Suhtejutud
Eesti Naise podcast „Suhtejutud“ on saade, mille teemaks on romantika ja see, kuidas olla paarisuhete alal edukas. Intrigeerivatel teemadel arutlevad ajakirja Eesti Naine peatoimetaja Heidit Kaio ja Mihkel Tepp.
Saatejuhid
Heidit Kaio, Mihkel Tepp, Risto Veskioja
Episoodid
„Huvitav, kui palju paare praegu seksivad?!“ ehk mida arvata sellistest tähtpäevadest nagu Valentinipäev?
Eesti Naise podcasti „Suhtejutud“ seekordne episood võttis ette kurikuulsa Valentini- ehk sõbrapäeva. Kas ja kui oluline see inimeste jaoks ikka on?Tõuke selliseks teemaks said saatejuhid kuulajalt, kes kirjutas, kuidas talle tundub, et naispoolele on sõbrapäev kuidagi tähtsam, kui talle endale. „Kas see siis solvab mu kaaslast? Kas ma peaks kutsuma siis kaaslase kohtingule? Aga kui mul on esimene kohting, kas ka siis peaks kutsuma? Kas on mingi ootus, et peaksime siis ka seksima?“ uuris lugeja saatejuhtidelt. Ristole ja Heiditile saabus ka teine samasisuline kiri, kus pikalt naisega koos olnud meesterahvas kurtis, et tema kaasa ootas tänavu sõbrapäeval mingisugust erilisemat kohtlemist. „Ma pole sellele isegi mõelnud, kuid nüüd tagantjärgi oskan öelda, et naine oli kuidagi elevil,“ kirjutas mees.Kuula saadet, mõtle kaasa ja saada ka enda tekkinud küsimused Heiditile ja Ristole: heidit.kaio@eestinaine.ee.
22.02.2024 15 m
Olukord elust: naine avastas kontserdil, et istub mehe armukese kõrval. Vaheajal hakkas asju juhtuma...
Eesti Naise taskuhäälingu „Suhtejutud“ seekordne episood siseneb armukeste maailma.„Kuulaksin teie mõtteid, et kuidas käituda, kui ma tean, et mu mehel on armuke. Ma isegi tean, et kes see naine on. Mul on tahtmine selle naisega rääkida. Kas see on õige tegu? Ma ei saa lihtsalt pealt vaadata, kuidas mu elu lõhutakse tükkideks,“ kirjutas saatejuhtidele üks murelik lugeja. Eelpool mainitud kiri tekitaski elava diskussiooni ja arutelu selle üle, et mida sellistes olukordades teha. Miks inimesed soovivad tihti teada saada, et kes nende teise poole armuke on? Miks see korda peaks minema? Mõned soovivad isegi armukestega kohtuda. Miks küll? Saatejuhid avavad ka enda elust ja kogemustest sarnaseid episoode. Kuula saadet, mõtle kaasa ja saada ka enda tekkinud küsimused Heiditile ja Ristole: heidit.kaio@eestinaine.ee.
14.02.2024 21 m
Igipõline probleem: kuidas ja kuna peaks lastele uut kaaslast tutvustama?
Eesti Naise seekordses taskuhäälingu episoodis „Suhtejutud“ arutlesid saatejuhid Heidit ja Risto probleemi üle, mis vaevab tihti paljusid kohtamas käivaid lapsevanemaid. Saatejuhtide jutulõng sai alguse lugejakirjast, kus mures naisterahvas arutles, et millal ja kuidas oleks normaalne tutvustada enda lastele uut kallimat. Naise murele andis tooni ka tõsiasi, et uude suhtesse läks ta suhteliselt järsku ja pärast seitsmeaastast koosolemist endise elukaaslasega. Mida sellises olukorras teha? Kuna ja kuidas oleks paslik enda lapsi uuele sümpaatiale tutvustada? Mida teha, kui lapsed ei klapi uue silmarõõmuga? Kuula saadet, mõtle kaasa ja saada ka enda tekkinud küsimused Heiditile ja Ristole: heidit.kaio@eestinaine.ee.
08.02.2024 17 m
Nõutu naine: mu kõhutunne ütleb, et kaaslane petab mind. Aga kuidas seda kindlaks teha?
Seekordne Suhtejuttude episood räägib petmisest. Täpsemalt sellest, mida teha, kui kõhutunne ütleb, et kaaslane ei ole lojaalne. Põhjus, miks saatejuhid Heidit ja Risto võtsid nõuks sellel teemal arutada, oli neile saabunud kiri. Selles kurtis üks naisterahvas, et tal on tunne, et tema elukaaslane petab teda või et „midagi on teoksil“. Nõutu naisterahvas paluski saatejuhtidel arutleda, et kuidas ära tunda, et sind petetakse. Miks inimesed üldse tunnevad aegajalt, et neid petetakse? Kas kõhutunne võib valetada? Millised on reaalsed märgid, et kaaslane võib sulle sarvi teha? Kuula saadet, mõtle kaasa ja saada ka enda tekkinud küsimused Heiditile ja Ristole: heidit.kaio@eestinaine.ee.
30.01.2024 23 m
Just selline on käesoleva kümnendi uus ja popp suhtetrend
Seekordne Suhtejuttude episood räägib selle kümnendi uuest trendist, et inimesed otsustavad, et nad on koos ja paar nad on seksisuhtes eksklusiivselt pühendunud teineteisele, aga elavad eraldi. „Lahus, aga koos, või koos aga lahus,“ küsib Heidit Kaio saatejuht Risto Veskiojalt. „See kõlab nagu mõistatus, kas sa saad aru, mida ma mõtlen?“ Psychology Today ajakirjas sama teemalises artiklis on väidetud, et sellised suhted püsivad kauem. „Traditsiooniline lähenemine on, et kui meil on romantiline suhe, siis me oleme teineteisele truud ja kolime kokku,“ ütleb Heidit. Teine võimalus on, et elatakse koos, aga vastastikkusel otsusel ei olda teineteisele pühendunud. Mida arvavad Heidit ja Risto huvitavast suhtetrendist, kuuled värskest podcasti „Suhtejutud“ osast.
11.01.2024 17 m
Kuidas luua seltskondlikel üritustel tutvusi nii, et need viiksid ka millegi enamani?
Saatejuhid Heidit ja Risto arutavad seekordses Eesti Naise podcasti „Suhtejutud“ episoodis, kuidas luua seltskondlikel üritustel tutvusi nii, et need viiksid ka sammuni number kaks, mis see siis ka iganes olema peaks. Nagu selgub, peab Heidit Ristot selles valdkonnas eksperdiks. Muhedal moel on jutuks ka see, kas meeldimist võib välja näidata või peaks seda varjama? Kas vastandid võivad tõmbuda? Kes on lambad ja kes kiskjad? Kuidas tekib karjainstinkt peo olukorras? Ka neile küsimustele leiad vastuse seekordsest „Suhtejuttude“ episoodist. Kuula kohe!
04.01.2024 19 m
Ahastuses naine: puhken juba eos nutma, kui mõtlesin jõululauas venda mõnitavale isale ja purupurjus onule
Toome teieni Eesti Naise podcast’i „Suhtejutud“ järjekordse episoodi. Seekord tuli jõuluhõngulises suhtesaates juttu jõuludega kaasnevast ahastusest, mis on tingitud eelkõige inimeste omavahelistest suhetest. Signaali taolise teema aruteluks said saatejuhid Eesti Naises avaldatud loost jõuludepressiooni kohta, mida oli omakorda sattunud lugema üks saate kuulaja. Viimane kurtis toimetusele saadetud pikas kirjas, et temal on tihti pühade ajal hoopis vastupidi: depressioon on asendunud väga toimeka ajaga, mis aga tähendab seda, et kogu selle virr-varri juures tekib jälle teistpidi stress. „Olen reaalselt istunud jõuluõhtul enne küllaminekut kodus ja nutnud. Seda kõikse stressist, et on detsember ja järjekordne jõulupidu, kus toimub iga aasta sama jama,“ rääkis kuulaja oma kirjas.
22.12.2023 24 m
Raha? Lapsed? Kinnisvara? Mis on need tegurid, mis hoiavad inimesi vanuigi veel õnnetus suhtes?
Eesti Naise podcast’i „Suhtejutud“ uues episoodis arutasid saatejuhid Heidit ja Risto selle üle, et miks inimesed teevad või miks nad ei tee eakana suuremaid suhteotsuseid - näiteks lahkuminek, abiellumine. „Tuleb tunnistada, et kui sellest teemast rääkisime ja Heidit alguses seda sõnapaari - grey divorce - kasutas, ei teadnud ma üldse, mida see tähendab. Kuigi nähtus iseenesest pole mulle võõras,“ märkis Risto alustuseks. Mis seisab saatejuhtidele saadetud kogemuskirjas selle teema kohta ja mida Heidit ja Risto sellest arvavad? Miks aga inimesed otsustavad veel hilises vanuses lahutada või muid suuremaid eraelulisi muudatusi ette võtta? Miks nad seda aga tihti ei tee? Mida teha siis, kui veel hilises eas leiad, et pikaaegne suhe pole olnud siiski päris see, mida sa oleksid tahtnud?
14.12.2023 23 m
Kodused lapsed, ämmad-äiad, söögid, koristamine... Kuna meil pühade ajal üldse seksiks aega peaks jääma?!“
Eesti Naise podcast’i „Suhtejutud“ värskes episoodis võtsid saatejuhid Heidit ja Risto teemaks kaks esialgu pealtnäha täiesti erinevat nähtust: jõulud ja seks. Tõuke selliseks teemaks andis elu ise. Nimelt kurtis Heiditi hea naistuttav, et kogu selle jõulude virr-varri juures ei leia ta aega enda abikaasaga intiimsemateks hetkedeks. „Neil on ka kolm last - üks on viiene, teine kolmene ja kolmas vaid viiekuune. Seda ka ju emapalk praegu soosib. Mure on aga selles, et millal nad siis seksida jõuavad? Teistel käivad justkui pühad ja seks käsikäes, et on rohkem vaba aega, aga sellistel suurematel peredel on keerulisem,“ kirjeldas Heidit tuttava muret.
06.12.2023 20 m
Kui on lõpp, siis on lõpp. „Hallile alale“ jäämine võib olla kellegi huvides, aga ei ole kohe kuidagi tervislik
Menuka Eesti Naise podcast’i „Suhtejutud“ uues episoodis arutasid saatejuhid Heidit ja Risto termini closure üle, ehk et kas ja kuidas peaks suhte lõpuks kõigi osapoolte jaoks ära lõpetama. Tõuke taoliseks teemaks said saatejuhid - nagu ikka - kuulaja kirjast. „Oleme olnud koos seitse kuud, mida olen ülimalt nautinud. Mulle Indrek tõesti väga meeldib, aga mulle hakkab kohale jõudma, et edasi ei ole meil ühist teed. Asi poleks selles, et ta ei meeldiks mulle, aga meil ei saa kunagi olema ühist perekonda ja lapsi. Niisama ringi hängida ma ka ei tahaks. Aga ma ei tea, kuidas talle seda lõpuks öelda, sest otsest põhjust lahkuminekuks justkui pole. Me oleme küll viimasel ajal rohkem tülitsenud ja mingid asjad ajavad tema juures närvi, aga pole seda kunagi öelnud talle,“ kirjutas murelik lugeja Riina.
30.11.2023 21 m
Miks peetakse eri naistega lapsi saanud meest vingeks, aga samas olukorras naist kerglaseks?
Populaarse Eesti Naise podcast’i „Suhtejutud“ järjekordses episoodis arutasid saatejuhid Heidit ja Risto ühiskonnas levivatest topeltstandarditest meestesse ja naistesse suhtumisel eri juhtumite puhul. Teema algatus kuulaja kirjast, kus üks õnnetu naisterahvas kurtis, et kuna tal on kolm last erinevate meestega, aga ta on hetkel vallaline, siis suhtutakse temasse sageli negatiivselt. „Miks on see nii, et kui mehel on kolm last eri naistega, siis on see isegi vinge, aga kui naisel on sama olukord, siis arvatakse, et ta on saamatu või kerglaste elukommetega? Nad ju ei tea, milliseid raskusi on mul tulnud üle elada ja miks ma neist meestest lahku läksin,“ tõdeb saatejuhtidele kirjutanud kuulaja.
21.11.2023 26 m
„Kuidas küll ma naisele räägin, et maja läheb sundmüüki“ ehk raha mõju suhtele üha mustemas majanduses
Menuka Eesti Naise podcast’i „Suhtejutud“ seekordse episoodis arutasid saatejuhid Heidit ja Risto äärmiselt aktuaalse teema üle. Nimelt on Eesti majanduse üle kerkivate üha tumedamate pilvede tõttu kerkinud üles ka küsimused raha mõju kohta suhetele.
14.11.2023 18 m
Sekretärist armuke, kokku-lahku suhe ja pisitülide põhjused: mida on suhete kohta filmidest õppida?
Eesti Naise podcast’i „Suhtejutud“ järjekordses episoodis arutasid saatejuhid Heidit ja Risto hoopistükis päriselu ja filmide seoste üle. Kas ja mida on meil näiteks romantilistest komöödiatest õppida, küsivad saatejuhid.
08.11.2023 21 m
Tiiser: Sekretärist armuke, kokku-lahku suhe ja pisitülide põhjused: mida on suhete kohta filmidest õppida?
Eesti Naise podcast’i „Suhtejutud“ järjekordses episoodis arutasid saatejuhid Heidit ja Risto hoopistükis päriselu ja filmide seoste üle. Kas ja mida on meil näiteks romantilistest komöödiatest õppida, küsivad saatejuhid.
08.11.2023 1 m
Pärast meeskolleegi öeldut läks naine näost punaseks ja teised vakatasid ehk armusuhtest töökaaslasega
Eesti Naise podcasti „Suhtejutud“ seekordne episood keskendub peagi saabuvate jõulupidude valguses aktuaalsele teemale, milleks on armusuhe kolleegiga. Kui saatejuht Heidit episoodiks ette valmistudes mainis kohvinurgas kolleegidele, et kavatseb teise saatejuhi Risto Veskiojaga hakata arutlema tööl alguse saanud suhete üle, tekkis elevus ja keegi poetas: „Mul on, aga ma ei räägi“. „Paistab, et paljudel on selles vallas kogemusi,“ muheleb Heidit. Mida teha, kui kolleegiga tekib armusuhe, on see ikka hea mõte? Kas ja millal selline suhe töökaaslastele teatavaks teha? Kuula saadet, mõtle kaasa ja saada ka enda tekkinud küsimused Heiditile ja Ristole: heidit.kaio@eestinaine.ee
31.10.2023 17 m
Tiiser: pärast meeskolleegi öeldut läks naine näost punaseks ja teised vakatasid ehk armusuhtest töökaaslasega
Eesti Naise podcasti „Suhtejutud“ seekordne episood keskendub peagi saabuvate jõulupidude valguses aktuaalsele teemale, milleks on armusuhe kolleegiga. Kui saatejuht Heidit episoodiks ette valmistudes mainis kohvinurgas kolleegidele, et kavatseb teise saatejuhi Risto Veskiojaga hakata arutlema tööl alguse saanud suhete üle, tekkis elevus ja keegi poetas: „Mul on, aga ma ei räägi“. „Paistab, et paljudel on selles vallas kogemusi,“ muheleb Heidit. Mida teha, kui kolleegiga tekib armusuhe, on see ikka hea mõte? Kas ja millal selline suhe töökaaslastele teatavaks teha?
31.10.2023 2 m
Kust on tekkinud ettekujutus, et loksuv kohv või vein koos võileibadega voodis on romantiline?
Eesti Naise podcasti „Suhtejutud“ seekordne episood keskendus romantilistele žestidele ja sellele, kuidas need erinevad päriselust. Tõuke teemaks sai Heidit tööl kohvinurgas kolleegiga vesteldes. Kuula saadet, mõtle kaasa ja saada ka enda tekkinud küsimused Heiditile ja Ristole: heidit.kaio@eestinaine.ee
24.10.2023 21 m
Tiiser: kust on tekkinud ettekujutus, et loksuv kohv või vein koos võileibadega voodis on romantiline?
Eesti Naise podcasti „Suhtejutud“ seekordne episood keskendus romantilistele žestidele ja sellele, kuidas need erinevad päriselust. Tõuke teemaks sai Heidit tööl kohvinurgas kolleegiga vesteldes. Kuula saadet, mõtle kaasa ja saada ka enda tekkinud küsimused Heiditile ja Ristole: heidit.kaio@eestinaine.ee Logi sisse ja/või asu Delfi Kogupaketi tellijaks, et kuulata täispikka saadet!
24.10.2023 1 m
Tiiser: Mõni lajatab kohe, teine oskab jutu vahele peita ehk kuidas ilma draamata raskeid küsimusi küsida?
Eesti Naise podcasti „Suhtejutud„ järjekordne episood keskendus seekord raha ja uue suhte ning sealt edasimineku teemale. Probleemi lahati aga mehe, kes seisab päris elulise probleemi ees, vaatest.
16.10.2023 1 m
Mõni lajatab kohe, teine oskab jutu vahele peita ehk kuidas ilma draamata raskeid küsimusi küsida?
Eesti Naise podcasti „Suhtejutud„ järjekordne episood keskendus seekord raha ja uue suhte ning sealt edasimineku teemale. Probleemi lahati aga mehe, kes seisab päris elulise probleemi ees, vaatest. Kogu teema sai alguse kirjast, mis saatejuhtide postkasti potsatas. Seal seisis: „Me oleme käinud kohtingutel kolm kuud. Nädalas korra käinud väljas, kinos või teatris või lihtsalt jalutanud. Mina sooviksin meie suhtega edasi liikuda. Kaua me ikka siin jalutame? Või kui ongi lihtsalt jalutamise suhe, siis ma ei tahaks selle peale rohkem aega kulutada. Ärge saage minust valesti aru, ma olen kindlasti mehesse armunud. Ja oleksin valmis ka suuremateks tunneteks, aga ma ei tea, kuidas seda uurida, kas on midagi rohkem. Kas ma peaks otse küsima?“ Mida saatejuhid sellest arvasid ja mida talle soovitasid? Kuidas anda üldse teada, et suhe on piisavalt edasi liikunud olmeliste küsimuste jagamiseks? Kuidas üldse küsida suhtes raskeid või piinlikke küsimusi ilma draamata?
16.10.2023 21 m
Tänapäeval tuleb naiselt küsida, kas üldse võib talle välja teha
Sügis on hoo sisse saanud ja seekordses, järjekorras juba 68. saates võtavad saatejuhid Risto Veskioja ja Heidit Kaio jutuks rahaasjad värskes suhtes. Kuidas, mis hetkest ja kas üldse peaks kulusid jagama hakkama? Tõuke sellisel teemal arutlemiseks said saatejuhid lugeja Andreselt. Millised kogemused saatejuhtidel endal selle teemaga on ja mida nad soovitaksid Andresele? Kas tänapäeval võib naisele välja teha? Aga naine mehele? Kuidas rahast üldse suhtes rääkida? Kuula saadet, mõtle kaasa ning saada ka enda tekkinud küsimused Heiditile ja Ristole: heidit.kaio@eestinaine.ee
02.10.2023 17 m
Tiiser: tänapäeval tuleb naiselt küsida, kas üldse võib talle välja teha
Sügis on hoo sisse saanud ja seekordses, järjekorras juba 68. saates võtavad saatejuhid Risto Veskioja ja Heidit Kaio jutuks rahaasjad värskes suhtes. Kuidas, mis hetkest ja kas üldse peaks kulusid jagama hakkama? Tõuke sellisel teemal arutlemiseks said saatejuhid lugeja Andreselt. Millised kogemused saatejuhtidel endal selle teemaga on ja mida nad soovitaksid Andresele? Kas tänapäeval võib naisele välja teha? Aga naine mehele? Kuidas rahast üldse suhtes rääkida? Kuula saadet, mõtle kaasa ning saada ka enda tekkinud küsimused Heiditile ja Ristole: heidit.kaio@eestinaine.ee
02.10.2023 2 m
Skandaalne petmine, kirikumehest murdja ja välksuhe: mida arvata Eestit raputanud suhteskandaalidest?
Seekordne Eesti Naise podcast'i „Suhtejutud“ episood on veidi erinev. Nimelt võtsid saatejuhid Heidit Kaio ja Risto Veskioja nõuks analüüsida ja arutleda ühiskonda suvel raputanud kolme kõmulisemat suhtedraamat.
25.09.2023 23 m
Kui sõber jääb suhteprobleemide vahendajaks: kuidas seda vältida ja sellest välja tulla?
Taskuringhäälingu „Suhtejutud„ viimases episoodis arutlevad saatejuhid Heidit Kaio ja Risto Veskioja sellisel keerulisel teemal, nagu seda on „kolmnurgastamine“. Ehk siis kolmandate inimeste tõmbamine enda suhteprobleemide lahendamisesse.
28.08.2023 18 m
„Mina selles faasis veel poleks küll neiut seltskonda toonud!“ ehk kuna ja kus on õige uut suhet lähedastele tutvustada?
Podcasti „Suhtejutud“ seekordses uues episoodis arutlevad saatejuhid Heidit Kaio ja Risto Veskioja sellisel põneval teemal, nagu uue suhte tutvustamine perekonnale ja sõpradele. Kuna, kus ja mil viisil seda teha? „Eks mõlemale - nii sõpradele kui perele - uue sümpaatia tutvustamine on erinev, et see pole üheaegne, aga mina olen küll selle küsimusega maadelnud tihtilugu enda peas. Et mis punktis me oleme jõudnud sinna, et ma peaks nüüd uut suhet tutvustama,“ arutles Risto. Heidit arvas, et tema arust on see jube huvitav küsimus, sest see on suhte mõttes jube oluline hetk. „Mingi hetk peaks ju see toimuma,“ arutles ta. Risto jätkas veel, et mõne inimese jaoks on sõpradele ja/või perele kaaslase tutvustamine ju jube oluline samm, aga mõni teeb seda lausa möödaminnes. Kumb see õige siis on? Mõtle kaasa ning saada ka enda tekkinud küsimused Heiditile ja Ristole: heidit.kaio@eestinaine.ee.
22.08.2023 22 m
Kas armusuhete katkemine tähendab kindlasti ka kärgpere lagunemist?
Saate teemadele andis ajendi üks pikk ja põnevate mõttearendustega kiri kuulajalt. Näiteks toob kirja autor välja, üks põhjus, miks ei pruugita soovida luua suhet inimesega, kel on eelmisest suhtest lapsed, võib olla hoopis hirm haiget saada: „Võtta partneri lapsed omaks, hakata neist hoolima ja siis jääda mingil põhjusel neist ilma.“ Sellest areneb edasi vestlus erinevat tüüpi peremudelite üle. Risto sõnul ei tähenda perekond ainult sugulussidemaid, vaid võib koosneda erinevatest inimestest, kes aastate jooksul on kokku kasvanud. Samuti lisab ta, et sellised „kärgpered“ ei pea tingimata lõppema sellega, kui armusuhted katkevad. „Käiakse omavahel läbi näiteks nii-öelda sugulastena,“ arvab ta. Heidit märgib, et suhetega on üldiselt seotud ka palju teisi inimesi, näiteks lapsed. „See ei tähenda, et nende vahel peab suhtlemine tingimata lõppema.“ Lisaks tuuakse kirjas välja, et pidurit võib tõmmata ka hirm konkureerida partneri lastega aja ja tähelepanu pärast ning kartus alla jääda. Kuula saatest, mida Heidit ja Risto sellise olukorra kohta arvavad. Millised suhted võiks olla laste ja vanema uue kaaslase vahel? Milliseid olukordi Risto pelgab? Ühtlasi tuleb saates juttu sellest, miks ja millist mõju avaldavad meie päritolupered edasistele suhetele.
15.08.2023 22 m
„Tal on vaja ka teisi inimesi!“ Kust jookseb suhtes piir süütu suhtluse ja tagamõtete vahelt?
Seekordses „Suhtejutud“ saates arutlevad saatejuhid Risto Veskioja ja Heidit Kaio selle üle, kui suhtes olles hoitakse sidet teistega. Kas üldse ja millal on põhjust muretsemiseks? Heidit märkis, et luges ühest uuringust, mille järgi 70% üksikutest ja 56% paarissuhtes olijatest hoiab suhet üleval vähemalt ühe inimesega, kellest nad loodavad, et võiks olla tulevane kas sekspartner või suhe võiks sellest areneda. Sellest areneb edasi arutelu selle üle, kas suhtes olles sobib omada kellegi teise näol nii-öelda tagavara plaani, kust jookseb piir süütu suhtluse ja tagamõtete vahelt. Kas suhtes olles sobib Tinderit kasutada selleks, et süütult flirtida või niisama jutustada? Lisaks tuleb saates jutuks suhete audit. Miks ja kuidas Risto seda teeb? Kas suhetel on ajaaken? Kas neid aknaid on võimalik teadlikult kokku suunata?
08.08.2023 20 m
„Halb öelda, aga kehvad suhted silmarõõmu ja ta laste teise vanema vahel on taak ka meie suhtele“
Eesti Naise podcast'i „Suhtejutud„ järjekordses osas tuli teemaks kahe üksikvanema omavaheline kohtamine ja suhted ning nende areng. „Mingil põhjusel on kaht last kasvatav üksik mees naiste jaoks no go. Miks,“ küsib üks murelik kirjasaatja. Mida siis teha, kui teine pool pelgab suhet alustada sinu laste tõttu? Või kui sina ise pelgad alustada suhet kaaslase laste tõttu? Kuidas võib laste olemasolu tegelikult kaht üksikvanemat hoopis liita?
31.07.2023 19 m
„Liiv kleepus igale poole“ ja „minu jaoks on see veidi perverssne“ ehk miks inimesed avalikes kohtades seksivad?
Eesti Naise podcast „Suhtejutud„ on üürikeselt suvepuhkuselt tagasi! Kuigi jätkame ka veel TOP10 saadete jagamist järgnevatel nädalatel, on siiski pakkuda ka uut ja vürtsikat materjali. Järjekordses suvises ja kelmikas episoodis võtsid saatejuhid Risto Veskioja ja Heidit Kaio ette arutelu avalikus kohas seksimise teemadel. Kas, kus, kuidas, kellega, miks jne.
18.07.2023 20 m
Erisaade: Brigita Anton Jan Uuspõlluga kärgpere loomisest: me ei avalda kellelegi survet
Kärgperesid on Eestis tuhandeid ning ühte on moodustamas Brigita Anton ja Jan Uuspõld. Kuidas see neil läheb, räägib Brigita seekordses „Suhtejutud“ erisaates, mida juhib Teele Kaljuvee. Samuti on stuudios kärgperenduse teemadel nõu andmas Eesti Pereteraapia Ühingu liige, paari- ja pereterapeut Aire Viisu. Arutame saates, kuidas teadlikult kärgperre astuda kui lapsed on veel väikesed. Lisaks on jutuks, kuidas üldse kindel olla, et armumisest saab armastus. Kas igale peigmehele üldse tasub lapsi tutvustada ja kuidas seda teadlikult teha? Mis nime uut kaaslast lapsele tutvustades kasutada? Kas kohe peaks meest nimetama kasuisaks?
10.07.2023 29 m
Kui hambahari on nädal aega olnud öökapil, kas siis peaks mehelt üüri küsima?
Põnevas ja intrigeerivas Eesti Naise podcast'is „Suhtejutud„ arutasid saatejuhid Heidit Kaio ja Risto Veskioja seekord hästi olmeliste, kuid tihti ka suhtele just saatuslikuks saada võivatele teemadele.
05.06.2023 20 m
Kuidas lõpetada seksisuhet inimesega, kellega oled sunnitud pidevalt kohtuma?
Eesti Naise podcast'is „Suhtejutud„ arutasid saatejuhid Heidit Kaio ja Risto Veskioja teemal, mis ilmselt on tegelikult päris levinud. Ehk seksuaalsuhted koostööpartnerite või kolleegidega.
29.05.2023 21 m
Tänapäeva kohtamiskultuur ja mängud kohtingutel: miks kipuvad osad mustrid korduma?
Eesti Naise podcast'is „Suhtejutud„ arutasid saatejuhid Heidit Kaio ja Risto Veskioja teemal, milles Risto tituleeriti ka temale üllatuseks suureks eksperdiks.
22.05.2023 24 m
Miljoni dollari küsimus: kuidas saada aru, et millal on õige aeg lahku minna?
Eesti Naise podcast'is „Suhtejutud„ arutasid saatejuhid Heidit Kaio ja Risto Veskioja teemal, mis puudutab õige hetke ära tundmist suhtest väljumiseks.
08.05.2023 22 m
Mida teha, kui nägemus suhte seisust erineb täielikult partneri omast?
Eesti Naise podcast'is „Suhtejutud“ järjekordses episoodiks on seekord teemaks paarisuhetes suuremate ettepanekute tegemine ja nendele reageerimine.
02.05.2023 22 m
Hoiatava loo näitel: kas, kuna ja millist intiimset sisu võiks värskele tutvusele saata?
Suve jooksul toome teieni Eesti Naise podcast'i „Suhtejuttude“ kõige kuulatumad ja enim kõneainet pakkunud episoodid. Pingerea 10. kohale on tõusnud episood, milles saatejuhid Risto Veskioja ja Heidit Kaio teemaks sekstingu ehk intiimsete sõnumite ja fotode saatmise sotsiaalmeedias. Kas, kuna ja kui palju seda üldse teha? Tõuke selleks teemaks said saatejuhid ajakirjas Eesti Naine ilmunud loost, mis rääkis kahe inimese kohtumisest sotsiaalmeedias. „Meil oli kaugsuhe ja ma tahtsin seda vürtsikana hoida. Ma ei osanud arvata, et intiimfotode saatmine maksab mulle sel viisil kätte ja muutub minu kontrollimise vahendiks,“ ütleb selles loos Tiina, kes sattus sisuliselt väljapressimise ohvriks. Kuula saadet, mõtle kaasa ja saada ka enda tekkinud küsimused Heiditile ja Ristole: heidit.kaio@eestinaine.ee.
24.04.2023 20 m
Kas voodielu uus trend võiks tõesti olla lahendus suhete värskena hoidmiseks?
Seekord tuli Eesti Naise podcast'is „Suhtejutud„ teemaks paaride seas leviv trend magada eraldi voodites. Kuivõrd see tõesti suhtele kaasa aitab? Või on mingi muu variant tegelemaks probleemiga, et su kaaslane näiteks norskab?
17.04.2023 22 m
Armukese pidamine mehe vaatenurgast: kas on võimalik füüsilist ja emotsionaalset poolt eraldada?
Eesti Naise podcast'i „Suhtejutud„ järjekordses episoodis võtsid saatejuhid Risto Veskioja ja Heidit Kaio ette arutelu armukese pidamise ja armukeseks olemise üle. Eriti seda mehe vaatenurgast.
03.04.2023 23 m
Appi, kas tõesti on elu armastus minust juba mööda läinud?!
Seekordses Eesti Naise podcast'i „Suhtejutud“ episoodis võtsid saatejuhid Risto Veskioja ja Heidit Kaio diskussiooniks sellise ilusa teema nagu seda on armastus. Kas on võimalik, et elus on ainult üks armastus ja et me ei pane seda tähele enne, kui see on juba möödas?
13.03.2023 20 m
Pidage meeles, et seks on nagu iga teine spordiala. Paremaks saamiseks tuleb treenida
Seekordses juubelihõngulises ehk 50. episoodis tuleb juttu kahest teemast, mis esmapilgul justkui kokku ei käi: seks ja õppimine. Neid teemasid on võimalik kombineerida küll, kui esitada näiteks küsimus: kuivõrd on seksi võimalik õpetada ja õppida?
06.03.2023 21 m
Romantika ABC: Instagramis roosidega poseerimine on küll tore, aga kas lillede kinkimine pole mitte kergem valik?
Mida teha, kui romantika tähendab absoluutselt erinevaid asju või tegevusi naisele ja mehele? Kuidas olla rohkem romantiline ja mis on romantika meeste jaoks ning mis naiste jaoks? Milline romantiline žest väljendab pingutust ja seega ka huvi kaaslase vastu?
27.02.2023 21 m
Seksile peale sattuv laps on lapsevanemate ilmselt kõige suurem õudusunenägu
Kuidas leida aega ning tahtmist seksiks, kui sul on kodus väikesed lapsed? Tõuke sellist teemat arutada said saatejuhid ühelt kuulajalt, kes kirjutas, kuidas ta tõrjub pidevalt oma mehe lähenemiskatseid, sest ei jaksa väikeste laste kõrvalt õhtul veel ka seksida. „Ma näen ja tunnen, et see riivab meest,“ tõdeb kuulaja enda kirjas.
20.02.2023 18 m
„Mehed mõtlevad tihti, et ma olen vaid üks ilus bimbo!“ Kas mehed armuvad vaid silmadega?
Taskuringhäälingu „Suhtejutud“ seekordses episoodis arutlevad saatejuhid Heidit Kaio ja Risto Veskioja nö silmadega armumise võimalikkuse üle.
13.02.2023 20 m
Kuidas olla suhtes välismaalasega? „Isegi teiste naiste suunas vaatamine tekitas juba möllu!“
Taskuringhääling „Suhtejutud„ on peale lühikest pausi jälle tagasi! Seekordses episoodis arutlevad saatejuhid Heidit Kaio ja värskelt välismaalt saabunud Risto Veskioja justnimelt suhete võimalikkuse üle teisest kultuuriruumist pärit inimestega.
06.02.2023 21 m
Eelmängust: mismõttes meestel on „soojenemiseks“ vähe aega vaja? Mõni nühib juba 45 minutit ja lõppu ei paista!
Taskuringhäälingu „Suhtejutud„ seekordses episoodis arutavad saatejuhid Heidit ja Risto äärmiselt elulistel ehk eelmänguga seotud teemadel.
09.01.2023 21 m
Miks peetakse suure vanusevahega paaride puhul naist kohe „kullakaevajaks“?
Saates „Suhtejutud“ arutavad Heidit ja Risto seekord paaride vanusevahe teemal.
02.01.2023 21 m
Suhtejutud live vol. 2: kuidas küll mehed on jõudnud kolmekohalise sekspartnerite arvuni?
Kas sekspartnerite arv on tähtis? Kui palju on liiga palju? Aga kui palju on siis liiga vähe? Kas ja kuidas sellest partneriga rääkida?
19.12.2022 22 m
Suhtejutud live vol. 1: kuidas ma küll peale raju jõulupidu kolleegidele jälle otsa vaatan?
Kas jõulupidudel tekkinud suhted võivad viia sügavamate tunneteni? Kuidas peale vallatut jõulupidu kolleegidele uuesti otsa vaadata? Milline on kõige rajum tegu, mida saatejuhid on jõulupeol teinud?
19.12.2022 21 m
Suhtejutud: kas tänapäeval keegi veel tuleb koju, võõra naise stringid mantli taskus?
Saates „Suhtejutud„ arutavad saatejuhid Heidit ja Risto seekord väga pikantsel teemal ehk kuidas saada aru, et sinu partner seksib kellegi teisega?
12.12.2022 24 m
Suhtejutud: kas on võimalik olla armumisest sõltuvuses?
Seekordses Eesti Naise podcast'is „Suhtejutud„ arutasid saatejuhid armumisest sõltumise üle. Mis asi see ikkagi on, mis paneb osasid inimesi ühest suhtest kohe teise hüppama?
05.12.2022 22 m