Veebruar
01.02.2022
Heli Raamets: talvel on paras aeg plaane teha
JUHTKIRI • LUGEJA KIRJUTAB
Kingiks saadud täbaras seisus kalurimaja muudeti mõnusaks puhkamiskohaks
Esialgu ei paistnud Uuskõrtsi talu võsast ja põlvini heinast väljagi. Kui rohi oli niidetud, ilmus nähtavale maja, milles pererahvas nägi kohe suurt potentsiaali.
PILK AJALUKKU | “Eestlase kodu on üks risuhunik, mustuse ja sopaauk”
Tänapäeval Eestis ringi sõites jäävad silma kaunilt korrastatud koduümbrused, kuid 1920.–1930. aastatel avanes Eesti kodust hoopis teine pilt.
Noored ehitasid õhinapõhiselt koduhoovi 18 ruutmeetrise kontorihoone
On teisipäeva hommik ja mina sätin end tavapäraselt veidi enne kella kaheksat tööle. Haaran köögist aurava kohvitassi, viskan arvutikoti üle õla, mässin kaela suure pehme salli ja astun uksest välja.
Helsingis elanud pere tahtis Eestisse tagasi ja kolis majja Setomaal, kus polnud elektritki
Getri ja Ülar on pununud endale keset põlde ja metsi idüllilise pesa ning elavad seal oma nelja lapsega. Nad tunnistavad, et teekond ideaalse koduni polnud sugugi lihtne.
Turismitalu algus: "Majutasime sakslased oma majja, ise magasime perega ahju taga pisikeses toas"
Vaskna turismitalu omanikud Margit (53) ja Ahti Utsal (57) on õnnelikud inimesed – ligi 30 aastat on nad saanud pakkuda sugulastele, sõpradele ja maailma teisest otsast tulnud külalistele võimalust elada idüllilise looduse rüpes.
TOATAIM | Säntpooliad võivad õitseda pea kogu aasta
Säntpooliad on levinud toataimed, kes sobivate kasvutingimuste ja õige hoolduse korral võivad õitseda aasta läbi, tehes vahepeal vaid mõneks nädalaks hingetõmbepausi.
Eva Luigase nipid enne külvamist, et seemned ikka idaneksid
Veebruaris koguneb aknalaudadele üha jõudsamalt külvitopsikuid. Mõnest tärkavad taimed kenasti, aga mõnes ei näita elumärke. Mis siis seekord võis viltu minna?
AEDNIKU ÖÖKAPIRAAMAT | Taimede talveuni. Eesti aednike praktilised näpunäited
Koostaja Victoria Parmas Ajakirjade Kirjastus 2013
Soovitused, kuidas poputada toataimi talvel
Talv on juba mõnda aega võimutsenud ja aednik tunneb puudust aias toimetamisest. Ehk on nüüd õige aeg pöörata tähelepanu tubastele taimedele, kes suvel kipuvad alatasa pisut vaeslapse ossa jääma.
Kaunite õitega maajalg sobib varjumurusse ja õitseb suvi läbi
Väikeste lillakate õitega maajalg ehk kassiratas on küll esmapilgul märkamatu, ent meie aedades väga levinud. Vanarahva jaoks erilist nõiataime praegu peaaegu ei tuntagi.
Eesti sünnipäeva puhul valmista praejuustusalat ja kohvikook
Jälle on põhjust tähistada meie armsa Eesti sünnipäeva. Rõõmustada ilusate lipuvärvide üle ja katta kaunis laud. Kutsuda külalisi või istuda oma perega. Peaasi, rõõmustada. Elagu Eesti!
Habemega koerast sai perenaise hingesugulane
Vähe on südameid, mida suuršnautser Kusti ei suudaks võita ja võluda. See hella hingega hiiglane on oma ajakirjanikust ja matkajuhist perenaise töövari, kogu pere väsimatu valvur ja kõigi külaliste lemmik.