajakirja. See on aasta kõige põnevam aeg, et laadida endasse ja jagada lugejatega inimeste loovust, pealehakkamist, nutikaid ideid ja lahendusi ning suurt armastust oma kodu vastu.
Konkursi „Eesti kauneim maakodu 2022“ võitjad on selgunud!
Konkurss „Eesti kauneim maakodu 2022“ on lõppenud ja žürii võitjad välja valinud. Aitäh kõikidele osalejatele ja palju õnne võitjatele!
FOTOD | Konkursi „Eesti kauneim maakodu 2022“ finalistid
Sel aastal laekus konkursile üllatavalt palju kauneid kodusid ja aedu. Esimese valiku tegi žürii inimeste esitatud fotode ja tutvustuste põhjal, nende alusel valiti välja finalistid, kelle juures käisime ka kohapeal.
Kagupiiri lähistel asuv talukoht võlub julgete lahendustega
„Mäletan väga hästi esimest korda, kui ta mind siia tõi,“ meenutab Siret Kivistik, kuidas abikaasa Joel Põhja ta kaheksa aastat tagasi peaaegu Eesti idapiirile sõidutas. „Koht asus täielikus perifeerias ja sõit mööda kruusateed kestis terve igaviku!“
FOTOD | Kauneima kõrvalehitise konkursi finalistid üllatavad ehituslike lahendustega
Tänavusel konkursil „Eesti kauneim maakodu 2022„ osales tavapärasest rohkem kõrvalehitisi, mille hulgast võitja selgitamine oli žürii jaoks paras pähkel.
Kauneim kõrvalehitis 2022 | Tuuliku talu pärl on ainulaadne savikoda
Kui kruusane metsavahetee, mida palistavad võimsad kiviaiad, lõpuks otsa saab, avaneb Tuuliku talule vaade, mis võtab hingetuks. Imekaunile maastikule on pikitud majad, allpool tiigid ja kõige silmapaistvam ehitis – perenaise savikoda.
Kauneim aed 2022 | Elurikka aia särtsakad vaated meelitavad ka möödasõitjaid
Kes on suvel autoga Alavere ja Rasivere vahet sõitnud, on tõenäoliselt tee ääres märganud uhket lilleaeda. See on Loo talu Elurikkuse aed.
FOTOD | Kauneima aia konkursil finaali jõudnud aiad on igaüks isemoodi
Eesti kauneima maakodu 2022 aasta konkursi raames võtsid omavahel mõõtu ka ilusad aiad. Kauneimaks aiaks valiti Loo talu elurikkuse aed.
FOTOD | Eesti kauneima maakodu konkursil osalejad on pununud mõnusad pesad
Tänavusel konkursil „Eesti kauneim maakodu 2022“ oli üle ootuste palju osalejaid. Oma mõju võis siin olla koroonaajal, kui inimestel oli rohkem aega kodus olla ja ehitamise või sisustamisega tegeleda.
OMA KOGEMUS | Nende nippidega annab kodus tublisti energiat säästa
Kõrge elektrihind ja saabuv talv paneb nuputama, kuidas kodus energiat kokku hoida ja niiviisi pisutki raha säästa. Maakodu toimetus otsustas jagada oma säästunippe.
FOTOD | Unistuste terrass-suveköök järgib taaskasutuse põhimõtteid
Sel suvel Maakodu lugejatele välja kuulutatud terrassikonkursile laekus põnevaid terrasse. Võidu sai endale Paslepa külas asuv Anneli ja Arne Simmi terrass-suveköök.
Majaehituse blogi | Meie uus seiklus Hiiumaal vana majaga
Tegelikult oleme juba korra maaelu proovinud: leidsime Raplamaal väärika ajalooga talumaja ja ehitasime sellest imeilusa kodu. Ent hoolimata teiste imetlusest ja enda rahulolust kandsime aastaid südames salasoovi rajada kodu saarele – minu sünnikohta Hiiumaale.
Spetsialist jagab häid nippe, kuidas kuivanud puulehtedest kerge vaevaga taimedele väetist teha
Neil, kelle aiamaale langeb igal sügisel ohtralt puulehti, on kaks võimalust – riisuda need kokku või tegutseda kavalamalt ja kiirendada lehtede lagunemist.
Raudrohtu kasutati eelkõige raudse esemega tekitatud haavade parandamiseks
Möödunud suvi näitas meile raudrohu võluväge. Augustis põua ajal kuivasid muruplatsid sootuks, kõik elav muutus pruuniks ja krõbisevaks. Ainult kaks taime suutsid kuumalaines roheliseks jääda: võilill ja raudrohi.
RETSEPTID | Oktoobri tummised maitsed orsotost sõrnikuteni
Oktoobris hoidke varbad soojas ja süda valla ning sööge hästi, siis elate külma aja valutult üle.