Maakodu jaanuar 2024
01.01.2024
Eva Luigas: ei maksa arvata, et keegi teine peab meile elurõõmu kandikul kohale tooma, katsuks ka ise tubli olla
Täpselt aasta tagasi olin ma peaaegu kindel, et alanud aasta, seesama, mis nüüd lõpuks ometi seljataha jäi, tuleb helgem ja toob sõjarindelt paremaid uudiseid. Paraku seda ei juhtunud ja võibolla sellepärast otsime me kõik pidevalt pisematki võimalust argimured unustada.
LUGEJA KIRJUTAB
Täname kõiki, kes meile kirjutasid ja tagasisidet saatsid. Ootame teie kirju ja soovitusi 15. jaanuarini aadressil maakodu@maakodu.ee
Inglismaalt Eestisse kolinud naine küpsetab jõulukoogid valmis juba jaanuaris ja piserdab neid läbi aasta viskiga
„Mina olen selline varane lind – tahan kõike juba aasta alguses alustada, et jõuludeks valmis saaks,“ ütleb Juta Armstrong, kes paneb jõulukoogi hakkama juba jaanuaris.
Majaehituse blogi | Tavalise duširuumi asemel ehitasime vanasse majja hommikuse sättimise toa
Meie teise korruse pesuruum ei sarnane üldse harilikule duširuumile, vaid sai täpselt selline, nagu ma vaimusilmas ette kujutasin - mõnus ja hubane hommikuse sättimise tuba.
Noor paar rajas kehvas seisus kortermajja kolmel korrusel paikneva mõnusa kodu
Altveskil olev maja, kus on Kethy Bonderi ja Mihkel Saariste ning nende väikese poja kodu, on läbi teinud imelise muutuse. Nende lugu kuulates tundub, nagu oleks maja ammu teadnud, et ükskord hakkavad just nemad seal elama.
Surfifänn lasi Vääna-Jõesuus asuva vana pumbajaama muuta merehõnguliseks silindermajaks
Vääna-Jõesuus jalutades jääb Luige teel silma väike ümmargune maja. Sellel ootamatu kuju ja erilise fassaadiga hoonel on olnud huvitav ajalugu.
Pere ehitas vanasse lauta erilise sauna, mille sissepääs on läbi tünnikujulise riiuli
Kristiina Laanemetsa ja Margus Kangro saun on ehe näide, kuidas nutikalt taaskasutada vana puitmaterjali ning anda uus elu asjadele, mis mõnel pool vedelevad põõsas või prahihunnikus.
Isiklik roheaudit | Kas valid kohvioad soodsaima sildi või ausaima või mahedaima märgistuse järgi?
Minu lapse kodukoolis tehakse parasjagu roheauditit. See on pannud mindki teemale rohkem mõtlema ja omaenda tegevusi analüüsima.
Tallinna loomaaeda rajati Kagu-Aasia vihmamets, mis sai kõrge tunnustuse
Tallinna loomaaia istutusalad on juba ammu aednike hulgas kuulsad. Nüüd ootab taimesõpru päris uus taimeparadiis, Kagu-Aasia vihmamets, millesarnast lähiriikidestki ei leia.
Jaanuaris saab seemned anumatesse külvata ja lumehange viia. Proovi talikülvi!
Armsad aednikud, ärge laske end heidutada jaanuarikuu paukuvast pakasest ega maad katvast paksust lumevaibast. Just sellistes oludes viiaksegi õue esimesed talikülvid.
Kaelas kantav küüslaugukee peletab viiruseid ja hoiab kandja tervena
Ehkki tänapäeval on küüslauk meie toidulaual ja tervise turgutajana au sees, ei tarvitanud vanad eestlased teda toiduks. Küüslaugu võidukäik algas alles nõukaajal, aga eriti pärast taasiseseisvumist.
Retseptid vanast kokaraamatust. Õhtusöök 1864. aastal
See kokaraamat kuulus minu Kadrinast pärit vanavanaemale ja on liikunud meie peres põlvest põlve edasi. Tunnistan, et retseptide koostisosade hankimine oli paras katsumus, samuti retseptide „tõlkimine“ ja tänapäeva kohandamine.
Varjupaigast võetud kohikõuts hakkas pärast sõbranna saamist oma kubet raseerima
Tahtsime endale kassi võtta ja tundus ainumõeldav pakkuda kodu hüljatud loomale. Sellisele, keda keegi teine pole tahtnud. Ka talle seltsilist otsides läksime varjupaika. Tulemuseks oli aga paras jama.