Märts
01.03.2022
Sepikoja räämas varemetesse rajati moodne maakodu
FINALIST • Mari-Ann ja Martin Raisma on tõelised ehitusentusiastid. Nad oskasid näha esmapilgul armetus hoones midagi, mida teised polnud märganud, ning muutsid selle šikiks ja hubaseks maakoduks.
Pere viis oma unistuse ellu ja kolis Harjumaa korterist Ida-Virumaale talu pidama
Pea kümme aastat Harjumaal korteris elanud Aire (40) ja Maaris Korobov (41) otsustasid teha totaalse kannapöörde ja kolisid maamajja Ida-Virumaal. Praegu peavad nad küll veel leppima kuivkäimlaga ja pesema nõusid saunas kausi sees, kuid rõõm isetegemisest kaalub üles kõik ebamugavused.
Tõnu talu nurgasahvriga köök ja kaminaga söögituba
Ütluses “kodu on tunne” peitub sügav mõte. Oma kodu loomisel tean, mis tunde see minus esile tooma peab, alles seejärel leian tunde teostamiseks tehnilised lahendused.
Alvela talu peremees ehitas üles hooned ja tegi ka mööbli sisse
FINALIST • Maarika ja Andres Alvela kodus Pahtpääl naljalt midagi ostetut ei leia ning selliseid isetehtud mööblitükke ka kusagil mujal ei kohta.
Herma talu isemoodi aed on sündinud loomingulisest taaskasutusest
Herma talu on Anne ja Jüri Spitsõni jaoks Maakodu suure algustähega. Siin on olemas kõik, mida elamiseks tarvis: maja ühes sauna ja aiaga. Viimane on ilus vaadata ja pakub praktilist väärtust rohkem kui arvatagi võiks.
SUUR VÕRDLUS | Mida poes müüdavad külvimullad tegelikult sisaldavad
Külviks sobivate muldade valik on aianduskeskustes suur ning ostuotsuse tegemine paras peavalu. Millist siis osta – odavamat või kallimat või võiks seemned ka toataimede ümber­istutamisest järele jäänud mulda pista?
70 aastat tagasi olid nartsissid Eestis põlu all, enam mitte
Esimesed nartsissisibulad jõudsid Eestisse XVIII sajandil. Juba toona imporditi need Hollandist ja toimetati nendega kui ajatussibulatega. Ajapikku hakati vastupidavamaid sorte ka mõisaaedades ja talude ümbruses kasvatama.
Kuidas kohelda potinartsissi?
Õitsema ajatatud potinartsisside pidamine võib tunduda lihtne, kuid nõuab tegelikult suurt hoolt ja armastust, et roheliste lehtede vahelt ka edaspidi õied ilmuks ja need pikalt ilu kannaks.
Aedniku öökapiraamat | Seekord on neid lausa kaks
Ehkki kevade edenedes jääb aiainimestel lugemiseks veidi vähem aega, tasuks märtsikuus öökapile varuda korraga kaks raamatut. Mõlemad õpetavad taimi ise paljundama ja nii neid pea olematu investeeringuga endale kasvatama.
Aednikule vajalikud kaubad - putukasõnnikust lambavillagraanuliteni
Maakodu toimetus valis suurest aiakaupade valikust välja huvitavaimad tooteid, millega alustada oma kevadhooaega.
GALERII | Kivid mängivad aia kujundamisel tähtsat rolli
Kive, nii looduse poolt kujundatuid kui ka tööstuslikult lõhutuid, leiab eri stiilis aedadest. Kive kasutatakse nii aiaehitiste rajamisel kui ka iseseisvate aiakujunduselementidena.
Sinilille kasutati varem ravimtaimena, viimasel ajal aga enam mitte
Sinilill pole tavapärases mõistes ravimtaim, kuid see taevakarva kaunitar toob meile kevadkuul nii palju silmailu ja rõõmu, et teraapiataimeks võiks teda pidada küll.
Kui suure summaga tuleb küttesüsteemi vahetamisel arvestada?
Eramajja küttelahendust planeerides tuleb arvestada kahte asjaolu – heitlikele hindadele vaatamata ükski energiakandja odavamaks ei muutu ja kõik küttemoodused tarvitavad vähem või rohkem elektrienergiat, kui ahjuküte välja arvata.
Paastulainel - kerged ja värvilised road, mis valmivad kiiresti
Märts on kristlikus kalendris paastukuu. Kuigi eestlane on statistika järgi kõige usukaugem inimene maailmas, kuulen üha enam, et paastuga minnakse kaasa. Kogu selle külluse keskel tekib vastukaaluks tahtmine loobuda.
Eva Luigas: kevadärevus sunnib mõnest aianduslikust veebipoest järjekordset ostu tegema
JUHTKIRI • LUGEJA KIRJUTAB
Kodu täis kassikarvu ja liigutavaid lugusid neljajalgsetest elanikest
“Kassikarvad ei paista välja, kui kannan värvilisi riideid,” muheleb ajakirjanik ja loomasõber Liis Auväärt. Täna jutustab ta oma värvikatest korterika(a)slastest.