Juuli
01.07.2020
MAJAEHITUSE BLOGI | Otsustatud! Ehitame maja termoplokkidest
Enne projekteerimist teadsime kindlalt, et tahame kivimaja, ometi langes valik lõpuks hoopis termoplokkide kasuks.
MAAKODU JUULINUMBRIS | Merle ja Riho Lilje on õnnelikud Muhumaa sohu rajatud müstilises kodus
Pärast Lasnamäe korterelamust lahkumist renoveeris muusikute Liljede perekond Vääna-Jõesuusse ostetud suvila. Maja sai 2002. aastal valmis, aga iga päevaga tundus Merlele aina enam, et õhku jääb vähemaks! Jäigi, sest pealinna lähedale maale kolis üha rohkem inimesi. Igatsetud “oma saar” leiti mõni aasta hiljem Muhumaalt.
Iga naine vajab oma haldjamaja
Kairi Niinepuu-Mark unistas juba lapsena päris oma majakesest. Pere ja sõprade abiga viiski ta oma unistuse ellu.
Tundliku loomuga atleetlik Ibiza podenco
Hullud, aktiivsed ja väga ilusad ning nendega ei hakka kunagi igav – nii iseloomustab Kristiina Tammik oma Ibiza podenco tõugu kaaslasi.
TEHNIKA | Kui trimmer jääb mõttetult suureks
Sageli seisavad maakoduomanikud dilemma ees: muru saab enamasti juba niidetud traktoriga ja kunagi ostetud võimas bensiinimootoriga rohulõikaja on üksikute põõsaaluste trimmerdamiseks tülikalt kohmakas. Mida teha?
Imelise iluaiaga Lusika turismitalus turiste ei võõrustata - seal peetakse paastulaagreid
35 aastat tagasi hakkasid Sirje ja Heino Kurvet vanast laudast endale suvilat ehitama. Pikk teekond selleni haris pererahva hinge ja aitas luua imelise aiaga kodu, mille uksed on avatud ka isemoodi külalistele.
Mädapea mõisas ilutseb ligi tuhandesordiline Eesti suurim floksikollektsioon
Täiesti uskumatu, et Rakvere lähedal asuva Mädapea mõisa aiast võib leida ligikaudu 1000 floksisorti. Kuidas selline lillemeri välja näeb ja kas need sordid ikka erinevad üksteisest?
Kuidas muuta aed võimalikult puugivabaks
Me kõik sooviksime hoida puugid suvel vähemalt koduaiast eemal. Neid nippe kasutades on üsna kindel, et nad seal enam elada ei taha.
Uus rubriik ALGAJA AIAPIDAJA | Teoorias tugev, praktikas nõrk
Seisame kolmekesi sõstrapõõsa ja seda ümbritseva noore naadipuhma ümber – mina, mu kaasa Markus ja seni üksnes põgusa kirjavahetuse kaudu tuttav šotlane James. James seisab, kulm kipras, muljub sõrmede vahel naadilehekest ja tõmbab siis ninasõõrmed kevadise umbrohu lõhna täis. “Njah. Väga aromaatne. Naat.”
KOGEMUS | Minu esimene kasvuhoone
“Meil pole olnudki lugu kasvuhoonete kokkupanemisest,” ütles Maakodu toimetaja telefonis, kui kuulis, et minul parasjagu selline mõte on. Juba tükk aega oli minus kasvanud kavatsus astuda sammukene muruniidutalust edasi ja soetada endale kasvuhoone.
Praegu oluline! Kõige tähtsam on kastmine
Need toimetused tuleks järgneva kuu jooksul aiapidajal kindlasti ette võtta.
OHOO! Puud võivad olla ohtlikud mitmes mõttes
Tamme alla ärge äikese ajal minge! • Maailma suurim seeme on “ilus tagumik” • Surmav puu, mille juurde te sattuda ei soovi
Toompihlakad rõõmustavad nii kõhtu kui silma
Maikuus köidavad maanteedel sõitjate tähelepanu mõnel pool metsaservas kasvavad valgetes õites põõsad, kes erinevalt toomingatest on püstja, noorelt lausa sammasja kasvulaadiga.
LOODUSE VÄGI | Aasristik
Ristikupõld, mis punetab silmale rõõmsalt vastu, teeb meeled selgeks. Seda rõõmu tahaks jagada teistegagi!
RETSEPTID | Suvised marjakoogid
Suvi lausa nõuab koogitegu, sest koduaia (või turulkäigu) marjasaak ootab kasutamist. Olgu see kodune rullbiskviit või hoopis rikkalik juustukoogi- brownie vaarikavahukoorega – kaunis ja maitsev kook teeb iga koosviibimise eriliseks!
Rippuvad lillepurgid on ootamatu aiapeo kiire kaunistus
Lilled ei pea alati olema laua peal vaasis, neid võib ka riputada. Niimoodi saate terrassi või majaseina pidulikuks sündmuseks kiiresti ja lihtsalt kaunistada.
Kadri Tramm: oma aias teen mis tahan
| JUHTKIRI | Viimasel ajal käivad sotsiaalmeedia aiagruppides kõvad sõnelused selle üle, milline on ikka õige kasvuhoone ja aiamaa.