Maakodu detsember 2022
01.12.2022
Eva Luigas: Ka vähemast võib rõõmu tunda
Olen end mitut puhku tabanud mõttelt, et saaks see hirmus aasta juba ükskord läbi. Justkui suudaks jõuluaeg ja aastavahetus kõik maailma sõjad ja hädad kui imeväel peatada.
Jõuluehtes Norra maakodust leiab palju eestlastelegi tuttavat
Paks valge lumevaip katab Norra küla Åmlit, väljas näpistab põski krõbe pakane ja majade korstendest tuleb suitsu. Janne ja tema pere kodus käib tihe jõulueelne sagin. Nende kodu on hubane, nostalgiliselt kaunistatud ja täis hõrku piparkoogilõhna.
Maire Aunastel valmis eelmisel aastal uus kodu Portugalis
Ma pole mingi suurte plaanide tegija. Võiks isegi öelda, et kõige meelsamini ma ei teegi plaane. Täpselt nii juhtus minuga 2017. aasta septembri alguses, kui Lõuna-Prantsusmaal üksi rendiautoga ringi sõites väljusin mingilt ringristmikult valele teele.
Käsitööõpetajatest paar, kes armastab kodu tuunida: Meie puhkame ehitades!
Liia Moorits ja Raivo Rebane on nelja aastaga loonud omale muinasjutulise kodu. Tee selleni, kuidas inetust pardipojast luik sai, oli täis ootamatusi ja takistusi aga ka nalja ja naeru.
Talvel toa soodsalt soojaks saamiseks tasub kaaluda neid võimalusi
Praeguse keerulise julgeolekuolukorra ja energiakriisi tingimustes muutub järjest tõenäolisemaks, et võime ennast millalgi leida olukorrast, kus pole loota enam kellelegi muule peale iseenda.
Majaehituse blogi | Külmast kemmergust ehitati soe ja helge vannituba
Kui elad majas keset samaaegseid renoveerimistöid ja pead leppima ebamugavustega, teeb iga edusamm rõõmu. Suur tänutunne täitis me hinge, kui saime külma kemmergu asemel minna sooja tualettruumi.
Õlelilled on värskena kaunid, kuid kuivatatult pärgades ja kimpudes imeilusad
Ajas rännata aitavad unistused ja mälestused. Vaatad taime mõnda aega tähelepanelikult, ja juba oledki põlvepikkuse iseenda kõrval. Vanaema juures, nina vaevu aknani ulatumas, varbad villasokkides. Jäälilledega kaetud topeltakende vahel on puuvillavatt ning oranžid ja kollased õlelilled.
Tee paberist jõulukaunistus - kolmemõõtmeline täheke
Jõulukaunistuste trendid tulevad ja lähevad, aga täht on alati moes. Paberist meisterdatud tähe võlu on ka selle väikses jalajäljes – pühadest räsitud kaunistuse võid vabalt pliidi alla pista ja igal aastal uue meisterdada.
Rosolje, pardisalat, marmorkeeks ja mitut sorti tarretis pühadelauale
Pidude aeg on käes. Lapsepõlvest mäletan, et jõuluajal tehti alati tarretist. Kirssidega, vahel oli ka apelsinilõike, ja vahukooretuts peal. Muidugi oli laual veel rosolje ja mõni eelmise õhtu praeülejääkidest kombineeritud roog.
Jõulukaunistuste roheline korja ise aiast ja metsast
Jõuluaegse kodu kauneim ehe on muidugi jõulupuu. Kui aga ruum on suure puu jaoks ahtake või hoopis nii suur, et vaja oleks veel lisakaunistusi, saab selleks materjali korjata koduaiast ja metsast.
Hambutu Oravanottija ehk viis aastat kõuts Peetri elust
Kass Peeter oli minu suur sõber ja näriliste suur vaenlane. Aga iga loomaomanik seisab kord kurva valiku ees: kas ravida veel või lasta sõbral minna.