Mai
01.05.2022
Naine müüs linnakorteri maha ja ostis mõisa, kuhu plaanib teha kroketiklubi
Maie Matšenasest sai Nabala mõisa omanik ja perenaine 2014. aastal. Mõisa ostmist tal kohe plaanis polnud, koduvahetamise mõte tiksus aga kuklas küll ja variante, mismoodi ja kuhu oma edasine elu sättida, oli mitu.
EHITA ISE | Sea vabasse ruumi sisse mõnus külalistetuba
Kui majaomanikena võime end tunda justkui unistuste kodus, tahame ju, et sellest imelisest keskkonnast saaks osa veelgi enam inimesi. Seepärast oleks hea mõte seada sisse külalistetuba.
Noored rajasid linnaaeda kasvuhoone, kust saab saaki ja igal ajal õueelu nautida
Triin Abel ja tema elukaaslane Tõnis armastavad soojal ajal nautida õueelu. Kuna koroonaaeg tõmbas maal käimisele kriipsu peale, otsustasid nad linnakodu aeda püsti panna toreda kasvuhoone.
Linnast maale kolinud pere: "Maale kolimise plussid kaaluvad tugevalt üles kõik miinused"
Kaidi ja Marek Kohandi olid enne maale kolimist elanud Pärnus kolmes üürikorteris ning vahelduva eduga ka vanemate juures. Pikaaegne unistus oma maamajast sai neil lõpuks tänu juhuste kokkulangemisele teoks.
Esimesi Euroopasse jõudnud tulbisibulaid peeti köögiviljaks, tulpide ajalugu on kirju
Pikima aiandusliku ajaloo ja traditsiooniga sibultaimede perekond on tulbid. Nende võidukäik sai alguse juba sajandeid tagasi, Pärsia riigi ja Ottomani impeeriumi ajal.
Tuntud juristi teine pale: Euroopa suurim piibelehtede kollektsioon ja 50 paari maikellukestega kingi
Minu Piibelehemaa lugu algab memmest ja sellest, kuidas ta mu põletikus silmad piibelehe-lehtedega terveks ravis. Käisime neid koos korjamas, siis pesi ta need leige veega puhtaks, nätsutas veidi sõrmedega ning pani mu laugudele. Lamasin ja tundsin, kuidas mahl laugude vahelt silmadesse valgus. Ärgates oli põletik kadunud.
Eva Luigas soovitab | 9 huvitavat suvelille, mida on lihtne kasvatada ja mis õitsevad jaanipäevast külmadeni
Suvelilli peetakse pigem ampli- ja konteineritaimedeks. Kuid nende abil on võimalik ka uhkelt õitsvaid peenraid taimestada.
Aednikule mõeldud uudistooted ja Thunide külvikalender
Valik uusi tooteid, mis aiatöid ja taimede eest hoolitsemist hõlbustavad • Thunide külvikalender
Missugune peenrakast valida ja kui suur summa tuleks välja käia
Väiksemas aias loovad kastpeenrad korrektse mulje ja neis kasvavad köögiviljad paistavad lausa ilutaime­dena. Mis materjalist taimekaste pakutakse ning mis on kastaianduse plussid ja miinused?
Aedniku öökapiraamat | Nutikas aed
Katrin Uurman, Kristiina Viiron NUTIKAS AED. Kogutud tarkused ja praktilised nõuanded koduaednikule. Kirjastus Pegasus, 2015
SUUR VÕRDLUS | Eva Luigas selgitab, mille poolest väetised erinevad ja millist valida
Pealtnäha keerulist väetamise teemat saab üsnagi lihtsalt ja lühidalt kokku võtta. Oluline on ära õppida mõned mõisted, et väetisepakkidelt vajalik info kätte saada ning oma koduaia taimi nagu kord ja kohus toiduga kosutada.
Nurmenukku hinnatakse kõrgelt tervist turgutavate omaduste poolest, nii et tal on üle 200 nime
Maikuus kikitavad rohu seest esimesed nurmenukud. Tema õisik meenutab kuldsete võtmete kimpu ja legendi järgi on ta saanud nimeks taevavõtmed.
Oma kogemus | Päikesepargi rajamine oli paras kannatuste rada
Päikesepaneelid on populaarne viis toota endale ise elektrit. Paljude plusside kõrval tuleb aga päikeseparkide rajamisel ette ootamatusi ja probleeme. Meil juhtus neid omajagu ja nende lahendamine tegi meele vahepeal päris mõruks.
Metsast korjatud värske rohelisega maitsvad ja vitamiinirikkad toidud
Kevad lasi ennast sel aastal tõesti kaua oodata, aga lõpuks ometi on ta käes. Linnud vidistavad kõrvad lukku ja päike on nii ere, et kisub silmist vee välja. Parim aeg teha üks tore korilustiir metsas ja mere ääres. Napsata kaasa noori võrseid ja uurida, mida loodus pakub.
Heli Raamets: herned kasvuhoonesse ja mitu saaki
JUHTKIRI • LUGEJA ARVAB