Märts
01.03.2020
Eluraskused viisid Nõiapoe avamiseni
Unustamatu silmavaatega Sirkka Pintmann, kes peab Muhus esoteerika, talu- ja väe­toodete kauplust, on oma äri poole liikudes ületanud kuristikke, mis paljudele poleks iial jõukohased olnud.
Kaalujälgijad, siin on teie uus lemmik! Fritter, mis küpsetab õlita
Paljude laste lemmikuid friikaid, aga ka aedvilju ja magusaid või soolaseid küpsetisi saab nüüd õlis praadimise asemel valmistada kuumaõhufritteris.
Tuntud sisekujundaja köögi totaalne muutumine: paberile kritseldatud plaanid saidki teoks
Ühel päeval tundus kujutlus suvepäeval paljajalu üle muru maasikate järele jooksvast lapsest ahvatlevam kui pealinna korrusmaja trepist üles-alla jooksmine. Sellest mõttest sai alguse tee oma koju, oma kööki.
Kuldsete kätega mees ehitas oma maakoju lausa kolm kööki
Kui ehitusmeister Andres Täpsi postitas sotsiaal­meedia sisekujundus­gruppi foto vast valminud köögist, sattusid vaatajad vaimustusse. “Viiksin sinna kööki voodi, et ei peakski sealt lahkuma. Nii äge!” ahhetati. Taasavaldame ägedate köökide loo, mis ilmus esmakordselt 2020. aastal.
Tervisemured viisid toortoitumiseni, see omakorda mahetaluni, mis toidab nüüd teisigi
Palu mahetalule lähenedes jääb silma prisket hiirt hambus kandev jõuline isakass. Ta kiirustab elumaja juurde ja kui välisuks avaneb, paneb hiire perenaise jalge ette.
KUJUNDUSNIPID | Kauaoodatud lihavõttepühad Villa Hansonis
Villa Hansoni perenaine Marika Hanson ootab lihavõttepühi kogu südamest ja panustab vaba aega meelsasti kodu ehtimiseks. See on üks viis oma pereliikmeid rõõmustada.
MAJAEHITUSE BLOGI | Krundi ettevalmistamine ehituseks
Pärast raieloa saamist otsustasime, et peame krundi enam-vähem puhtaks saama. See tähendas paljude väsinud puude ja pehkinud põõsaste maha­raiumist ning kändude väljajuurimist.
RIIGIMEHE MAJA | Palsu talu – Eesti häll Järvamaal
Enne teist maailmasõda oli Palsu ehk Palso talu üks Järvamaa eesrindlikumaid ja piirkonna suuremaid. Selle talu majal oli oluline osa Eesti omariikluse sünnis.
Emil Rutiku kasvatab ohakaid? Ei, maarjaohakaid!
Näitleja ja muusik, bluusilaulja Emil Rutiku edendab väärt Eesti toitu ja kasvatab arvatavasti ainukesena Maarjamaal harilikku maarjaohakat.
Puhta toidu hind: kahjur tahab ka süüa. Oma osa saab loodus ja selle, mis üle jääb, inimene
Pärnu turult Mäetoa talu sildi alt saab osta eriliselt kasvatatud kodumaiseid köögivilju. Eriliseks teeb nende saagi erakordne maitsetugevus ja tervislikkus. Puhta köögivilja kasvatamine on perekond Teorile mitte niivõrd töö, kuivõrd elustiil.
Praegu oluline! Ühe käega lõika, teisega poputa
Lõigake viljapuid ja marjapõõsaid • Külvake tomati-seemneid • Poputage väiketaimi • Turgutage toataimi • Sortige prügi
Lihtsat ja hästi toimivat aeda ilmestab üksainus ilupeenar
Üheksa aastat tagasi kolis Marika Kasemägi perega maale elama. Ta ihkas tagasi kohta, mis on eemal linnamelust ja liigsest kiirustamisest. Kohta, kus hing ja keha saaksid kosutust.
Astelpihlakas ehk mispel pakub marju talvelgi
Astelpihlakas on üks väheseid puuviljataimi, kelle okstelt saame söödavat siis, kui jõhvikad on lume all ja peale lodjapuumarjade pole aiast ega metsast enam muud suhu panna.
OHOO! Pähkel, mis pole pähkel ja lilled, mis hukutavad majanduse
Saatuslikud tulbid • Maapähkel polegi pähkel! • Puu, mis pärineb iidsest minevikust
LOODUSE VÄGI | Väekas mari oma koduaiast
Must sõstar ( Ribes nigrum) on üks maailma vägevamaid ja vajalikumaid taimi. Raviks sobib kasutada kogu põõsast ja seda teavad isegi loomad.
Imearmas seade taimedest, millel pole juuri ja mis toituvad tolmust
Hall tillandsia on nii vähenõudlik taim, et elab ilma mullata ja tal pole isegi juuri. Neid toredaid taimi saab sättida kasvama kasvõi klaaspurki.
Vitamiinirikkad road toovad värvi nii taldrikule kui põskedele
Tundub, et talv ei saagi läbi ja lund tuleb muudkui juurde. Kevadeootus on paisunud suureks - tahaks juba värvi ja värskust, ka toidulauale. Õnneks pole see keeruline!
MEISTRIKOOL | Ilma selle väikse köögipingita te naljalt toime ei tule
Pink, millel istudes on mugav pliidi alla tuld teha ja millelt laps ulatub kraanikausi või riiulini, peab olema täiuslik.
Peidame plekid pintsliga
Köögirätikud saavad majapidamises vett ja vilet ning pestes ei tule kõik plekid enam välja. Värvi ja šablooniga saab peita plekid ja anda rätikule rõõmsama ilme.
Kasvult väike, aga hingelt suur tiibeti spanjel
Emalt tõukoerte- ja näitusepisiku saanud Marta Kirjutus (13) valis oma koeraks väikese ja vapra tiibeti spanjeli Rosina. Temaga on Marta võitnud hulgaliselt auhindu ja kannab uhket nimetust juuniorhändler ehk noor koeraesitleja.
Tänavune kevad on uute teadmiste hankimise ja vanade harjumuste kummutamise aeg
Täna, 17. veebruaril, kui ma kirjutan märtsikuu ajakirja juhtkirja, on iga aedniku jaoks kõige põletavam küsimus: kas tali jääbki taeva?
KUUKUMMARDAJA | Märts 2020
Märtsi algus kulgeb kasvava Kuu reipas taktis. 9. märtsi õhtutaevas kumab Neitsi täiskuu, valgustades välja me väikesed head ja vead.