Mai
01.05.2020
TEHNIKA | Kui jõud jändrikust üle ei käi, tuleb appi mobiilne saekaater
Paljud maakodu omanikud on kokku puutunud dilemmaga: maha sai võetud saja-aastane puu, millest saaks hulga ägedat materjali, kuid seda menetleda on mõttetult kallis või ei käi tavaliste saeraamide jõud sellest üle. Selgub, et kui väga tahta, pole miski võimatu.
Viljandimaa kodu sisustati juba enne IKEA Eestisse tulekut soodsa ja stiilse mööbliga
Viljandimaa Riiska talu pererahvas on juba pikki aastaid IKEA -usku. Nende kodu tõendab, et hulgitoodanguna valminud mööbel võib olla stiilne, funktsionaalne, vastupidav ja mis peaasi – taskukohane.
MAJAEHITUSE BLOGI | Kuidas me raha maha matsime
Vee- ja kanalisatsioonitorustiku rajamine on majaehitusel üks suuremaid ja kallimaid töid. Meiegi saime tunda bürokraatiat, kopsakaid riigilõive, pikka ootust ja pettumust.
Riigimehe maja: Pitka jäljed Eesti südames
Vabadussõja kangelase, admiral Pitkaga on seotud kaks talukohta: sünnikodu Järvamaal Jalgsema külas ja talu Lääne-Virumaal Ebaveres. Jalgsema talukohas on säilinud uue omaniku 1930. aastatel ehitatud elumaja, kuid Ebavere majast on järel üksnes varemed.
MINU ÄRI | Restoran, mis avab uksed metsas
Kui pärast seltskonnaga looduses matkamist tahaks kaasa võetud võileibade asemel süüa midagi palju maitsvamat, siis tuleks suunduda Metsarestorani.
PILK MAALIMA | Kvaliteetne suhkur on usin maailmarändur
Selleks et käia suhkrutootmise jälgedes, tuleb eestlasel lennata ligi 12 000 kilomeetrit. Nii pikk on tee ühe maailma tuntuma kvaliteetse roosuhkrutootja juurde Mauritiuse saarele.
OHOO! Kanade üllatavad eelistused, loomsed pakendid ja kosmiline taim
Kanad eelistavad ilusaid inimesi • Homaarikestadega sammuke parema maailma poole • Meteoriit tõi Maale taime
Sibullilled õitsevad Keukenhofis ikkagi...
Igal kevadel katavad Hollandi põlde värvidest pakatavate õitega peenrad ja Lisse linnakeses peetavalt Keukenhofi tulbifestivalilt ammutavad inspiratsiooni kogu maailmast tulnud tulbihuvilised.
Praegu oluline!
Taimed ootavad toitu! • Ostke ja istutage viljapuid ja marjapõõsaid
Kaktuste õiterohke kevad
Kogenud kaktusekasvataja näeb igal kevadel õisi. Teistele tubastele aednikele tundub see pigem olevat eksootiline juhus. Tegelikult saab kaktused üsna lihtsalt õitsema, kui teada mõnd nippi.
Päevalill ja maapirn on kasulikud kasvatada
Kes on sõitnud mööda Lõuna-Euroopa teid, need on näinud hingematvaid päevalilleväljasid. See kaunis ja kasulik taim kasvab meiegi aedades ja näitab sügiseti oma õieilu ja hiiglaslikku kasvu.
LOODUSE VÄGI | Põldosi turgutab inimesi ja taimi
Aiapidajate seas tüütu umbrohuna tuntuks saanud põldosi on suurepärane ravimtaim, mis aitab eri hädade korral nii inimesi kui ka taimi.
RETSEPTID | Suve ootuses
Kevad on täies hoos ja suur suvi koputab uksele. Kodumaise värske tooraine hooaeg on juba ammu alanud, esialgu küll umbrohuga.
Päevinäinud kapist sai kohvibaar
Head ideed sünnivad vajadusest. Nii sündis meie kööki kohvibaar.
Nõukaaegse pesukapi uus rüü
Isegi nii inetust ja ilmetust mööblitükist, nagu on nõukaaegne pesukapp, saab väikese nokitsemise ja pintslitööga täiesti kobeda kapikese.
Kass küll, aga mitte igaühe jaoks
Kreeka keeles hunti tähistava nime lykoi saanud libahuntkass ajab inimesed kahte leeri: siirad fännid on temast varbaotsteni vaimustatud, teiste arvates on midagi inetumat raske ette kujutada.
Maire Aunaste: vaikus on privileeg
Kui ma 16 aastat tagasi Eestisse tulin, igatsesin pärast viit aastat Ameerika tohutus müras elamist ainult vaikust. Kuna Tallinn tundus mulle sama kärarikas kui New York, siis olin õnnelik, leides üüripinna pealinnast 20 kilomeetri kaugusel majas, mille ümber olid ainult heinamaad.
Lugejamäng: lemmik suvelilled
Aprilli ajakirjas palusime teil kirjutada ja saata fotosid oma lemmik-suvelilledest. Väike osa meie lugejate saadetud fotodest, nende imelistest aedadest ja kaunitest suvelilledest on teie ees.