Maakodu juuli 2023
01.07.2023
Eva Luigas: Tänavused võidud ja kaotused aias
Lubasin endale aasta tagasi, et olen sel aiandushooajal hoolsam. Tõtt öelda pole mul seda lubadust sugugi raske täita, sest eelmine aiahooaeg läks mul pehmelt öeldes aia taha.
LUGEJA KIRJUTAB
Täname kõiki, kes meile kirjutasid ja tagasisidet saatsid. Ootame teie kirju ja soovitusi 15. juulini aadressil maakodu@maakodu.ee.
Morna küla Õnne talus on nagu Itaalia, alustades peremehega ja lõpetades toodetega
Kui Maia ja Georg tudengitena Venemaale EÜE Gagarini rühma sõitsid, polnud neil aimugi, et tagasi tulevad nad juba teineteisel ümbert kinni hoides. 30 aastat hiljem leidsid nad Mulgimaalt MORNA külast maakodu. Nüüdseks on see perekond Gavronski ÕNNE talu!
Kohtu tänava maja Kuressaares on renoveerimise järel totaalselt muutunud
Kuressaare vanalinna südames Kohtu tänaval on vastselt renoveeritud üks pikalt õnnetus seisus olnud maja. Väljast väikest valget hoonet uudistades ei saa arugi, kui avar ja suursugune on see tegelikult seestpoolt.
Ühe Lõuna-Eesti savilauda renoveerimise lugu. 1. osa
Põhjala Seebitalu perenaise Aire Tamme 12-aastane seiklus on olnud rohkem kui lihtsalt taluelu. See on olnud oma unistuste poole püüdlemine, alustades maaelu armastusest kuni vana savilauda renoveerimiseni.
Majaehituse blogi | Tegime räämas rõdu väikese eelarvega mõnusaks puhkekohaks
Suvi on käes ning viimane aeg on sisse seada rõdud ja terrassid. Meie Hiiumaa kodus tähendab see rõhku sõnal rõdu, sest terrassi meie majal veel pole.
OMA KOGEMUS | Kuidas ma maja renoveerimiseks laenu sain
Päevinäinud maakodu tänapäevastele olmetingimustele vastavaks renoveerimine vajab peale tahtmise ka suuremat rahakotti. Panga silmis laenukõlblikuks saada on mitu võimalust, kuid kindlasti tuleks olemasolev kinnisvara ära hinnata.
Maakodu tänavune reis viis kevadise Normandia aedadesse ja parkidesse
Varasuvine Normandia tervitas Maakodu reisiseltskonda uhkete aedade, merelõhnaliste austrite ja nostalgiliste mereäärsete linnakestega. Viis päeva imelisel Prantsusmaal tundus, nagu oleks terve kuu puhanud.
Väiksesse Viljandi aeda on nutikalt mahutatud nii kartulimaa, lillepeenrad kui ka puhkeala
Piia ja Villu Maamägi aed Viljandis on väike, ent iga sentimeeter sellest on hoolikalt läbi mõeldud ja kasutusele võetud. Väiksusest hoolimata on aias ruumi ka toredale tarbeaiale, kartulivagudele ja maasikapeenardele.
Eva Luigase valik aednikule vajalikest uutest tööriistadest
Juuli kuumade ja kuivade ilmadega ei tasu aias suuremaid kaevetöid ette võtta. Kuid veidi rohima ja närbunud õisi tagasi lõikama peaks ilusama üldmulje saavutamiseks ikka.
Aedniku öökapiraamat. Naadimetsast paradiisiks
Maria PalusaluNaadimetsast paradiisiks ehk kuidas saada silmapaistvat ja vähe hoolt nõudvat aedaKirjastus Varrak 2023
Kaevamisvaba aed, 7. osa. Külm tegi taimedele liiga, kuid nüüd kasvab kõik lopsakalt
Selle kevade põud ja öökülmad ei jätnud puutumata ka meie kaevamisvaba aeda.
Metsmustikat tasub süüa halvenenud nägemise ja rasvumise korral
Harilik mustikas on looduse suur kingitus, mille võlu seisneb rikkalikus maitses, sügavtumedas värvuses ja tervist toetavates omadustes. Mari, mille kasulikkust kipume unustama ja peame uuesti meelde tuletama, võiks olla pidevalt meie toidulaual.
Küpseta pikniku jaoks maitsvad pirukad!
Õues söömise kõrgaeg on käes! Piknikut võib pidada nii metsas kui ka mere ääres, pargipingil või oma kaheruutmeetrisel linnarõdul, katusel või rabatornis – pea igal pool.