Maakodu detsember 2023
01.12.2023
Kadri Tramm: pühad algavad sinust enesest
Juba oktoobri lõpus sättisin aknale valguskardina, et toas oleks helgem ja valgem ning ees ootav pime aeg tunduks talutavam. Tuba lõi särama, soe ja sume valgus on silmale mõnus ning loob hubase tunde.
LUGEJA KIRJUTAB
Täname kõiki, kes meile kirjutasid ja tagasisidet saatsid. Ootame teie kirju ja soovitusi 15. detsembrini aadressil maakodu@maakodu.ee
Konkursi „Eesti kauneim maakodu“ võitjad said auhinnad kätte
Maakodu toimetus sõitis novembris läbi kõik konkursi võitjad ja viis neile auhinnad koju kätte.
Tasuta Maakodu reisi võitja sõidab maikuus Belgia kauneid aedu vaatama
Maikuus, kui Eesti loodus alles tärkab, pakib Maakodu kohvrid ja sõidab koos oma lugejatega vaatama Inglismaa ja Belgia lopsakaid aedu ja vaimustavaid muuseume.
Telesaatest tuntud Tartu kokkaja oma efektse kodu kohta: Mu kodu peegeldab mu iseloomu. Ma ei karda eristuda
Getter Madison jäi oma ohtrate tätoveeringute ja värviliste juustega televaatajatele silma Eesti parima pagari saates. Tema kodugi pole eestlastele omaselt hele, vaid jõuliselt värviline.
Peeglike, peeglike seina peal...
Kas kuninganna, kes nõudis peeglilt kiitust ja kinnitust, et ta on endiselt kauneim kogu maal, tahtis kuulda tõde või eelistas enesepettust?
Majaehituse blogi | Enne beebi sündi saime valmis magamistoa, kus uni on eriti magus
Tänast blogilugu saan kirjutada siira armastuse keskel ehk meie pere kõige uuema liikme, väikese Hanna soojas kaisus.
Fotograaf projekteeris ja ehitas ise Otepääl künka otsa väikese maja
Madis Palm leidis Otepäält põneva krundi ning rajas sinna väikese maja, kus nüüd elab ja toimetab. Hakatuseks langetas fotograafi ametit pidav mees kohe otsuse ehitada maja otsast lõpuni ise.
Soomest tuli praktikant appi siinset savilauta krohvima
Põhjala Seebitalu perenaine Aire Tamm jagab Maakodu lugejatega muljeid, kogemusi ja teadmisi oma pikaajalisest unistusest – talu juurde kuuluva savilauda renoveerimisest. Loe ka 4. osa. Seinad saavad korda
Puhtast prügist meisterdatud jõuluilu
Oja käsitöötalu perenaine Külliki Nõu ei osta poest ühtegi jõuluehet, sest talle meeldib neid ise meisterdada – asjadest, mis paljude meelest on lihtsalt prügi.
Eva Luigas jagab soovitusi, kuidas kaunite jõulutähtede eest hoolitseda
Kui märkad lillepoodide ja aiaäride lettidel järjest tihemini jõulutähti, on selge, et jõulud pole enam mägede taga. Järelikult tasub hakata oma kodugi tasapisi pühadelainele sättima.
Talikülvi avastas ameeriklanna tänu oma kassile. Missugused seemned sobivad talvel külvamiseks?
Paljud toimivad aiandusmeetodid saavad alguse juhusest, nii juhtus ka talikülviga. Üllataval kombel võib selle eest tänada meiegi aednikele külvihooajal peavalu valmistavat armsat kodulooma.
Leesikas on naisterohi, mille kasvukohad pärandatakse emalt tütrele
Leesika leiukohti naljalt võõrastele ei paljastata ja pärandatakse need emalt tütrele, sest taim ei taastu eriti kiiresti ja pealegi on teda raske korjata.
Anna grillile kuuma ka talvel! Õige riietuse korral on õues kokkamine väga mõnus
Grillimine pole juba ammu üksnes suviste pidude kohustuslik osa. Kui õiged riided seljas ja kvaliteetne grill majapidamises, pole aastaajal vahet, sadagu taevast või pussnuge, kinnitab grillmeister Enn Tobreluts.
Iirimaal elav eestlasest kokk õpetab tegema sealseid pühadetoite nagu jõulusink, kalkunirull, küüslaugukartulid ja magus jõuluhalg
Aasta kõige tähtsam, rikkalikum ja perekesksem söömaaeg on Iirimaal kindlasti jõululõuna. Piduliku jõulusöömaaja roog on eriline ja selle nimel tasub veidi rohkem pingutada ja tavalisest pikemat aega varuda.
Kuidas ehitada koertele soojustatud kuut, et mitte öelda kõigi mugavustega paarismaja
Margus Teska oli sunnitud oma koertele Teesile ja Lexile privaatsed kuudid ehitama, sest ühtäkki ei mahtunud ema-tütar enam ühte elamisse ära. Mis parata, iseloomud ei sobinud.