Maakodu november 11/2022
01.11.2022
Heli Raamets: Uued aiandusnipid sai ise järele proovitud
Aias toimetamise aeg hakkab läbi saama ja on paslik möödunud aia-aastale tagasi vaadata.
Tallinna abilinnapea tahab kolida keset metsa. „Ma ei leidnud siin mitte ühtegi viga!“
„Ma ei ole üldse romantik! Aga selles aastaid tühjalt seisnud majas tundsime Ursulaga mõlemad oma tulevase kodu kohe ära. Me ei leidnud siin mitte ühtegi viga!“ meenutab Kaarel Oja Vilkeni taluga kohtumise tunnet. Näitleja Ursula Ratasepp ütleb, et tema hing lausa laulab sealses pärapõrgus, kust keegi teda üles ei leia.
Vana lauda vundamendile ehitati ruumikas terrass ja väliköök
Põdra talu perenaine Aasa Põder on viimased 25 aastat koos tütarde ja nende abikaasadega pühendanud esiisade talukoha taastamisele. Viimati renoveerisid nad kunagise laudakompleksi, millest on saanud modernse ilmega puhkeala.
Maakodu lugejamäng | Kuidas suvi kaunilt purki panna
Oktoobrikuu lugejamängus küsisime, milliseid teetaimi olete suvel kogunud ja kuidas hoiupurke kaunistanud. Täname kõiki, kes meile kirjutasid ja toredaid fotosid saatsid. Stiilse Smegi veekeetja võitis Laureen Vierland. Palju õnne!
Konkursi „Kauneim maakodu 2022“ võitjad said auhinnad kätte
19. oktoobril võttis Maakodu toimetus ette pika ringreisi mööda Eestit, et õnnitleda konkursi võitjaid ja anda neile üle auhinnad.
Õllesõpradele teadmiseks - humal tekitab naistel kihu ja meestel loidust
Humal on põline Eesti taim, mida vanad eestlased kasutasid õlleviha andjana, aga ka mitmekülgse ravimtaimena. Liiale ei tasu humala pruukimisega minna: ta vähendab meeste sugutungi, kuid mõjub naistele armurohuna.
Majaehituse blogi | Askeetlikud tingimused ja kiirtempos ehitamine
Sügis on ametlikult kätte jõudnud ja sooja päikese pehmele paitusele vahelduseks ulub Hiiumaal tihti öösiti jahe sügistuul, mis mõnel võimukal korral on ka tormimõõdu välja andnud.
MÕTISKLUS | Kuidas kilpjalg kõrvitsataldrikusse astus
Auklikuks näritud, päikesest põlenud, külmavõetud ja vihmast räsitud – aga ikkagi ilusad!
Naine kolis Soomest Setomaale ja ta suurim hirm muutus üllatuseks
Setomaa vallas asub Paju Talo, kus elab Kersti Virro koos teismelise tütre Anna-Maria ja taksikoer Browniega. Kersti on kindel, et maal saab elada ka nii, et ei pea maha sõitma kümneid kilomeetreid päevas.
Marek Sadam: mul on loomadega kergem kulgeda kui inimestega
Olen veendunud, et iga lemmiku elust võiks kirjutada raamatu. Tõsi, see oleks väga inimeselik vaatenurk, sest lõpuni me teineteist ei mõista, aga see teebki loomade maailma paeluvaks.
Peakokast disainifänn rajas omale lopsaka Nipernaadi tee
See, et Toomas Lääts veedab nüüd kõik oma vabad hetked Alliklepal asuvas maakodus, on süüdi tema lapsepõlve Saaremaa, „ Nipernaadi“ film ning emalt külge poogitud vajadus enda ümber ilu näha ja seda ise luua.
Eva Luigas õpetab, kuidas kiratsev kuuking päästa ja taim ümber istutada
Ehkki toataimede parim ümberistutusaeg on varakevad, tasub see töö mõnikord juba sügisel ette võtta. Kui taime olukord on kehv, siis ei kannata tema päästmist kevadeks jätta.
Aednikule vajalikud uudistooted, mida enne talve tulekut kasutada
Vajalikud tööriistad ja tooted, millega maakodu või suvila talvekorda seada.
Aedniku öökapiraamat | Loodusaia taimed
Käes on november, aasta kõige trööstitumate ilmadega kuu. Taevast sajab midagi, mis ei ole enam vihm ega veel ka lumi.
Mida hommikul lauale panna? Retseptid maailma parimast pudrust Eesti hommikusöögini
Hommikusöök on teadagi tähtis toidukord. Pime aeg tahab värvi ja vitamiine, vahel aga hoopis suurt ja rikkalikku taldrikutäit. Panin siia ritta kõigile midagi: kes tahab hommikuti pisut jogurtit, kes praekartuleid pekiga, valik on vaba.