KAUNIS MAAKODU, oktoober 2023
01.10.2023
Eva Luigas: saame kaunites maakodudes sellise laengu, mille harjal mitu kuud rõõmsalt elada
„Küll teil on ikka tore töö! Käite muudkui ringi ja näete paljusid erilisi kodusid.“ Sellist lauset kuulsid koduomanike suust vist kõik meie toimetuse liikmed, kes selle ajakirja tarbeks paari nädala jooksul Eestimaa risti ja põiki läbi sõitsid ning kõiki konkursi „Eesti kauneim maakodu 2023“ põnevamaid ehitisi ja aedu üksipulgi pildistasid.
Lugeja kirjutab
Täname kõiki, kes meile kirjutasid ja tagasisidet saatsid. Ootame teie kirju ja soovitusi 17. oktoobrini aadressil maakodu@maakodu.ee
Konkursi „Eesti kauneim maakodu 2023“ võitjad on valitud!
Konkurss „Eesti kauneim maakodu 2023“ on lõppenud ja žürii on võitjad välja valinud. Palju õnne võitjatele, suur tänu kõikidele osalejatele ja konkursi toetajatele!
VIDEO | Konkursi „Kauneim maakodu 2023“ võitis mätaskatusega palkmaja, mis ehitati feng shui põhimõtete järgi
Eliisa ja Jaan Tammeoru kodu Otepää vallas Puka alevikus on pärit justkui fantaasiafilmist „Kääbik“. Muinasjutuline rohetava mätaskatusega palkmaja on nii seest kui ka väljast ainulaadne meistriteos.
FOTOD | Konkursi „Eesti kauneim maakodu 2023“ finalistide imeilusad kodud võtavad õhku ahmima
Finaali pääsenud kaunites kodudes jäid silma hoolitsetud aiad ja õuealad, isikupärased sisekujundused, aga ka loodud võimalused pereliikmete hobideks ning harrastusteks.
Saaremaal ehitati taaskasutatud materjalist imeilus kasvuhoone, mis salvestab päikesesooja
Saaremaale Rahniku külla Aru tallu kerkis sel suvel kasvuhoone, mis paljudel aiainimestel, kes on seda kordki näinud, suisa ööune ära võtab. Pole ime, et selline iludus noppis konkursil „Eesti kauneim maakodu 2023“ kõrvalhoone preemia.
FOTOD | Konkursi „Kauneim kõrvalehitis 2023“ finalistide nutikad hooned
Kauneima maakodu konkursi kõrvalehitise kategooria finalistid üllatasid nutikate lahendustega. Vaadake ise!
Akste spaa ehk kahekorruseline puitsaun ehitati otsapidi mäe sisse
FOTOD | Konkursi „Kauneim saun 2023“ finalistide mõnusad leili nautimise kohad
Finaali jõudnud saunade seas oli nii uusehitisi kui ka toredaid taaskasutatud materjalidest ehitatud saunamaju, rääkimata vana lauda varemetesse ehitatud uhkest seltskonnasaunast.
Selles higi ja rõõmuga loodud aias pole värvidega kokku hoitud
Harva näeb Eestis, eriti veel augusti lõpus, niivõrd värviküllast ja elurõõmust pakatavat aeda, kui on Raili ja Hardo Kersi koduaed Pärnumaal Võistes. Sellise aiaruumi loomine on pikk tegevus, kus peab vahepeal laskma mõtetel settida ja kuulama, mida taimed sulle räägivad.
Vaata fotosid! Konkursi „Kauneim aed 2023“ finalistide omanäolised aiad
Nii palju kauneid aedasid kui tänavu, pole Maakodu konkursil varem osalenud. Iga aed on omamoodi meistriteos, milles peegeldub omaniku hing, looming, aga ka töö ja vaev.
FOTOD | Konkursi „Kauneim maakodu 2023“ osalejate imekenad kodud ja aiad
Maakodu konkursile tuli üle poolesaja kauni kodu, aia, kõrvalhoone ja sauna.
Majaehituse blogi | Lihtsalt ja väga soodsalt kuuri ehitatud kontor-maalistuudio
Eelmisel kuul olin üsna kindel, et seekord saan tutvustada elumaja teise korruse valmis tuba, kuid juhtus nii, et ehitasime valmis hoopis kõrvalhoone ja ma sain endale päris oma ruumi.
Eva Luigas soovitab enne aasta lõppu teha ära need aiatööd
Mida madalamalt käib päike, seda kindlamini sammub loodus talve poole. Ainult veidi veel toimetada, siis võib ka aednik endale pikemat puhkust lubada.
Kaevamisvaba aed | 10. osa. Tõmbame otsad kokku!
Aiahooaeg on lõpusirgel ja esimesed öökülmad jõuavad meie kaevamisvabasse aeda juba septembri keskel. Pilt, mis aiast avaneb, on aga siiani lopsakas ja värviline.
RETSEPTID | Ise tehtud vorstid võivad tekitada sõltuvust!
Miks üldse peaks ise vorsti tegema, kui poes on neid ju miljon valida? Aga kui sa vaid korra vorstitegu proovid, siis võib sellest saada omajagu sõltuvus. Minuga see just juhtus. Pealegi tead siis täpselt, mida vorst sisaldab ja kui soolane ta on.