Maakodu veebruar 2023
01.02.2023
Heli Raamets: Aeg valmistuda aknalauakülvideks
Veebruar on kätte jõudnud, mis tähendab, et pool talve on seljataga ja saab hakata külviks valmistuma. Küünlakuul on ju paras paprika, tšilli ja mõnede lillede seemned aknalaual mulda pista.
Tagasi Setomaale kolinud naine sai 6-aastase poja emaks ja valiti ülemsootskaks
Vanasõna ütleb, et veri toob rähnipoja puu otsa, ja samamoodi tuli Anzelika Gomozova pärast paarikümmet aastat kodutallu tagasi. Vahepeal jõudis ta juhtida Inglismaal kahe Michelini tärniga restorani ja panna Tallinnas käima kohviku.
Kassinaeritee muudab kannus värvi, aga leevendab ka mitmeid ihuhädasid
Aastavahetuse ilutulestikuga sai meie ümbruskonnas maale vajutatud natukene väiksem jalajälg, mürtsusid pidid vähem kartma nii lapsed kui ka koerad. Kuid eks uueks saamise rõõmsat värvipidu ihkame me igaüks. Miks mitte pakkuda seda endale hoopis teetassis?
Valge kodu Viljandimaa ridaelamus, kus lapsed peavad lemmikutena kanu
Elupõlise tallinlasena Viljandimaale kolinud Mariliis Tallo kinnitab, et ta elu on nüüd kolm korda ilusam ja elamine kolm korda suurem ning linnaelu pole nende perel põhjust taga igatseda.
Missugused varutoiteallikad valida, et elada üle elektrikatkestused
Energiakriis tekitab paljudes ebakindlust ja muret, kuidas elektrikatkestuste korral tuba soe püsiks, vesi kraanist voolaks ning toit sügavkülmas üles ei sulaks. Lahendused olenevad hoone seisukorrast ja tehnosüsteemidest ning inimeste valmisolekust oma harjumusi muuta.
Majaehituse blogi | Vanasse majja ehitati unistuste köök sahvri ja kohvijaamaga
Kui keegi oleks minult aasta eest küsinud, kas ma saaksin neli kuud hakkama ilma köögita, oleksin vastanud, et niimoodi pole võimalik elada. Nüüd tean, mida see tähendab, ja olen sooja kraanivee eest tänulikum kui iial varem.
Retseptid lumises metsaköögis kokkamiseks
Viimased talved on olnud vägevad ja õues on tõesti mõnus olla. Väljas söömine on ilmatuma tore ja sujub seda paremini, mida rohkem asjad kodus läbi mõelda.
Lumikellukeste maailm on rikas, mõned õitsevad kevadel, teised sügisel
Paljudele on lumikellukesed armsaks saanud juba lapsepõlves. Harva teatakse, et neid on hulk eri liike ja lõpmata palju sorte. Kel silma, õpib eristama väikesi iseloomulikke üksikasju ja nautima nende rikast pisivariatsioonide maailma.
Viinamärdi piimalambatalus valmib ainulaadne juust – burrata
Kuus aastat tagasi tõid Itaaliast pärit Denis Pretto ja tema abikaasa Annemari Polikarpus Prantsusmaalt 84 Lacaune’i tõugu piimalammast. Praegu valmivad Viinamärdi talus mitmesugused lamba- ja lehmapiimajuustud, sealhulgas ka Eestis ainulaadne burrata.
Kaevamisvaba aed 2. osa | Asukoha valik ja rajamise ettevalmistused
Kaevamisvaba aia rajamiseks on oluline leida sobivate tingimustega koht ning hankida peenarde ja vahekäikude jaoks vajalik materjal.
Mõtisklus | Kingin endale roosid, lumeroosid
Mäletate, kuidas Raja Teele Joosep Tootsiga kosjajutte ajades kõigepealt just iseennast Ülesoo perenaiseks pakkus? Milline lapsesuu! Elu on näidanud, et just lapse suust tarkuseterad kukuvadki. Korja vaid üles ja pane sobivasse substraati idanema!
Tiisleri ja Kalkuni kommentaarid muutsid koerakese vutivihkamise maailmameistriks
Seitsmeaastane Ruudi on lõpetanud edukalt koertekooli ja maailmas ringi rännanud, aga on midagi, millega ta kunagi ei lepi – jalgpall ja spordikommentaatorid. Ent alustame algusest...
Eva Luigas selgitab, miks varajane külv ei õnnestu
Paljudel rohenäppudel hakkavad sõrmed juba jaanuaris mulla ja seemnete järele sügelema. Kui külvitung võimust võtab, võivad veebruaris juba aknalauad potsikuid täis olla. Aga mõnikord kipuvad sellised külvid untsu minema. Miks?
Aedniku öökapiraamat | „Põhupalliaiad“
Joel KarstenPõhupalliaiad. Uus meetod köögiviljade kasvatamiseks – varasem saak ilma rohimisetaKirjastus Sinisukk, 2014
Tule Maakodu suvistele reisidele Eesti aedadesse!
Maakodu ja Astellaria Reisibüroo korraldavad tänavu suvel kolm aiareisi Eesti kaunitesse paikadesse. Juba sel laupäeval toimub üks reis algusega Tartust.