Juuni
01.06.2022
Sadeväljal tehti korda poole meetri paksuste seintega maja ja loodi 2,5 ha suurune aed
Sadevälja, üks neljast Karla küla aiandus­talust, on aiahuviliste seas tuntud oma uhke kollektsioonaia ja põneva sorti­mendiga puukooli tõttu. Aga tege­mist on ka huvitava ajalooga talukohaga.
TAASKASUTUS | Vanast köögimööblist tehtud kohvikapp
Kui tihti jääb sul midagi tegemata, sest sa ei oska või sul pole raha? Unistuste kodu loomiseks on palju lihtsaid säästva ehituse nippe, mis väikese kulu ja kerge vaevaga tagavad soovitud siseviimistluse.
KONKURSS | Mees ehitab oma metsa palkidest esivanemate talu üles ja tulemus on väga võimas
MAAKODU KAUNEIM KÕRVALEHITIS 2021 | Laiaru-Alt talu asub kaunil Kõnnumaa maastikukaitsealal metsade, rabade ja vallseljakute vahel. Talu peremees Erik Tõntson on palkehituse meister, kes on oma metsa palkidest püsti pannud terrassiga sauna, aida ja keldri eeskoja.
Kolhoosimaja lood, 1. osa: 1960. aastad. Karjabrigadir Maila esimene kodu
Sellesse korterisse tuli 1966. aastal elama 21aastane äsja kolhoosi tööle saabunud karjabrigadir Maila. Ta sai kodunt kaasa voodi, vatiteki ja kaks patja – nii kasin oligi tema iseseisva elu seeme.
Suvine terrass olgu efektne ja mugav, vaata uusi trende!
Moodsas terrassikujunduses domineerivad eksootilised taimed ja tubane hubasus. Tänavu on moes boho-stiil.
Noor pere kasvatab erilisi marju, mis on küpsed juba enne maasikaid
Söödav kuslapuu on esimene marja­kultuur, mis Eesti tingimustes valmib. Kaia ja Reigo Kardmaa on võtnud ette riskantse tee seda marja kasvatada ja kohalikule turule tutvustada.
Thunide külvikalender ja uudistooted suviste aiatööde hõlbustamiseks
Aednikule vajalik • Thunide külvikalender
Eestis valmistatakse väetist biogaasi kääritisest, lambavillast ja vihmaussisõnnikust
Viimasel ajal on mineraalväetiste hind kerkinud ja idapiiri tagant sissevedu kokku kuivanud. Kohalikud tootjad varustavad aiapidajaid bioloogilise väetisega.
Kuidas püsilillepeenart värskendada, kui taimed on liiga suureks ja tihedaks kasvanud
Püsililled võivad kasvada aastaid samal kohal, kuid nemadki vajavad aeg-ajalt noorendamist. Eriti kui nad on üksteisele liiga lähedale kasvanud ja ruumi nende vahel napib. Või nagu aednikud ütlevad: jätke taimedele õhku, et nende eripära paremini välja joonistuks.
Maarjahein on nagu põhjamaine vanill, mis sobib toidu ja joogi maitsestamiseks
Jumalaema järgi nime saanud lõhnav maarjahein oli vanadel eestlastel oluline ende- ja armutaim. Teda nimetatakse ka põhjamaiseks vanillitaimeks.
Neli neidu tegid põldude vahele restorani, kuhu sööma pääsemiseks on tohutu tung
Tundub hulljulge avada söögikoht koroonaajal ja eriti veel maal. Ent restoran Kodas osutus nii menukaks, et on avatud ka talvel ja laua taha pääsemiseks tuleb omale koht broneerida.
Muuda kodused hamburgerid nende lisanditega täiuslikuks
Burgeritegu võiks olla pidu, koosolemise elamus, et lõpptulemuski oleks üks tõeline elamusburger. Kuidas muuta tavaline kotletisai millekski, mis tükk aega meeles püsib ja “toidab” ning mida on kindlasti oht süüa pisut rohkem, kui oleks mõistlik…
Eva Luigas: mõistlik oleks looduses toimuvaga juba eos rahu teha
JUHTKIRI • LUGEJA KIRJUTAB
Tänu tiibeti mastifile õppis perenaine vokil koeravillast lõnga ketrama
Akna taga koidab. Lindude kevadisele laulupeole sekundeerib Victoria ühtlane vurin ja Surya üldse mitte daamilik vali norskamine. Aga kui neid kahte koos vaatan, on alati kohal ka keegi kolmas.
Osale konkursil “Eesti kauneim maakodu 2022”
Head Maakodu lugejad! Ootame teid osalema meie konkursil “Eesti kauneim maakodu 2022”. Peaauhind on 2500 eurot!