Veebruar
01.02.2021
Näitlejad ehitasid kanadele põhumaja ja lõbustavad neid seal kandlemänguga
Näitlejad Janek Joost ja Laura Lind ehitasid koroona-aastal oma tiivulistele vahva põhumaja, mis pakub hoolealustele kuninglikku elu. See majake pälvis konkursil „Koroonaehitis 2020“ eriauhinna.
Nuuma silma ehitistega, mis valmisid kodudes koroonapiirangute ajal
Kevadeootuses on paslik vaadata üle esimesel koroona-aastal kerkinud ehitised ja ammutada sealt ideid. Maakodu konkurss tõendas, et eestlane ei istunud 2020. aasta piirangute ajal käed rüpes, vaid ehitas. Konkursil osales üle saja kandidaadi ja valminud ehitised on täiesti eriilmelised.
KAASLANE | Pull on tark, erinevalt poliitikuist ta tühja ei karga
Kuulsas pullifarmis Raplamaal Kehtnas elavad enamiku Eesti lehmade vägevad isad kuninglikku elu: hea söök, puhas ase, pidev tervisekontroll, regulaarne suguelu. Ja mis peamine: ükski pull ei pea vastutama oma järeltulijate käekäigu eest!
Talvine jalutuskäik Jaapani aias ehk huvitavad aia rajamise reeglid
Jaapani aia põhimõte on tuua olemasolev loodus nähtavale, aidata inimesel end ümbritsevat keskkonda näha, avastada ja mõista.
Kas seemnevarude järg on käest ära? Kaks soovitust, kuidas koostada inventuuri
Veebruaris on viimane aeg oma seemnevarud üle vaadata. Kuid mida teha siis, kui seemnepakke on kogunenud nii palju, et järg kipub käest minema? Siis tuleb teha inventuur!
VAATAME ÜLE SEEMNEVARU | Eva Luigase kolm lemmikut
Veebruaris tuleb mulda pista pikka eelkasvatust vajavate liikide seemned.
VEEBRUARI AIATÖÖD | Just neid toimetusi tuleks aias praegu teha
Veebruar on aasta kõige külmem kuu. Taimedele võib hukatuslikuks saada nii ere päike, rohke lumi kui ka aeda maiustama tulnud metsloomad.
LOODUSE VÄGI | Vaigunäts ja kuusekali
Kuuske peetakse vaese mehe kasukaks ja selle puu ande oskasid meie esivanemad kasutada sajal eri moel. Muu hulgas oli kuusevaik vanadele eestlastele nätsu eest.
Harilik kõrvitsapuu: abimees nii tervisehädade puhul kui ka ehituses
Harilik kõrvitsapuu on oma nime saanud ümmarguste viljade järgi, millel siiski pole mingit pistmist kõrvitsatega, mis meie aedades kasvavad. See-eest on puul maiade legendi järgi olnud oluline osa maailma loomisel.
Soovitame külastada enda lumist aiamaad! Just praegu leiab sealt toidulauale head ja paremat
Aeda marjule • Külma trotsiv supiroheline • Värsket tšillit aasta ringi • Maitsetaimed aknalaual
MINU ÄRI | Hingega Peipsi ääres, kirega kala kallal
Peipsi ääres elades on Tauno Laasikust saanud entusiastlik kohaliku toidu tutvustaja, kes korraldab nii suuremaid üritusi kui ka väiksemaid õpitubasid.
MAJAEHITUSE BLOGI | Pisut erilisema fassaadi kasuks otsustanud perekonna soovitused, milline fassaad valida
Fassaad on maja välimuse kõige silmapaistvam osa. Isegi kui sisetööd on tegemata, annab valminud fassaad majale tervikliku ilme.
RETSEPTID | Hõrgutavad lõkketoidud Eesti Vabariigi aastapäevaks
Veebruar on Eesti sünnipäeva kuu. Muidugi tahaks tähistada, aga kui palju me võime praegu suhelda ja üksteisel külas käia? Õnneks on värske õhk käepärast võtta. Lähme parem õue, teeme hoopis lõkke ning sünnipäevast ja heast toidust saadav elamus koos punaste põskedega on garanteeritud!
JUHTKIRI | Ehitamislusti täis Eesti
Veebruar on meie riigi sünnipäeva kuu. Mis oleks talle veel parem kingitus kui suur ja uhke galerii sellest, mida eestlased mullu ehitasid? Maakodu konkurss “ Koroonaehitis 2020 ” on selleks korraks läbi ja tulemused teie ees.