Märts
01.03.2021
Kärgpere rajas Läänemaale isemajandava talu. Innustust tuli nii Lõuna-Eestist kui Balilt
Ehkki Läänemaa lagedal maal on keeruline end ära peita, on Lihula külje all asuv Põldotsa talu nagu peidus pärl, mida kohe üles ei leia. Siin toimetab suur ja sõbralik pere, kus igaühel on oma roll, kuid eesmärk kõigil ühine – et talu end kunagi ise ära majandaks.
Rihmas käimine pole mustkunst. Tuleb lihtsalt teada, kuidas koeraga käituda
Kõik koeraomanikud unistavad sellest, et nende jalutuskäigud neljajalgse sõbraga oleksid nagu heas filmis – rõõmsad ja muretud. Kui see nii ei ole, on teil probleem, mis tuleb kiiresti lahendada.
Üksikasjalik õpetus ja skeem, kuidas luua ideaalne lillepeenar
Missuguseid taimi valida, kuidas peenra plaani koostada ja missuguseid vigu vältida, kirjutab aiakujundaja Maria Palusalu.
Vanda kasvatamine on orhideesõbra kõrgema taseme küpsuseksam
Aeg, kui orhideesid nägi siinmail üksnes botaanikaaedades, on ajaloo hämarusse vajunud. Tänapäeval võib isegi piimapoetuuril käies orhidee endale ostukorvi panna.
Eva Luigas soovitab kasutada istikupottidena kodus käepäraseid vahendeid
Taaskasutus ja mõistlik tarbimine on jätkusuutliku majandamise märksõnad ka aianduses. Pealegi säästab nii raha ja ka loodust.
AEDNIKU ABILISED | Märtsikuus vajalikud
Tööriistad ja vahendid, mida läheb vaja toataimede hooldamiseks, aia kevadkorda seadmiseks, seemnete külviks ja taimede ettekasvatamiseks.
Varakevadiste aedade õrn ilu
Tavaliselt soovitakse aedu uudistamas käia õitsemisaja haripunktis, enamasti suvel. Kuid ka kevadised aiad on pilkupüüdvad, tuleb ainult osata vaadata. Varakevadisele Inglismaa aiaretkele viib lugejad aiareiside korraldaja Virve Poom.
Aiandusekspert Eva Luigas soovitab - 12 erilist tomatisorti
Märts on seemnete külvamise hoogtöökuu. Kuu lõpuks võiksid kõik tomatiseemned mulda saada, siis jõuab saak ka külmkasvuhoones õigel ajal valmida.
AEDNIKU ÖÖKAPIRAAMAT | Maheaedniku käsiraamat
Õde Christa Weinrich OSB “SEGAVILJELUS KODUAIAS. Maheaedniku käsiraamat”. Kirjastus Hea Lugu, 2020
Eva Luigas soovitab märtsis teha ära need aiatööd. Lisatud Thuni külvikalender
Aita lumel sulada • Anna taimedele õhku • Ärata toataimed unest • Kontrolli seemnete idanevust • Kraami välja aiakäärid
LOODUSE VÄGI | Kummaline kummel
Kuigi ravimiametid ei pea ikka veel kummeli ravitoimet teaduslikult piisavalt põhjendatuks, teab iga lapski, et kummel ravib. Ja pole õiget maakodu kummelilõhnata.
MAJAEHITUSE BLOGI | Mõni tund pärast uue majatiiva valmimist, põles kunstnike Urmas ja Mari Viiki kodu Muhus maha. Mis juhtus enne ja pärast?
Kui oled noor, on sul palju pealehakka­mist. Kohe nii palju, et sa ei pelga lihtsalt kondimootori jõul, abiks vaid labidas ja käru, hakata endale varemete vahele kodu rajama.
Vaata üle oma kodune tööriistavaru - neid asju läheb sul igapäevaste parandustööde juures tarvis!
Eriolukorra kevadel veeti maakodudesse järelkärude kaupa ehitusmaterjale. Suur hulk inimesi nägi kriisis võimalust oma kodu korrastada. Sellekski tööks on vaja asjalikke tööriistu.
RETSEPTID | Pannkoogid, pliinid või sõrnikud mõnusaks hommikusöögiks
Pikk ja rahulik vaba päeva hommikusöök jääb kauaks ajaks südamesse õitsele. Selliseks söömaajaks tasub võtta aega, et olla koos, katta laud ja panustada.
TEEME ISE | Teleriraam
Telerit ostes tavaliselt ekraani serva värvile tähelepanu ei pöörata, sest tähtis on ju hoopis muu. Kui kodus selgub, et see ei sobi hästi ülejäänud sisustusega, võib esialgse serva enda tehtud raamiga katta.
Pane oma koduaknale vitamiinid kasvama
Sibula ajatamine on teada tuntud, kuid samamoodi saab teha mitmete köögiviljadega. Ka köögikapis leiduvad seemned võib kasvama panna ja rikastada oma toidulauda vitamiinirikka orasega.
KÖÖK | Matkakoka riistvara
Matkaköögis vajamineva varustuse saab komplekteerida kahte moodi: soetada matkapoodidest või ajada läbi olemasolevaga.
Kadri Tramm: aedniku aastaring alaku!
JUHTKIRI • LUGEJA KIRJUTAB