Detsember
01.12.2021
Vidrike tõllakuuris elav pere alustab jõuludega varakult. Päkapikud jätavad neile kirja maakaardiga, kus on kirjas kingituste asukoht
Keset Lõuna-Eesti kuppelmaastikku elab vahva perekond, kellele meeldib jõulutavadega pihta hakata eriti vara. Nende jaoks on see ühine lemmikaeg, mil küpsetatakse piparkooke ja tuuakse metsast tuppa kuusk.
Talvel on mõisapargis justkui muinasjutt
Sagadi mõis ja mõisa ümbritsev park on pidevas arengus ja muutumises, sest iga aastaaeg maalib nendele oma näo. Just seetõttu tasub mõisa külastada erinevatel aastaaegadel – alati on võimalik midagi uut avastada.
Ajad pole kunagi kerged, ometigi pühi on alati peetud
Maailma ajalugu vaadates näeme, et inimesed on pidanud hakkama saama pealtnäha võimatutes ja vastuvõetamatutes oludes.
Ema kolis koos pojaga maale elama ja hakkas järgemööda remonti tegema
Tragi ema kolis pojaga tagasi lapsepõlvekoju, kus tehakse järgemööda remonti ja nauditakse maaelu. Kuigi selles loos on ka nukrat alatooni, pakatab pereema Liia positiivsest energiast: “Ma saan hakkama kõigega, mis ette võtan!”
Nunnaklooster avab meile oma ukse
Saaremaal, täpsemalt Reomäel asub armas nunnaklooster, millest suur osa kulub aktiivsele isemajandamisele.
Kodu, kus pakutakse tänavakassidele hoiukodu, on täis armastust ja nurrumist
Mitu kassi teil praegu on? Niimoodi minult, minu mehelt ja pojalt aeg-ajalt päritakse. Täiesti õigustatud küsimus, sest meie pere pakub tänavakassidele hoiukodu.
Alpikannist on saanud trenditeadliku inimese lemmiktaim
Vahemere alpikanni ( Cyclamen persicum) on meil juba aastakümneid toalillena kasvatatud ja külla minnes nopiti vanasti potilt paar lilleõit kaasa.
Tammekoor sisaldab palju olulisi vitamiine
Tamm oli meie esivanematele püha hiiepuu ja selle koor kõige tuntum ravim. Arvati, et kõige vägevam ravitoime on just hiiepuu koorel, kuid pea igal taluõuel kasvas oma tamm, millelt käidi koort võtmas.
Eva Luigas jagab nippe, kuidas kasvatada talvel aknalaual maitsetaimi
Paljudel ei taha talvine aknalaua-tarbeaiandus kuidagi õnnestuda. Pealtnäha oleks taimel justkui kõik olemas – soe tuba ja piisavalt juua. Milles on siis asi?
Palju retsepte jõululauale: koorekastmes liharullid, pasteet ja pihlakamoos
Jõululaud on ikka traditsiooniline. Uusi maitseid võib küll tasapisi lisada, aga vanad jäävad ja see ju ongi mõnus.
Valmista koju kullakarva jõuluseade
Kuldne lauaseade loob tuppa pidulikuma meeleolu ja sobib imehästi ka jõulukuu ajakirja kaanele.
Eva Luigas: kui aga nüüd tollastele “säästujõuludele” tagasi mõtlen, saan aru, kui rikkalikud ja südamlikud pühad need tegelikult olid.
Maakodu peatoimetaja meenutab oma lapsepõlve jõule, mil ajad polnud sugugi nii rikkalikud kui praegu. Kuigi jõulusagin ajab teda pigem närviliseks, plaanib ta siiski kodu jõulurüüsse seada ja jõule rõõmsalt tähistada.