Tiiaeg
Tiiaeg rändab läbi Eesti kettagolfi loo, haarates kaasa nii ammuseid kui uusi spordialale kaasaelajaid. Põnevad külalised avavad populaarse ala olemuse, reeglid, alustõed ning märgilised hetked ega jäta jutustamata isiklikke lugusid faktide taga. Kõike seda selleks, et rajad eesootavatel suurvõistlustel võiks täituda asjatundlike fännidega.
Saatejuhid
Markus Dvinjaninov, Silja Madison
Episoodid

Discgolfi podcast "Tiiaeg" 2024. aasta seitsmenda osa külalisteks on mehed, kes suurema osa elust olnud seotud Järva-Jaani ning Võllaste discgolfi rajaga.

Kuidas sai just sealt rajalt alguse legendaarne 100 korviga võistlus ning kui lihtne või raske oli 10 aastat tagasi rajada Eestisse rada, mille esimeseks suureks katsumuseks oli koheselt 2014. aasta Eesti meistrivõistlused discgolfis? 

Saate lendu koordineerib Markus Dvinjaninov

Eile 49 m

Discgolfi temaatilise podcasti "Tiiaeg" 2024. aasta kuuenda osa külaliseks Eesti tuntuim discgolfi kommentaator Anthony Enden. Räägime sellest, kuidas 15-aastane Anthony esimest korda mikri kätte võttis ning mismoodi nüüd, aastaid hiljem, juhatab ta sisse Euroopa Meistrivõistlusi discgolfis.

Lisaks arutleme teemal, kuidas visata ketast kaugemale oma naabrimehest ning süüvime ketaste tehnilisse maailma.

01.04.2024 50 m

Discgolfi podcasti "Tiiaeg" 2024. aasta viienda osa külaliseks on ei keegi muu, kui üks Eesti suurimate võistluste korraldajaid Ralf Rogov. Räägime sellest, kuidas aastaid tagasi soovisid mehed korraldada Tallinna Vanalinnas discgolfi maailmameistrivõistlusi ning kust täpselt tekivad korvid võistlusseeria X jaoks, kus neid on vaja ligemale 100tk. Lisaks tulevad arutluse alla ka sponsorite leidmine ehk tehasetiimi saamine ning vastuse saab ka küsimus, et kas selleks hooajaks on juba kõik tiimide lepingud sõlmitud või võivad veel tublimad mängumehed ja naised ka sel hooajal unistuste lepinguid sõlmida?

Saate lendu koordineerib Markus Dvinjaninov.

06.03.2024 46 m
Discgolfi podcast "Tiiaeg" 2024. aasta neljanda osa külaliseks on ei keegi muu, kui Eestis esimese mängijana aastal 2014 ametliku sponsorluslepingu saanud ning praeguseks elava legendi staatuses olev discgolfar Martin Rotmeister. Räägime sellest, kuidas käis kümme ning rohkem aastaid tagasi säärase lepingu saamine ning mis seisus oli üldse Eesti discgolf sel ajal. Kui palju mängijaid käis nädalamängudel ning mis põhjustel ei näe me hetkel Martinit nii tihti enam discgolfi radadel. Saate lendu koordineerib Markus Dvinjaninov.
21.02.2024 56 m

Discgolfi temaatiline podcast "Tiiaeg" 2024. aasta kolmanda osa külaliseks on ei keegi muu, kui praegu Eesti läbi aegade kõrgeimat PDGA reitingut hoidev mängija ning ka Eesti valitsev Meister Mauri Villmann. Räägime discgolfi tippu jõudmise võludest ja valudest. Kui raske või kerge on minna üle ühelt sponsorilt teisele kõigest mõne kuuga? Kas on võimalik, et Mauri Villmanni PDGA reiting tõuseb ka sel aastal 23 punkti ja mida ta selleks tegema peab? On discgolf olnud Mauri ainuke "armastus" või on tema süda kuulunud ka mõnele teisele spordialale ning mis ohverdusi on toonud ta siiani, et jõuda Euroopa tipptasemel mängijate hulka?

Saate lendu koordineerib Markus Dvinjaninov.

12.02.2024 40 m
Discgolfi temaatiline podcast "Tiiaeg" 2024. aasta teise osa külaliseks on ei keegi muu, kui teisena eesti naismängijatest profilepingu saanud Keiti Tätte. Räägime lähemalt, kuidas jõutakse sellisele tasemele ning mis tunne on võistelda ühes aastas 27 PDGA võistlusel. Kas see on ainult lust ja lillepidu või hoopiski keha ja vaimu kurnav? Lisaks räägib Keiti oma kahest viimasest võistlusaastast, mis pole kahjuks ketta lennukaare mõttes olnud kõige edukamad. Kuidas tulla toime raskete hetkedega ning mis on temal aidanud jõuda sinnani, et valgus tunneli lõpus on taaskord paistma hakanud! Saate lendu koordineerib Markus Dvinjaninov.
31.01.2024 38 m
Discgolf'i podcasti „Tiiaeg“ 2024. aasta esimese osa külaliseks on mitmete tipptasemel Eesti mängijate mentaalne nõustaja ning Eesti Discgolfi Liidu peasekretär Hristo Neiland. Räägime lähemalt, kuidas käib discgolf’i elu arendamine Eestis ning miks on nii, et võistlustel on raskem häid tulemusi teha kui treeningutel. Lisaks uurime, kuidas saab üks mängija saada ilma ühtegi viset tegemata paremaks mängijaks ning kui suur roll on kettagolfis mentaalsel vastupidavusel. Kas parim mentor ühele mängijale oleks kuuekordne maailmameister Paul McBeth või suudaks ka mõni „madalama taseme“ mängija või teoreetik samuti teise mängija tippu aidata? Saate lendu koordineerib Markus Dvinjaninov.
11.01.2024 58 m
Discgolfi-teemaline podcast „Tiiaeg“ on alustamas oma teist hooaega. Saate lendu koordineerib uue saatejuhina Markus Dvinjaninov. Esimese külalisena on mikrofoni ette palutud viimaste aastate kõige kuumem mängija rahvusvahelisel tasemel - maailmameister Kristin Tattar. Uurime lähemalt, millised olid Tattari esimesed kokkupuuted selle maagilise mänguga ning mis ikkagi juhtus sel aastal Eestis toimunud Euroopa meistrivõistluse viimasel ringil - kuidas sai 19-viskelisest edust „kõigest“ 3-viskeline vahe ja mida Kristin sel hetkel tundis? Lisaks uurime, mis on praeguse maailmameistri edasised plaanid enne uue hooaja algust ja kas järgmiseks hooajaks on seatud ka konkreetsed eesmärgid? Head kuulamist!
20.12.2023 52 m
Et Euroopa meistrivõistlused on ukse ees, oleme stuudiosse kutsunud ürituse korraldustiimist Matthias Vuti ja Ralf Rogovi. Mehed räägivad, kuidas õnnestus kolmandal katsel suurvõistlus Eestisse saada, milline näeb välja võistluspaiga ülesseadmine kiirel suvisel ajal Lauluväljakul ning kellele Euroopa tippmängijatest on võimalik kaasa elada nii kohapeal kui telepild=t:1.2;margin-top:0pt;margin-bottom:10pt;">Kolmandaks külaliseks on Eesti valitsev meister ja eelmisel aastal tiimide MM-i kulla teeninud koondise liige Rasmus Metsamaa, kes räägib suurvõistlustel osalemise võlust ja sellest, kui oluline on näha pealtvaatajate seas sõbralikke tuttavaid nägusid. Euroopa Meistrivõistlused toimuvad Tallinna Lauluväljakul 16.-20. augustil. Finaalring peetakse 19. augustil ning järgmisel päeval on võimalik näha paarisvõistlust.
27.07.2023 49 m
Kettagolfi taskuhäälingu teises saates selgitatakse lahti, kuidas tekivad mängijatele reitingud, miks loodi Eestis oma versioon sellest ja kui suur number teeb mängijast tegija. Juttu tehakse Eesti esimestest tiimimängijatest ja ka sellest, kuidas kohalik nädalamäng võib olla eduka karjääri nurgakivi. Saatekülalisteks ei saaks olla sobivamaid inimesi kui on Eesti mängu- ja reitingusüsteemi discgolfmetrix.com looja Marko Saviauk ning Eesti PDGA koordinaator Rainer Lipand – mees, kes sööb kettagolfi statistikat hommikusöögiks.
08.06.2023 49 m
Tiiaeg markeerib võistluringi algust ja sestap on vaid loogiline, et stardipakuks teekonnale läbi Eesti kettagolfi loo on samanimeline taskuhääling. Põnevad ja asjatundlikud külalised avavad populaarse ala olemuse, reeglid, alustõed ning märgilised hetked ega jäta jutustamata isiklikke lugusid faktide taga. Avasaate külalised Jaanus Väljamäe ning Rasmus Sepp on legendid, kes lennutasid kettaid teatud mõttes juba enne meie ajaarvamist. Jaanus on võistlustel osalenud kolmes vanuserühmas ja olgu siinkohal selgitatud, et selle mõõtühikuks on 10 aastat. Sealjuures leiab ta ise, et on veel õppimise faasis ning suurim võit selles igati demokraatlikus mängus saabub alles 30 aasta pärast. Rasmus on mees, kes müüs Eesti maailma tippmängijatele maha juba 10 aastat tagasi, mil meie esisportlased alast vaevu midagi teadsid. Tema aastaid kõrgel tasemel korraldatud võistlused on legendaarsed ja meenutamist väärt ning õnneks püsib tase tema hinnangul kõrgel ka praegu. Kes tõi kettagolfi Eestisse? Kust sai algusaegadel varustust? Sellest ja paljust muust esimeses saates räägimegi. Asume teele. Head taganttuult!
05.05.2023 49 m