Kuldne geim
Võrkpallisaade "Kuldne geim" lahkab eduka pallimänguala rõõme ja muresid. Ala, kus Eesti mehed ja naised on pääsenud sel sajandil kokku juba üheksal korral EM-finaalturniirile, pakub erilisi mänge, aga ka erilisi teemasid ja arutelusid.
Saatejuhid
Karl Rinaldo, Mihkel Uiboleht, Taavi Nõmmistu, Rivo Vesik, Uku Rummi
Episoodid

Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade “Kuldne geim” võtab 153. osas ette statistiku ja mänedžeri ameti suuremad võlud, väljakutsed ja mured ning heidab pilgu omajagu nii põnevust kui ka intriige juba pakkunud Eesti meistrivõistluste poolfinaalseeriatele.

Saates lööb seekord lisaks põhiliikmetele Mihkel Uibolehele ja Karl Rinaldole kaasa ka TalTech meeskonna ja naiskonna mänedžer, kogenud statistik ning naiste koondise üks juhtfiguure Mihkel Sagar. Et Sagar on Eesti võrkpallis läbi ja lõhki sees oma kümnete erinevate ametitega, on selge, et jutuainet jagub kauemaks ja lühikest saadet teha pole võimalik.

22.03.2024 2h 28 m
Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade “Kuldne geim” alustab 2024. aastat saatesarja 149. osaga, kus põhiraskus lasub esmakordselt Eesti aasta võistkonna tiitli pälvinud naiste võrkpallikoondisel. Lisaks sellele, milliseid tujusid ja tundeid meie võrkpallinaiskonna aasta parimaks valimine nii stuudios kui ka võrkpalliringkondades laiemalt tekitas ning milline on selle tiitli faktiline taust, võetakse luubi alla ka vana aasta lõpus peetud eriline mäng, Cronimet Balti liiga põnevamad sündmused ja vastuolulised sõnumid lühiuudiste rubriigist. Saadet veab tuttav trio: Mihkel Uiboleht, Taavi Nõmmistu ja Karl Rinaldo.
16.01.2024 1h 33 m
Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade “Kuldne geim” läheb jõulude eel eetrisse 148. osaga, mis on ühtlasi 2023. aasta Eesti võrkpalli kokkuvõttev saade. Saates järjestavad 2023. aasta kümme tähtsamat hetke ja sündmust ning analüüsivad värsketes karikafinaalides toimunut Mihkel Uiboleht, Taavi Nõmmistu ja Karl Rinaldo, erikülalisena lööb kaasa võrkpalliliidu president ja Eesti kaitseminister Hanno Pevkur. Kui mõne aasta eest oli Pevkur langenud Reformierakonnas ministrikohtadelt välja ja kandideeris hoopis Euroopa võrkpalliliidu juhiks, siis täna on tal taas Eesti poliitikas täita taas oluline roll. “Minu üks põhimõte on olnud “never say never“. Elu ongi keeruline. Ja elu on ühtpidi spiraal ja teistpidi keerdkäike täis. Kui keegi tuleb poliitikasse ja hakkab lipsu triikima, et nüüd saab ministriks, siis see on kõige valem asi üldse.” Ent millisteks kujunesid “Kuldse geimi” tegijate jaoks tänavuse võrkpalliaasta kümme tähtsamat sündmust ja hetke, seda saab kuulata juba saatest.
22.12.2023 2h 37 m
Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade “Kuldne geim” läheb jõulude eel eetrisse hooaja viienda osaga, kus külas on kevadel Eesti võrkpalliliidu peasekretäriks valitud Ivar Lilleberg ja luubi alla võetakse alaliidu tegevus. 35-aastase Lillebergi taust on põnev. Algklassides mängis ta maja taga Martti Juhkamiga jalgpalli ja käis Mati Meriranna võrkpallitrennis ujumas, hiljem on aga pikalt olnud tegev ehitussektoris ning töötanud Haljala vallavanemana. Seda, millal ta rohkem võrkpalli mängima hakkas ja kuidas tekkis idee kandideerida alaliidu juhi kohale, räägib Lilleberg saates juba ise. Lisaks Lillebergile löövad seekordses saates kaasa ka Taavi Nõmmistu ja Karl Rinaldo.
14.12.2023 1h 50 m
Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade “Kuldne geim” läheb eetrisse hooaja kolmanda osaga, kus fookuses on taas Eesti võrkpalli praeguse hetke olulisemad jututeemad. Seekord on põhiteemadeks nii Cronimet Balti liiga viimaste nädalate olulisemad mängud, üleminekud ja muud juhtumised kui ka huvitavamad killud naiste võrkpallist, eestlastest välismaalt ja Kevin Saare elust Argentiinas. Saadet teevad, nagu ikka, Taavi Nõmmistu, Mihkel Uiboleht ja Karl Rinaldo.
06.11.2023 1h 59 m
Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade “Kuldne geim” läheb hooaja teise podcastiga eetrisse ülevas meeleolus, sest saatekülalisena aitab nii kodust võrkpalli kui ka isiklikku karjääri puudutavaid teemasid analüüsida Eesti selle sajandi üks silmapaistvamaid mängumehi, võrukas Robert Täht. Lisaks 30-aastasele Tähele on Kodu tänava stuudios võtnud koha sisse ka saate n-ö põhitrio ehk Taavi Nõmmistu, Mihkel Uiboleht ja Karl Rinaldo. Teemaderingi mahuvad seekord meeste Cronimet liiga värsked lahingud, koduse naiste võrkpalli uudised, välismaal mängivad Eesti meesvõrkpallurid ja Tähe isiklik karjäär.
18.10.2023 1h 50 m
Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade “Kuldne geim” naaseb aastase pausi järel regulaarselt eetrisse, hakates vollesõpradele pakkuma iga kahe nädala tagant põnevaid arutelusid ala köögipoolelt. “Kuldse geimi” tagasituleku episoodis ehk 143. osas on kokku saanud kuulajatele tuttavad mehed: Mihkel Uiboleht, Renee Teppan, Taavi Nõmmistu ja Karl Rinaldo. Teemade ring on konkreetne, ent samas lai: meeste Cronimet Balti liigast kuni naiste võrkpalli hetkeseisu ja meeste koondisesuve tagasivaatele.
09.10.2023 1h 59 m
Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade “Kuldne geim” naaseb kaheksakuuliselt pausilt ja läheb eetrisse 142. osaga, mis on ühtlasi 2023. aasta suve erisaade. Seekordses episoodis löövad kaasa saate kuulajatele juba tuttavad tegelased ehk Eesti rahvusmeeskonna peatreener Alar Rikberg, suur võrkpallisõber Mihkel Uiboleht ja saatejuht Karl Rinaldo.
28.08.2023 2h 24 m
Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade "Kuldne geim" jätkab kevadistel erisaadete radadel kulgemist, võttes seekord päevakajaliste võrkpalliteemade kõrval põhjalikult luubi alla Eesti spordiajakirjanduse. Saates lööb kaasa nelik meestest, kes on kõik tugevalt spordiajakirjandusega seotud. Lisaks saate tavapärastele liikmetele ehk Tartu Ülikooli ajakirjandustudeng Mihkel Uibolehele ja saatejuht Karl Rinaldole on Kodu tänava hubases stuudios istet võtnud ka Eesti Rahvushäälingus töötavad spordiajakirjanikud Tarmo Tiisler ja Johannes Vedru.
20.04.2022 2h 22 m
Võrkpalliteemaline taskuhääling "Kuldne geim" läheb 138. osas eetrisse esiliigale pühendatud eriosaga, olgugi et jutuainet pakuvad teisedki päevakajalised teemad. Saates löövad lisaks tuttavatele liikmetele ehk Mihkel Uibolehele ja Karl Rinaldole kaasa värsked esiliiga finalistid, Rakvere BMF-i sidemängija Kaspar Pomerants ja Viljandi Võrkpalliklubi peatreener Tauno Lipp.
13.04.2022 2h 11 m
Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade "Kuldne geim" läheb eetrisse pooleldi peomeeleolus, sest äsja on selgunud Eesti meister nii meeste kui ka naiste konkurentsis. Saates lööb kaasa seekord järgnev koosseis: äsja Viljandi Metalli ridades Eesti meistrivõistlustel neljanda koha saanud Kertu Laak, võrkpallientusiast Mihkel Uiboleht, endine Eesti koondislane Taavi Nõmmistu ja saatejuht Karl Rinaldo. Muuhulgas tuleb jutuks: *Saates osalejate suhted Küprosega. *Tartu Bigbanki ajalooline kolme tiitli hooaeg. Kui hea siis Tartu ikkagi oli? *Kas Alar Rikbergi julged sõnad mängujärgses intervjuus peavad paika? *Finaalseeria viimase mäng üllatas kõiki. *Avo Keele viimane hooaeg Pärnus kujunes edukaks ja annab uue hooaja osas lootust. *Milline võiks välja näha järgmisel hooajal Tartu Bigbanki algkoosseis? *Võru Võrkpalliklubi naaseb meeste meistriliigasse. Kellest saab peatreener? *16 aasta pikkuse pausi järel on Eesti naiste meister - ja veel millisel moel! - Tallinna Ülikool/Kikas. *Vaimse poole roll võtmemomentidel. *Sten Esna ja Laos Lukas on meistritiitli Eesti noorte naisvõrkpallurite kasvatamise eest täielikult ära teeninud. *Kes oli naiste finaalseerias parim mängija? *Väike saal - hea või halb lahendus otsustavaks finaalmänguks? *Audentese SG/Noortekoondisele mitmekümne aasta pikkuse pausi järel esimene medal meistrivõistlustelt. Erilised mängijad, eriline võistkond. *Kuulajad tunnevad huvi: kas Kertu Laak on karjääri ikka jätkamas? *Kuidas naiste koondises sisepingeid leevendada ja milline oleks tekkinud olukorrale hea lahendus? *Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar tegid rannavolle maailma edetabelis imelise tõusu rekordkõrgusteni. *Mäng pole enne lõppenud kui... Pafi ennustusrubriik saabub nagu välk selgest taevast.
07.04.2022 2h 18 m
Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade "Kuldne geim" läheb esmakordselt eetrisse Pärnust, kus erisaate raames keskendutakse just suvepealinna võrkpallis toimuvale. Tõsi, ette tuleb ka põhiteemast kõrvalepõikeid. Saates lööb kaasa esinduslik seltskond, sest lisaks saatejuht Karl Rinaldole on isetehtud stuudios istet võtnud Pärnu võrkpalli läbi ja lõhki tundvad mehed, esindusmeeskonna peatreener Avo Keel, klubi mänedžer Jaanus Nõmmsalu ning tegevjuht Reio Tilk. Saates tuleb muuhulgas jutuks: *Millised tervitussõnad saatis Pärnu poole teele Mihkel Uiboleht? *Sissejuhatuses Avost ja naiste hingeelust, Jaanusest ja korvpallist ning Reiost ja uue hooaja eelarvest. *Pärnakate imeline tagasitulek Eesti meistrivõistluste poolfinaalseerias. Kuidas see võimalikuks sai? *Avo teeb parandusi saatejuhi terminoloogias. *Kui palju mõjutavad toetajaid pärnakate tulemused? *Miks mängib Pärnus nii palju leegionäre ja miks käib nende finaalmänge vaatamas mitu korda vähem publikut kui 2019. aastal? *Kes on töömehed ja kes annavad liiga kiiresti alla ehk Avo iseloomustab oma põhimehi. *Kas Toomas Jasminist saab Pärnu Võrkpalliklubi uus peatreener? *Milline näeb järgmisel hooajal välja Pärnu koosseis? *Klubi endine mängija Tamar Nassar kutsus ellu ülla ettevõtmise. *Kas ja mil moel on Pärnu Võrkpalliklubi seotud naiste esiliigas esikohta püüdva Pärnu Spordikooliga? *Avo jätab poliitkorrektsuse kõrvale ja ütleb otse oma arvamuse välja: Eesti võrkpalliliit on keskendunud liigselt koondistele. *Kas Avo on pettunud, et teda Eesti naiste koondise uueks peatreeneriks ei valitud? *Kuidas lahendada naiste koondises tekkinud probleem erinevate gruppide tekkimise osas? *Meenutame Eesti võrkpalli suurkuju Valeri Maksimovit. *Pafi ennustusrubriigis võetakse ette sedapuhku jäähoki.
31.03.2022 2h 14 m
Võrkpalliteemalises taskuhäälingusaates "Kuldne geim" on seekord luubi all nii Pärnu Võrkpalliklubi imeline tagasitulek kui ka meeskonna uue peatreeneri otsingud, ent teemasid jagub teisigi. Saates lööb kaasa võrkpallisõpradele juba tuttav trio koosseisus spordientusiast Mihkel Uiboleht, Eesti parim naisvõrkpallur ja Võrkpall24 peatoimetaja Kertu Laak ning saatejuht Karl Rinaldo. Saates tuleb muuhulgas jutuks: *Mitte liiga lühike ega liiga pikk, vaid paras sissejuhatus. *Kas ülitihe hooaja lõpp ja kolmepäevased mänguseeriad on põhjendatud? *Tallinna Selver lagunes Tartu Bigbanki vastu täielikult. Miks? *Kas Martti Juhkami peaks siirduma uuesti välismaale mängima? *Mis saab Selverist pronksiseerias? *Brasiilia samba ja Ukraina õhutõrje toimib ehk Pärnu Võrkpalliklubi tuli TalTechi vastu seeriasse imekombel tagasi. *Pärnakate blokipeo tagamaad - kas võimsad blokeerijad või kehvad ründajad? *Naiste meistriliigas on selgunud finalistid. Poolfinaalseeriad pakkusid omajagu kõneainet. *Mis on tähtsam - noorteklassi tsoonimäng või Eesti meistrivõistluste poolfinaalseeria? *Kertu hindab enda vormikõverat enne koondisesuve algust. *Kes võidab finaali? *Kas Toomas Jasminist saab Pärnu Võrkpalliklubi uus peatreener? *Naiste koondise peatreeneri kandidaatide hulka lisandus kuulus eestlane. *Selgus omalaadne meeste koondisenimekiri. *Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar alustasid MK-hooaega üheksanda kohaga. *Alasisene võitlus - kas saalivõrkpall või rannavõrkpall? *Pafi ennustusmäng: Mihkel tegi tubli nädala, aga seekord jätab ennustamata.
23.03.2022 1h 53 m
Võrkpalliteemalises taskuhäälingusaates "Kuldne geim" läheb eetrisse 135. osa, mille põhiteemadeks on Eesti liigade playoff'id ning Rainer Vassiljevi treenerikarjääri minevik, olevik ja tulevik. Saates lööb kaasa järgnev kolmik: võrkpallientusiast Mihkel Uiboleht, Poola klubist Wroclawist lahkuma pidanud Rainer Vassiljev ja saatejuht Karl Rinaldo. Saates tuleb muuhulgas jutuks: *Meenutame, kuidas Rainer 25-aastaselt läbi aegade noorimaks Eesti meistriliigas tegutsenud peatreeneriks sai ning muuhulgas ka Kert Toobalit ja Rait Rikbergi juhendama asus. *TalTech juhib poolfinaalseeriat Pärnu vastu mängudega 2:0, olgugi et põnevust on olnud küllaga. *Matej Šmidl kui nähtus: lööb kaheksa korda vastaste blokki, aga kogub ikkagi kõrge rünnakuprotsendi toel 33 punkti. *Kuidas võiks Pärnu ära kasutada TalTechi nõrkusi nurkades ja tempos? *Ukrainlaste võimas õhutõrje Žukovi ja Mazenko näitel. *Kas Pärnu võidud jäävad sidemängijate taha? *Üllatav uudis: Pärnu loots Avo Keel siirdub juhendama Soome kõrgliigas mängivat Rovaniemi naiskonda. *Mis on Keele kannapöörde taga? *Mis saab Pärnu Võrkpalliklubist, kui klubi nägu lahkub? *Kas kehvem seis on uut hooaega silmas pidades hoopis Tallinna Selveril ja TalTechil? *Tartu Bigbank juhib seeriat Tallinna Selveri vastu 2:0. Avamängus sai nautida Tartu klassi, teine kohtumine pakkus aga üllatusi. *Kuidas kogenud Tartu klubi võidu lävel olles äkitselt ära kukkus? *Kas Valentin Kordas on jõudmas võrreldavale tasemele Renee Teppani ja Oliver Vennoga? *Uus positsioon, uus olukord: Mihkel Nuut elus esimest ja teist korda nurgaründajana. *Naiste meistriliigas selgusid poolfinalistid. *Kertu Laak tõi kahe mänguga Viljandi Metallile 83 punkti, Võru VK/Barrusele said saatuslikuks tervisemured. *Audentese SG/Noortekoondis on hooaja edenedes selgelt kosunud, kuigi on ka ohukohti. *Kuidas lõpevad poolfinaalid? *Renee Teppan on mängimas end uuesti pildile. *Oliver Venno Aasias - väljakul kõige silmapaistvam, mängu eel ja järel kõige tagasihoidlikum. *Rainer Vassiljevi kurvalt lõppenud hooaeg Poolas Wroclawi klubis. Miks eestlasega leping lõpetati? *Poola võrkpalli fenomenist Raineri näidetel. *Mis saab Rainerist edasi? Potentsiaalseid valikuid justkui jagub: naiste koondis, Pärnu Võrkpalliklubi, teised Eesti ja välisklubid. *Või asub Rainer tööle eriti vastutusrikkas ametis ja asub treenima Audentese Spordigümnaasiumis sirguvaid noori?
15.03.2022 2h 19 m
Võrkpalliteemalise taskuhäälingusaate "Kuldne geim" 133. osas on põhiteemadeks Credit24 Balti liiga kulminatsioon ja Ukrainas toimuva sõja mõjud spordile. Teisipäeva õhtupoolikul salvestatud saates lööb kaasa järgmine koosseis: Tartu Bigbanki peatreener Alar Rikberg, TalTechi mängumehed Kevin ja Alari Saar ning saatejuht Karl Rinaldo. Muuhulgas tuleb jutuks: *Millistes olukordades on Kevin ja Alari saadet kuulanud? *Mille pärast Alar oma tööd teeb? *Kas Alar tegi tänavu midagi teistmoodi kui mullu, mil meeskond jäi Balti liiga finaalturniiril neljandaks? *FC Flora infrastruktuuri taustal: millised on Eesti võrkpalliklubide tingimused? *Credit24 Balti liiga finaalturniiril osales kuus ukrainlast, kelle lohutamisel jäi sõnadest väheks. *Kas Pärnu oli finaalturniirile pääsemisega juba turniiri suurim üllataja? *Sümpaatsed leedukad jäid medalita ja langesid pisaratesse. *TalTech pika vahe järel medalil. *Tartu Bigbanki ja TalTechi finaal - asjaosaliste mõtted ja kommentaarid. *Kas Tartu Bigbank on tänavu paremgi kui mullu? *Üllatav avaldus Alarilt Kert Toobali tänavuse vormi kohta. *Pafi ennustusmäng. *Naiste Balti liigas ootavad medalimängud ees sel nädalavahetusel - kaasa lööb kaks Leedu ja kaks Eesti klubi. *Erinev teekond poolfinaali: TLÜ/Kikas näitas Audentese SG/Noortekoondise vastu võimu, tartlannad tulid raskest seisust auga välja. *Robert Tähe teekond eurosarjas ja teiste meie "poolakate" olukorrast. *Kuulajate küsimused ehk võrkpalli Tähtede mängust ja välismaale siirdumiseks küpsetest Eesti mängijatest. *Häbi oma ala tipporganisatsiooni pärast: rahvusvahelise võrkpalliliidu (FIVB) saamatusel pole otsa ega äärt.
03.03.2022 2h 19 m
Võrkpalliteemalises taskuhäälingusaates "Kuldne geim" on sedapuhku põhiteemaks reedel ja laupäeval Tartus toimuv Credit24 Balti liiga finaalturniir. Saates lööb kaasa kvartett järgnevas koosseisus: võrkpallisõber Mihkel Uiboleht, endine Eesti koondislane Taavi Nõmmistu, Võrkpall24 peatoimetaja Kertu Laak ja saatejuht Karl Rinaldo. Muuhulgas tuleb jutuks: *Suur sünnipäevanädal. *Taavi areneb võrkpallurina igavesti. *Kes on võtnud Eesti võrkpallis Keith Pupartilt rahvamehe rolli üle? *Punane kaart pole võrkpallis haruldus. *Hundirattast tagurpidi saltoni. *Rõõm leedukate üle, kes tegid ajalugu. *Kas viimane aeg oleks äratada ellu Leedu koondis? *Kas finaali jõuab Pärnu või TalTech? *Mida üldse rääkida tiitlipretendent Tartu Bigbankist? Suur favoriidikoorem on nende suurim vastane? *Naiste Balti liigas jätkab säramist Tallinna Ülikool/Kikas. *16- ja 14-aastane diagonaal teevad liigas ilma. *Jätkates palju poleemikat tekitanud naiste koondise peatreeneri teemal ehk kuulajate küsimused. *Kellest saab Credit24 Balti liiga finaalturniiri MVP? *Poolas hakkab Robert Tähe ja Timo Tammemaa duell juba traditsiooniks saama *Pafi ennustusmäng: kas "Sõbrad" ja Karl langevad miinusesse?
23.02.2022 2h 8 m
Taskuhäälingusaade "Kuldne geim" keskendub 131. osas viimasel nädalal võrkpalliüldsust vapustanud uudisele, et Lorenzo Micelli loobub poolteist aastat enne kodust EM-finaalturniiri Eesti naiste koondise juhendamisest ja asub Bulgaaria naiskonna etteotsa. Saates lööb kaasa seekord kolmik koosseisus võrkpallientusiast Mihkel Uiboleht, Eesti parim naismängija Kertu Laak ja saatejuht Karl Rinaldo. Muuhulgas tuleb jutuks: *Teistmoodi sissejuhatus toob kohe mängu teravuse. *Milliseid tähelepanekuid on Kertu teinud pärast esimesi nädalaid Võrkpall24 peatoimetajana? *Kelly Sildaru olümpiamedal. *Legendaarne Mati Koorep 75! *Pikk ja põhjalik arutelu: miks ikkagi otsustas Lorenzo Micelli jätta töö Eesti rahvusnaiskonnas? *Kuidas võtsid naiskonnaliikmed vastu šokk-uudise? *Millega polnud Micelli Eestis rahul? *Karm õppetund: kokkulepe on kindel vaid siis, kui allkirjad on pandud paberile. *Keeruline valik - miks ei saa eestlasest ilmselt ka järgmist naiste koondise peatreenerit? *Kas naiste koondise peatreeneri töö olemuses tuleks teha muudatusi? *Pafi ennustusmäng: Alar säras eelmise nädala ennustustega, Karl mitte. *Credit24 Balti liiga playoff algas Eesti klubide jaoks 75-protsendilise eduga. *Kas Tallinna Selver ronib rongi alt välja? *Eesti parim naiskond on nii Balti liiga kui ka Eesti liiga põhiturniiri lõpuks Sten Esna juhendatav Tallinna Ülikool/Kikas. Mis saab playoffis? *Kertu ja Julija Mõnnakmäe debüüt Viljandi ridades näitas nii mõndagi, ent jättis ka küsimusi veel õhku. *Erinevad arvamused: kas Viljandi Metall kuulub kullapretendentide hulka? *Eestlased Meistrite liigas. Magushapu mäng esmakordselt algkoosseisu pääsenud Märt Tammearu jaoks.
17.02.2022 1h 57 m
Võrkpalliteemalises taskuhäälingusaates "Kuldne geim" keskendutakse seekord kohaliku liiga põnevale põhiturniiri kulminatsioonile ja Eesti mängijate edule maailma tugevaimas sarjas ehk Meistrite liigas. Saates lööb kaasa kuulajatele juba tuttav kolmik: Tartu Bigbanki peatreener Alar Rikberg, võrkpallientusiast Mihkel Uiboleht ja saatejuht Karl Rinaldo. Saates tuleb muuhulgas jutuks: *Suur ummik Tartu moodi ehk kaks autot sattusid hommikul sama valgusfoori taha. *Milliseid kohti peaks Tartusse finaalturniiri vaatama saabudes vältima? *Alar läheb keset saadet trenni, kuid naaseb kiiresti. Miks nii? *Milline Tartu mängija jõuab teistest harvem treeningule? *Eesti klubide eurohooaeg sai lõpu alles veebruaris. Juttu TalTechi viimasest veerandfinaalmängust. *Credit24 Balti liiga põhiturniiri põnev lõpp: paar mängu vaid järel, kuid lahtiseid otsi veel mitu. *Kas Pärnu suur tõus tipneb sellega, et nii Balti kui ka Eesti liigas välditakse potentsiaalses poolfinaalis tartlasi? *Mida on teinud pärnakate eksootiline täiendus? *Milliseid pingeid tekitab Tartu Bigbanki suur favoriidikoorem? *Naiste võrkpallinädal pakkus mitu eriilmelist mängu. Tartu Ülikool/Bigbankile valus kaotus. *Pafi ennustusmäng pakub osalistele palju lõbu. *Millised prominentsed kujud käivad saate jooksul stuudiost läbi? *Eesti meesvõrkpallurid säravad Meistrite liigas. Räägime lähemalt hetkeolukorrast ja tulevikust. *Eurosarjade vahekokkuvõte - kes on edenenud medalimängudele? *Kui kaua palli enne servi põrgatama peab? *Kus toimub järgmise saate lindistus?
11.02.2022 1h 43 m
Võrkpalliteemalise taskuhäälingusaate "Kuldne geim" 128. osas on põhiteemadeks eestlased välismaal ning võrkpallurikarjäär ja sellele järgnev eluetapp suvel sporditee lõpetanud Taavi Nõmmistu näitel. Lisaks Nõmmistule löövad saates kaasa alalised liikmed Mihkel Uiboleht ja Karl Rinaldo. Saate lindistus toimub sedapuhku Tallinnas Noblessneri sadamas asuvas Iglupargis. Miks just seal, sellele annab vastuse saade ise. Muuhulgas tuleb jutuks: *Saade algab tugeva reklaamiga, mida saates osalejad isegi ei püüa varjata. *Üleskutse: kus võiks järgmised podcastid lindistada? *Kui tihti suhtleb Taavi David Beckhamiga? *Milleks sobib ajakiri Jalka ideaalselt? *Rubriik "eestlased välismaal" on põhjust tolmust puhtaks pühkida, sest meie meesvõrkpallurid on tõstnud pead. *Renee Teppan lendas tuhande plaanimuutuse kiuste Ateenasse ja sai esimeseks mänguks "ajapikendust". *Renet Vankerist sai järjekordne Eesti võrkpallur, kes on mänginud Meistrite liigas. Teeme sidemängijale kõne ja uurime muuhulgas, kuidas tema perenimi inglise keeles kõlab. *Robert Täht ja Timo Tammemaa olid kolmapäeva õhtul vastamisi olulises matšis. Kes jäi peale ja mida mäng näitas? *Vahelepõige Eesti koondisse. *Pafi ennustusmängus sünnib esimene combo-panus. *Credit24 Balti liigas kohtusid Tartu Bigbank ja Pärnu VK. Vanameister Kert Toobal lõi (taas) platsi puhtaks. *Pärnu Võrkpalliklubis on huvitavad ajad. Kas Avo Keel suudab mannetult hooaega alustanud meeskonna viia veel medaliteni? *Mida toob Pärnule juurde uus leegionär, kes on esimeste signaalide põhjal väärt täiendus. *Taavi Nõmmistu otsustas suvel võrkpalliga lõpparve teha. Kehakultuuri haridusega mees ei leidnud kodumaal head varianti mängija ega treenerina. Miks? *Kuidas Taavi end kommentaatoriametis tunneb?
27.01.2022 2h 8 m
Võrkpalliteemalises taskuhäälingusaates "Kuldne geim" on seekord külalise rollis alaliidu president Hanno Pevkur, kes hindab Eesti võrkpalli hetkeseisu ning avab taustu spordisõpru paeluvatel teemadel. Saadet veavad Mihkel Uiboleht ja Karl Rinaldo, kes on ühes kuulajatega valmistanud Pevkurile ette kümneid küsimusi. Ent juttu tuleb ka viimase nädala tähtsamatel teemadel ehk naiste karikafinaalil ja TalTechi eurosarjas kaheksa parema hulka jõudmisel. Muuhulgas tuleb teemaks: *Kas praegusel suurel kriisiajal üldse leidub poliitikul aega võrkpallile? *Kuidas TalTech Saaremaa asemel eurosarja viidi? *Elu nagu Freddie Mercuryl. *Meeste EM-finaalturniiri järelkajad ja naiste EM-finaalturniiri eeljutud. *Statistikanurk: kui paljud Audentese spordigümnaasiumi lõpetanud võrkpallurid on siirdunud 20 aasta jooksul mängima välismaale? *Kuidas hoida naiste koondise põhitegijaid enne kodust EM-i professionaalse spordi juures? *Karikavõitjaks krooniti Tartu Ülikool/Bigbank. Millised olid kullamängu eripärad ja keda valida parimaks? *Viljandi Metalli neli olulist täiendust - kes on selle uudise valguses suurim tiitlipretendent? *Pafi ennustusrubriigis panustatakse võrkpallile ja tennisele. *Mis saab nelja klubiga Eesti meeste liigast? Uksele on koputamas uued klubid. *Miks ei võiks Saaremaa VK meistriliigasse lähiajal naasta? *Kuulajate küsimused Pevkurile. *Hullumeelsed euromängud TalTechi temporündaja Mihkel Tanila vaatenurgast.
20.01.2022 1h 35 m
Võrkpalliteemalise taskuhäälingusaate "Kuldne geim" 126. osa keskendub paljuski kahele jaanuari alguses saabunud suurele uudisele ehk 2023. aasta naiste EM-finaalturniiri korraldusõiguse saamisele ja Eesti rahvusmeeskonna peatreenerivahetusele. Ent teemasid on mõistagi teisigi. Saates lööb kaasa trio koosseisus võrkpallientusiast Mihkel Uiboleht, Tartu Bigbanki peatreener Alar Rikberg ja saatejuht Karl Rinaldo. Muuhulgas tuleb jutuks: *Esmakordselt peatreenerina Eesti karika võitnud Alar Rikberg räägib emotsioonidest ja uuest diivanist. *Kõrged küttearve kütavad neil päevil kirgi igas saates. *Alaliidu presidendil Hanno Pevkuril oli saatest puudumisel mõjuv põhjus. *Eesti rahvusmeeskonna senise peatreeneri Cedric Enardiga ei jätkata. Avame tausta: mis said kaheaastase perioodi jooksul prantslasele saatuslikuks? *Kert Toobali vigastustest kuni võistkonna keemiani. Mida võinuks või saanuks teha paremini? *Seljataha jäi haruldane olukord, kus Eesti koondise juures töötasid neli meest, kes olid samaaegselt koduklubides peatreeneri rollis. *Uue peatreeneri Fabio Soli esimene pressikonverents jättis itaallasest hea mulje, aga millised võiksid olla 42-aastase mehe sisulised vaated ja muudatused? *Eesti jalg- ja korvpallis keskendub meeste koondise peatreener üksknes koondisele. Miks see võrkpallis nii pole? *Kas Alar Rikberg ja Oliver Lüütsepp sattusid juhuslikult uue peatreeneri pressikonverentsile? *Euroopa Kuldliiga või EM-valikturniir? Millel saab olema tänavuse koondiseaasta fookus? *Oluline hetk ja uudis Eesti spordiloos: Eesti naiste koondis tagas tänu korraldusõiguse saamisele koha 2023. aasta EM-il. *Kas kodune EM toimub õigel ajal? *Millised on suuremad murekohad poolteist aastat enne suurturniiri? *Pafi ennustusmängus keskendutakse võrkpalli Meistrite liigale, kus juba täna on kavas üks väga hea mäng. *TalTech alustas eurosarja 1/8-finaali kindla võiduga. Mis hakkab juhtuma tänases teises mängus? *Kaks Eesti statistikut euromängul. Esmakordne juhus. *42-aastane Kert Toobal on 9-kuulise pausi järel tagasi väljakul! Kas jätkuvalt sidemängijatest Eesti esinumber? *Pühapäevane telemäng kujunes väga eriliseks ja teistsuguseks. Miks? *Kas Pärnu on äkitselt tagasi tiitliheitluses? *Välismaal mängivate Eesti võrkpallurite leerist on tulnud lühikese aja jooksul palju rõõmustavaid sõnumeid. *Mart Tiisaar jõudis koos šveitslasest paarilisega omalaadsel rannavolleturniiril finaali. *Pühapäevase Eesti naiste karikafinaali eelvaade. Ojamets vs. Rikand. Kas Audentese SG/Noortekoondisel tekib Tartu Ülikool/Bigbanki vastu võimalus?
12.01.2022 2h 10 m
Võrkpalliteemalises taskuhäälingusaates "Kuldne geim" läheb eetrisse 124. osa, kus põhiraskus seisab äsjasel meeste karikafinaalil ja naiste võrkpallis toimuval. Saates lööb kaasa nelik koosseisus võrkpallisõber Mihkel Uiboleht, tippmängija Kertu Laak, Tartu Ülikool/Bigbanki naiskonna peatreener Hendrik Rikand ja saatejuht Karl Rinaldo. Saates tuleb muuhulgas juttu järgnevatel teemadel: *Karikavõidu preemiad ehk Alar Rikbergi uus nurgadiivan. *Milline oli Hendriku hüüdnimi kooliajal? *Meeste karikafinaali järelkajad: mis oli Tartu Bigbanki edu valem? *Albert Hurda hull algus. *Kes oli finaali parim mängija? *Mis juhtus finaalis Selveriga? *Denis Losnikovi üllatav serviseeria ja Mart Toomi üllatav sissetulek. *Naiste karikafinaal lükati viimasel hetkel edasi. Miks taoline otsus tehti? *Finaalis mängivate naiskondade peatreenerid justkui ühest suust: mängugraafik on liiga tihe. *Koroona-aja katsumused ehk kui hobist saab töö. *Kas Tartu naiskonnal oleks ainest luua poolprofessionaalne klubi? *Hendriku esimesed peatreeneri-aastad - suuremad väljakutsed ja enese kehtestamine. *Eesti aasta võrkpalluri valimisel on valikut teha tagasihoidliku hooaja tõttu keeruline.
23.12.2021 1h 58 m
Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade "Kuldne geim" rõhub seekord Eesti naiste ja meeste karikavõistluste põnevatele poolfinaalmängudele ning vaatab ühtlasi otsa järgmisel nädalal Tartus toimuvale finaalipäevale. Oluliste teemade üle arutavad seekord Tallinna stuudiost võrkpallisõber Mihkel Uiboleht, Rae Spordikool/Viastoni naiskonna peatreener Raigo Tatrik ja saatejuht Karl Rinaldo ning Tartu kodukootud stuudiost Tartu Bigbanki juhendaja Alar Rikberg. Saates tuleb muuhulgas jutuks: *Üks peatreener lasti äsja lahti. *Miks algab naiste võrkpallihooaja üks tähtsamaid mänge, karikafinaal, kolmapäeval kell 16? *Audentese SG/Noortekoondise ülipõnev karikaduell Rae Spordikool/Viastoniga lõppes esimese võiduga, olgugi et Rae oli korduvalt punkti kaugusel finaalist. *Eesti karikavõistluste poolfinaalis olid võtmerollis mitu 14- ja 15-aastast tütarlast. *Kas 18-aastasest Eva Liisa Kuivonenist on saanud Eesti liiga parim ründaja? *Kes ütles, et noori sidemängijaid ei tule peale? *Tartu Ülikool/Bigbanki naiskonda ootab enne karikafinaali eel maraton-nädalavahetus. Kes on finaalis favoriit? *Pafi ennustusrubriigis usuvad kõik Andri Aganitsa. *Mis on juhtunud meeste võrkpallimaastikul Tallinna Selveriga? Võidud Bigbanki ja TalTechi vastu räägivad enda eest. *Tõsine oht: tartlaste trennist puudub täna üle poole meeskonna. Kas karikafinaal võib edasi lükkuda või ära jääda? *Alar Rikberg: finaalis on favoriit Tallinna Selver. *Kert Toobal on karikafinaaliks Tartu Bigbanki koosseisus! *Selveris on esile kerkinud mitu huvitavat mängijat. *Millest tekkis TalTechi täielik ärakukkumine ja finaalist väljajäämine? *Alaliit tegi esimese koosoleku, et leida uueks hooajaks meistriliigasse nelja klubi asemel kuus kuni kaheksa meeskonda. *Kuulajate küsimused puudutavad Timo Lõhmust, rannavollet, Alari personaalküsimust ja Raigo pere järelkasvu. Ühtlasi selgub inimene, kes võidab Viastoni poolt välja pandud auhinna.
16.12.2021 1h 58 m
Võrkpalliteemalise taskuhäälingusaate "Kuldne geim" 122. osas kuulub põhirõhk naiste võrkpallile, sest stuudios on Eesti viimaste aastate silmapaistvaim naisvõrkpallur Kertu Laak. 23-aastane Laak naasis kodumaale tavapäratul ajal, sest Saksamaa tippklubi Schwerini Palmberg lõpetas eestlannaga pärast kahvatut hooaja algust lepingu. Saate esimeses pooles räägibki Laak saadet vedavatele Mihkel Uibolehele ja Karl Rinaldole ausalt ja otsekoheselt vaimsest barjäärist, mille tõttu ka mängukindlus täielikult kadus. Saates tuleb muuhulgas jutuks: *Kes on need kaks "Kuldse geimi" liiget, kelle kohta saates ei vanguta Mihkli hinnangul mitte miski? *Kuidas ja kes otsustas Schwerini Palmbergi naiskonnas lõpetada lepingu Kertuga? *Läbipõlemine spordis - mis selle tingib? *Varajases eas tippu jõudmisel võivad olla oma varjatud küljed. *Mil moel on Kertu üritanud olukorda lahendada? *Milline on Eesti naisvõrkpalluri umbkaudne teenistus välismaal? *Saksamaa kõrgliiga eripära - kohalikke mängijaid osades naiskondades sisuliselt polegi. Kellele siis taolised klubid üldse on tehtud? *Pafi ennustusrubriigis toimub palju tõsist. *Eesti karikavõistluste poolfinaali avamäng TalTechi ja Tallinna Selveri vahel pakkus palju huvitavat. Kust üldse alustada? *Vigastused ja haigused Eesti meest ei sega, nagu tõestasid Oliver Orav ja Martti Keel. *Timo Lõhmus on edukalt jalad liivast puhtaks pühkinud. *Viie päeva jooksul neli mängu - võimalik vaid Eesti naiste võrkpallis. *Rae Spordikool/Viaston pakub jätkuvalt kõneainet. *Eestlased välismaal: kaks eestlannat on eredalt särama löönud, kolmas debüteeris tasa ja targu eurosarjas. *Eestlased maailma 16 parema seas. Kuidas kõlab? Kaur Erik Kaisi ja Karmo Saviaugu tegemised on tähelepanu keskpunktis. *Nädalavahetusel toimuvad Tallinnas talvised mitteametlikud Eesti meistrivõistlused rannavolles. Kes on kohal?
09.12.2021 1h 48 m
Võrkpalliteemalises taskuhäälingusaates "Kuldne geim" on seekord luubi all TalTechi omanäoline ja seni ka edukas euroteekond, Tallinna Selveri köögipool ja palju muudki. Saates löövad kaasa rannavolletreener Rivo Vesik, võrkpallientusiast Mihkel Uiboleht, Tallinna Selveri peatreener Andres Toobal ja saatejuht Karl Rinaldo. Muuhulgas tuleb jutuks: *Andres on mõneajalise pausi järel taas mikrofoni taga. Keda või mida ta igatseb (kui üldse)? *Mihkel kutsub korrale: jätkem naljad ja alustagem tõsiste teemadega! *TalTech purjetas eurosarjas avaringist edasi. Mida mängud taanlastega näitasid? *Gentofte meeskonna omalaadne lähenemine: eurosarjas mängib korralik punt mehi, kes aga palka ei saa. Miks nii? *19-aastase Rasmus Meiuse kaks eriilmelist esitust. *Kui kiiresti lendavad Matej Šmidli servid? *Kas järgmise ringi mäng šveitslastega üldse saab toimuda? *Tallinna Selveri mitmetahuline hooaja algus. Mis on olnud seni suuremad murekohad? *Kes Selveri mängijatest on peatreenerit enim senisel hooajal meeldivalt üllatanud? *Pafi ennustusrubriik näeme seni suurimat võitu. *Naiste karikasarjas on käsil otsustavad mängud. Kes jõuavad finaali? *Eesti viimaste aastate säravaim naisvõrkpallur Kertu Laak ei jätka hooaega Saksamaa kõrgliigaklubis Schwerini Palmbergis. Mis läks valesti ja mis saab edasi? *Kuulajate küsimused puudutavad euromänge, ülekandeid ja sotsiaalmeediat.
03.12.2021 1h 36 m
Taskuhäälingusaates "Kuldne geim" 120. osas räägitakse põhjalikult Eesti meeste klubivõrkpalli püramiidist ning selle nõrkustest, ent kahetunnisesse saatesse jagub mõistagi ka muid olulisi ja huvitavaid teemasid. Saates lööb kaasa kvartett koosseisus Rivo Vesik, Alar Rikberg, Mihkel Uiboleht ja Karl Rinaldo. Muuhulgas tuleb jutuks: *Millise kirja võiks Tartu Bigbank saata jõuluvanale? *Kas Rivo ikka saab lennata Venemaale? *Pärnu Võrkpalliklubi eurohooaja kiire ja nukker kulg. Miks on asjad läinud nii, nagu nad on läinud? *Kas ühe leegionäri paranemine ja teise lisandumine muudab Pärnus üldpilti? *Erinevad arvamused: kui palju ja millal võib kommentaator ülekande ajal nalja teha? *Lai arutelu: Eesti meeste klubivõrkpalli nukker seis: meistriliigas mängib vaid neli klubi ja sellele järgneb esiliiga, mis oma olemuse (kuigi mitte taseme) poolest on tegelikult pigem rahvaliiga. Kuidas olukorda parandada? *Tänane Eesti naiste meistriliiga on meeste meistriliigale heaks eeskujuks. *TalTech läheb eurosarja mängima Saaremaa Võrkpalliklubi asemel. CEV-i jaburusel pole piire, kuid TalTechi mänge ootame suure huviga. *Kas TalTech ongi tänavu nii hea olnud, nagu mängud justkui näitavad? Kes on euromängudes Taani klubi Gentoftega favoriit? *Märt Tammearu sai äsja vigastada. Kui hull on olukord? *Kristo Kollo ja Andrus Raadik särasid Soomes üksteise vastu mängides. *Kertu Laagi näide kinnitab, kuivõrd keeruline võib olla tippsportlase elu. *Pafi ennustusrubriigis tuleb esile palju langusi ja vähe tõuse. *Kuulajate küsimuste all tuleb juttu füüsilisest vormist, Rivo persoonist ja sotsmeediast, aga ka nagidest.
25.11.2021 2h 16 m
Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade "Kuldne geim" läheb täna eetrisse Tartust, kus suur osa saatest räägitakse kohaliku Bigbanki värskelt seljataha jäänud euromängudest maailma vägevamate hulka kuuluva Kaasani Zeniidiga. Saates löövad seekord kaasa Tartu peatreener Alar Rikberg ja sidemängija Aleksander Eerma, võrkpallisõber Mihkel Uiboleht ning saatejuht Karl Rinaldo. Muuhulgas tuleb jutuks: *Kas Zeniit võttis mõne Bigbanki mehe täna hommikul Tartust kaasa? *Erilise euromängu järelkajad ja emotsioonid. Kas tartlased ise üldse geimivõitu uskusid? *Kuidas õnnestus tartlastel teisipäeval Zeniit terveks tunniks rivist välja lüüa? *Mängud Zeniidiga näitasid, et Bigbank võinuks Lissaboni Benficale paremini vastu saada ja suutnuks ehk Meistrite liiga põhiturniirile pääseda. *Mil moel Alar meeskonna Zeniidi-mängudeks ette valmistas? *"Kui külavõrkpallur TalTechist tuleb" ehk Eerma räägib enda vaatenurgast nimetatud mängudest. *Humoorikad seigad mängust. *Keda Tartu meeskonnast enim kiita tuleb? *Kas eriline eurohooaeg annab kindlust, et Eesti esiklubi võib tugevamates eurosarjades näha mängimas ka tuleval hooajal? *Pafi ennustusmängus kulub tükk aega, enne kui asja tuumani jõutakse. *Kui familiaarne võib kohtunik olla mängijate suhtes väljaspool mänguaega? *Kas Eerma jätkab järgmisel hooajal karjääri taas Tartus? *TalTechi võrkpalliklubi tegi kodumängu korraldamisega konkurentidele silmad ette. *Renet Vankeri üllatav ärakukkumine. *Naiste võrkpallis pakkus viimane nädal nii üdini positiivseid kui ka ühe väga negatiivse sõnumi.
11.11.2021 2h 16 m
Võrkpalliteemalises taskuhäälingusaates "Kuldne geim" on taas aeg võtta kokku möödunud nädala tähtsamad teemad meie võrratul meelisalal. Saates lööb kaasa juba tuttav kolmik koosseisus Mihkel Uiboleht, Rivo Vesik ja Karl Rinaldo. Muuhulgas tuleb jutuks:  *Kaks poliitilist jõudu vastavad alustuseks teravatele küsimustele. *Rivo jätkab Venemaa rannavollekoondise juhendamist, kuid millistel tingimustel? *Kui palju on Venemaal rannahalle ja mil moel suurriigis rannavõrkpalli järelkasvuga tegeletakse? *Pariisi olümpia terendab ees. Kus on arenguruumi Oleg Stojanovskil, Vjatšeslav Krassilnikovil ja Rivol endal? *Läti klubide tase on kahe hooaja vahel kõvasti langenud. Idee Eesti ja Soome ühisliigast kerkib vähemalt kaudselt taas üles. *Mida näitas Tallinna Ülikooli ja TalTechi vaheline karikamäng? *Maailma üks tugevamaid võrkpalliklubisid saabub Tartusse. Kas Rivo ikka läheb kohale? *Kalev/Cramo võit Mosvka CSKA üle näitas taaskord, et ka võrkpallis oleks superklubi ideel jumet. *Kes on Eesti võrkpalluritest alustanud välismaal hooaega edukalt? *Pafi ennustusrubriik toob esile julged panused. *Kuulajate küsimused. Kuidas sattus Mihkel võrkpallisaatesse? Kas ka Euroopas võiks libero pääseda servima? Millal hakkab Eestis noorte rannavõrkpalli osas töö pihta?
03.11.2021 2h 9 m
Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade "Kuldne geim" läheb sügisesel neljapäeval eetrisse 117. osaga, kus võetakse luubi alla Eesti naiste ja meeste klubivõrkpalli hetkeseis, ent räägitakse ka koroonaga seotud piirangutest ja kohtunikutööst. Saates löövad kaasa seekord alaliste liikmetena Mihkel Uiboleht ja Karl Rinaldo ning külalisena treener ja rahvusvahelise kategooria kohtunik Tiit Kõiv. Muuhulgas tuleb jutuks: *Kes võivad tänaste piirangute valguses Eestis võrkpalli mängida ning millised erandid on tehtud meistriliigaklubidele? *Saaremaa esiliigaklubi oli sunnitud hooaja lõppenuks kuulutama juba oktoobris. *Tiit meenutab humoorikat seika, kuidas üks tuntud Eesti võrkpallur temaga mängu ajal rääkima tuli, et mõne lisasekundi puhata. *Esimene kohtunik Itaalia tippklubi euromängul. Eriline mäng mitte ainult eestlasele, vaid teatud põhjustel ka itaallastele. *Millised on võrkpallikohtuniku peamised ülesanded? *Mängija kehakeel reedab tihti kohtunikule rohkem kui sõnad. *Kas šokolaadikarbi tohib kohtunikule enne mängu anda? *Kui palju on Eestis kohtunikke ja milline on nende teenistus? *Pafi ennustusmängus selgub, et Rivo on jätkuvalt mees teiselt planeedilt. *Pärnu ja TalTechi telemäng pakkus omajagu huvitavat. *Kas Toms Švansist saigi diagonaalründaja? *Pärnu brasiillasest sidemängija ei paista sidemängija moodi olevat. *Kas Pärnu kadumine võrkpallikaardilt on täna laual? *Uus nädal, vana küsimus: mis saab Saaremaa Võrkpalliklubi euromängust? *Renet Vanker Itaaliasse? *Tänane Võrkpall24 ülekanne näitab ära, kas esiliiga parimal klubil oleks taseme poolest üldse asja meistriliigasse. *Naiste võrkpallinädala kokkuvõte. *Kas Eesti parim naiskond võiks osaleda järgmisel hooajal eurosarjas ja millised oleksid sel juhul kulud?
28.10.2021 2h 3 m
Võrkpalliteemalises taskuhäälingusaates "Kuldne geim" läheb täna eetrisse 116. osa, kus lööb kaasa eelmistest kordadest juba tuttav trio koosseisus Mihkel Uiboleht, Rivo Vesik ja Karl Rinaldo. Seekordses saates arutatakse mitmel viimase nädala jooksul palju kõneainet pakkunud teemal, mis tähendab, et jutuainet jagus taas kaheks tunniks. Saate teemad: *Pikk ja lohisev sissejuhatus. *Ülipikkade nimedega klubid - kas hea lahendus? *Ülevaade Eesti võrkpallitegelaste häältesaagist kohalike omavalitsuste valimistel. *Lugu sellest, kuidas Rivo valimistel oma emale kaotas. *Saaremaa Võrkpalliklubi nukker eurosarja-saaga jätkub. *Rivo võrkpallikauged sõbrad tahtsid minna MK-etappi mängima. Mis edasi sai? *Pafi ennustusmäng: üldtabelis toimus palju muudatusi. *Credit24 Balti liigas peeti kaks põnevat Eesti klubide duelli. *Oliver Orav oli vigastatud, aga... kerkib ikka sama kõrgele nagu varem. *Pärnu kaotas olulise liikme kogu hooajaks. Kas uus mees leitakse asemele? *Tartu Bigbank võitis põhikonkurenti ka kolme põhimeheta. *TalTech küll kaotas tartlastele, ent pakkus palju ilusat. *Kohtunike eksimus pälvis mängu ajal ja järel palju tähelepanu. Kas õigustatult? *Tartu ja TalTechi mängu käis vaatamas seitse korda vähem inimesi kui euromängu. *Kuulajate küsimused puudutavad Mihkli tööd, TalTechi kadunud tempomehi ja TalTechi klubi laiemalt.
21.10.2021 1h 56 m
Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade "Kuldne geim" läheb Tallinnast eetrisse 115. osaga, kus põhirõhk on Tartu Bigbanki Meistrite liiga esitustel ja Eesti võrkpalli arengusuundadel. Koduses Kodu tänava stuudios arutavad planeeritud teemadel võrkpallisõbrad Mihkel Uiboleht, Rivo Vesik ja Karl Rinaldo. Muuhulgas tuleb jutuks: *Kui palju võib spordimees süüa pitsat? *Kümme temporündajat ja üks... *Kas Walesi jalgpallifännide prototüübid võiksid ka Eesti võrkpalliliiga mängudel käima hakata? *Kas Tartu Bigbanki esinemise üle Meistrite liigas võib uhke olla või mitte? *Kas Martti Juhkami liigutati diagonaali liiga hilja? *Üks Tartu klubi varumängija osutus üllatavalt heaks käiguks. *Mis juhtunuks, kui... Kert Toobal ja Taavet Leppik olnuks terved. *Tartusse saabub maailma üks nimekamaid võrkpalliklubisid ja maailma üks nimekamaid võrkpallureid. *Tartlased peavad hakkama kohe tööle, et tuua saal 10. novembril rahvast täis. *Mida näitas hooaja teine nädalavahetus Jurmalas? *Tony Tammiksaar ja Jan Markus Üprus - mehed, keda tasub eri põhjustel välja tuua. *Sten Esna juhendatav naiskond maksis ebainimliku mängugraafiku eest kallist hinda. *Kas Mart Naaber on oma lae kätte saanud? Vastab Rivo. *Kuidas teha Eesti meeste esiliiga pealtvaatajatele ja ajakirjanikele huvitavaks? Üks lihtne lahendus aitaks juba palju. *Eesti esiliiga on tänavu põnevam kui paljudel eelnevatel hooaegadel. Tähtsamad mängud tasuks tuua võrkpalliliidu või klubide endi initsiatiivil suurde pilti.
14.10.2021 1h 45 m
Võrkpalliteemalises taskuhäälingusaates "Kuldne geim" on seekord luubi all Tartu Bigbanki emotsionaalne Meistrite liiga mäng, mis kütab kirgi veel ka järgmise päeva hommikul saadet lindistades. Kvartett, kes täna sõna saab, on kirju: endine tippmängija ja tänane noortetreener Argo Meresaar, Tartu Bigbanki peatreener Alar Rikberg, võrkpallisõber Mihkel Uiboleht ning saatejuht Karl Rinaldo. Saates tuleb muuhulgas jutuks: *Värviline sügis pakub Tartus romantikat, ent kui romantiline on võrkpall? *Valimised on ukse ees - kas häältearvult jääb peale Rait Rikberg või Argo Meresaar? *Miks üldse Argo otsustas kandideerida? *Tartu Bigbanki eilne 1:3 kaotus Portugali esiklubile Lissaboni Benficale. Kas tartlased andsid mängu ära või portugallased võtsid? *Käest lastud avageim tõi ka võistkonna sees esile keerulised hetked. Kas hommik on õhtust targem? *Erinevad nüansid ehk mille ja kelle peale Alar pahaseks sai? *Mida õppida vanadest ja kogenud mängijatest koosnevalt Benfica klubilt? *Kas ka tartlased võiksid osta vahetusmeesteks odavaid leegionäre, et meeskonna kvaliteeti tõsta? *Seisukoht: Meistrite liiga suurim punktikütt Albert Hurt pidanuks tasemele põhinedes olema EM-finaalturniiril kindel Eesti koondise põhimees. *Kas tartlastel on veel reaalne šanss järgmisse ringi pääseda? *Pafi ennustusrubriigis teeb Mihkel meeletu tõusu. *Naiste võrkpallihooaeg algas tormiliselt. Rõõmu pakkusid mitmed mängijad, muuhulgas paar noort ja omaette klassist Eliise Hollas. *Tallinna Ülikool/Kikas mängis kolme päeva jooksul kolm kohtumist ja 14 geimi. Kas noorte keha peab koormusele vastu? *Tallinna Selveri ja Tartu Bigbanki suur avaduell Credit24 Balti liigas palju rõõmu ei pakkunud. Miks? *Noorte arendamisest ja esindusmeeskonda kaasamisest Eesti võrkpallis. *Argo toob ilmeka näite, kuidas treenerid lapsi trenni meelitama peavad. *Selgub, et Eesti sportlastel napib ennekõike eneseusku, mitte materiali. Kas see on tõsi?
07.10.2021 2h 19 m
Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade "Kuldne geim" läheb eetrisse 113. osaga, kus lööb kaasa trio järgnevas koosseisus: jalgpalliga igapäevaselt seotud võrkpallientusiast Mihkel Uiboleht, endine tippmängija ja nüüdne tipptreener Rivo Vesik ning saatejuht Karl Rinaldo. Saate põhiteemadeks on sedapuhku Tartu Bigbanki edu Meistrite liigas ning Eesti meeste ja naiste meistriliiga uue hooaja eelvaade. Muuhulgas tuleb jutuks: *Rivo äraoleku ajal on palju juhtunud. *Kas Mihkel tutvustab šveitslasest maailma jalgpallijuhile kohaliku parima võrkpalliklubi Amriswili värsket tulemust Meistrite liigas? *Tartu Bigbank tegi Eesti võrkpalliajalugu! Millised olid kordusmängu rõõmsamad ja kurvemad hetked? *Kuidas üldse ehitada klubi, mis võiks eurosarjas läbi lüüa? *Millise Eesti liiga võrkpalluri ranking on täna kõrgeim? *Kuidas saanuks Kert Toobal Šveitsis 18-eurosest jõusaalikülastusest maksimumi välja võtta? *Miks servisid šveitslased meie nimekaima mängija peale? *Kui palju Tartu edasipääsu eest teenis? *Kas järgmises ringis kohtub Bigbank Portugali või Brasiilia klubiga? *Pafi ennustusmängus pööratakse seekord rõhku isegi võrkpallile. *Credit24 Meistriliiga uus hooaeg algab nädalavahetusel. Võtame ükshaaval ette nii Tartu Bigbanki, Tallinna Selveri, TalTechi kui ka Pärnu VK tänavuse koosseisu. *Kes on tänavu favoriidid ja kes võidavad kevadel medalid? *Kui ka sõprusmängudes ei saa noored mängijad mänguaega, siis kus veel? *Naiste meistriliiga uus hooaeg tõotab tulla tänu muutunud jõujoontele ja suurele osalejatearvule eriti põnev. *Karikasarja loos tõi esile jabura olukorra, kus kaks tippklubi kohtuvad juba kaheksandikfinaalis. *Kes on tänavu naistest favoriidid ja kes võidavad kevadel medalid? *Lugejate küsimused hõlmavad nii spordipsühholoogiat, Eesti koondise peatreeneri rahvust kui ka rannavõrkpallis tippu pürgimist.
30.09.2021 2h 24 m
Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade "Kuldne geim" läheb 112. osaga eetrisse neljapäeva varahommikul Tartust, et rääkida pikalt ja põhjalikult Tartu Bigbanki edukast Meistrite liiga debüüdist, ent ka mõnest muust teemast. Saate koosseis on taas esinduslik: Tartu Bigbanki peatreener Alar Rikberg, eilse mängu stuudioekspert ETV-s Kristjan Kais ja publikus omadele kaasa elanud võrkpallisõber Mihkel Uiboleht. Saadet veab Karl Rinaldo. Muuhulgas tuleb jutuks: *Kas eile pärast Bigbanki võidukat debüüti Meistrite liiga eelringis lasi Tartu linn klubi auks ilutulestikku? *Kas Amriswili favoriidiks pidamine oli tartlaste kaval taktika? *Kuidas sai võimalikuks see, et kamp eurosarjas debüteerinud Eesti mehi alistas peamiselt leegionäridel baseeruva Šveitsi meeskonna? *Eesti võrkpallitipus on kanda kinnitamas uued nimed. *Vastaste mängu vedas Valgamaa juurtega mees. *Millised on kordusmängu eel ohukohad? *Kuidas mahub Mart Naaber lennukisse? *Vahelepõige seoses Rivo Vesiku ja tema vigastustega. *Miks ei soovinud šveitslased teha tartlastega euromängude korralduse osas koostööd? *Pafi ennustusrubriik: kui mehed lihtsalt ei suuda tõsiseks jääda. *Itaalia tuli noore koosseisuga üllatuslikult Euroopa meistriks. Kas see näitab, kui väheoluline oli olümpi-aastal EM? *Mis oli itaallaste ja nende finaalivastaste sloveenide edu taga ja kuidas suutis Poola superkoondis taas põruda? *Tallinna Selver võitis kontrollturniiri finaalis kindlalt TalTechi. Kas nüüd on õige aeg teha esimesed järeldused? *Timo Lõhmus on saalivõrkpallis ja Tallinna Selveris tagasi.
23.09.2021 1h 24 m
Võrkpalliteemalises taskuhäälingusaates "Kuldne geim" vaagitakse põhjalikult Eesti koondise esinemist kodusel Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril, kuid juttu tuleb ka meie esiklubi Tartu Bigbanki peagi algavast Meistrite liiga hooajast ja paljust muust. Saates lööb kaasa sedapuhku eriti esinduslik kooslus, sest sõna saavad kahe Eesti möödunud hooaja tugevama klubi peatreenerid ehk Tartu Bigbanki juhendaja Alar Rikberg ja Tallinna Selveri värske loots Andres Toobal ning üllatuskülalisena annab seekordsele episoodile nii värvi kui ka sügavust juurde suur võrkpallisõber, Eesti jalgpalliliidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht. Saadet veab Karl Rinaldo. Saates tuleb muuhulgas jutuks: *Kuidas koolipoiss Mihkel 2. klassis spordilehte tegi ja seda ühe krooni eest klassikaaslastele müüs. *Millise tuntud Eesti võrkpalluri vastu õnnestus Mihklil gümnasistina rahvaliigas mängida? *Abitreeneri ametist peatreeneri ja värske isa kohustusteni ehk Andrese eriline aasta. *Kas Alar mõtleb veel Eesti koondise statistikuna ebaõnnestunud EM-ist või on fokusseeritud juba Tartu Bigbanki tegemistele? *EM-i kokkuvõte Eesti koondise vaatenurgast. Veelkord paljuräägitud teemast ehk millest ikkagi puudu jäi? *Prantsusmaa läbis meie alagrupi täiseduga, ent sai seejärel üllatuskaotuse Tšehhilt ja pudenes välja. Kas seega võinuks ka meil ikkagi nende vastu tekkima võimalus? *Kui suur roll oli kaotustel Eesti koondise peatreeneril Cedric Enardil? *Kas Oliver Venno tulevik on seotud hoopis rannavõrkpalliga? *Pafi ennustusmäng: Mihkel teeb elu esimesed panused, üldtabelit juhib Rivo. *Tippvõrkpall Eestis jätkub, sest Meistrite liiga uus hooaeg algab järgmise nädala kolmapäeval just Tartus. *Millises seisus on Tartu Bibgank täpselt nädal enne suurt mängu? *Kas Bigbanki uued mehed ehk Martti Juhkami, Valentin Kordas, Taavet Leppik ja Aleksander Eerma on klapi juba leidnud? *Tallinna Selveri ridades säras kontrollmängus uus leegionär. Kas tegu ongi erilise leiuga? *TalTech tõstab vähemalt koosseisule tuginedes pead. *Jalgpalliga seotud Mihkel annab ülevaate FC Kuressaare äärekaitsja Alari Saare hetkevormist. *Kuulajate küsimused: naiste võrkpalli murekohast kuni meie rahvusmeeskonna peatreeneri küsimuse ning Eesti ja Läti koondise statistikute omavahelise lõõpimiseni.
15.09.2021 2h 20 m
Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade süveneb seekordses episoodis põhjalikult Tallinnas peetaval EM-finaalturniiril toimuvasse. Vastused leiavad seejuures rohked kuulajate küsimused, mis viimase ööpäeva jooksul saate tegijateni jõudsid. Saates, mis sai lindistatud enne kaht viimast mängupäeva Saku suurhallis, lööb kaasa järgnev trio: võrkpalliliidu president Hanno Pevkur, OM-hõbe Rivo Vesik ja saatejuht Karl Rinaldo. Saates tuleb muuhulgas jutuks: *Eesti rannavõrkpallureid ootab lähipäevil ees ülioluline otsus. *Kui palju alaliit meie paremate rannavõrkpallurite tegutsemisesse on valmis panustama? *Eesti koondise seis enne koduse EM-finaalturniiri alagrupiturniiri viimast mängu on kehv. Mida tehti EM-i eel ja ajal suures plaanis valesti? *Kas meeste tase vastab näidatud tulemustele? *Kas põhimeeste vigastusi saanuks vältida? *Miks valiti koondisse meditsiinilise jokkerina Stefan Kaibald ja mitte Martti Juhkami ega Andrus Raadik? *Pafi ennustusrubriik: kes on olnud viimase nädala jooksul edukaim ja mida nüüd ennustatakse? *Kas Cedric Enard jätkab pärast EM-i koondise peatreenerina? *Koondise poolehoidja edastab võistkonnale siira tänuavalduse. *Miks ei peetud enne EM-i publiku ees ühtegi kontrollmängu? *Miks ei näita Eesti telekanalid meie meeskonna kohtumiste kõrval ka muid EM-i alagrupimänge? *Aare Alba on tagasi! *Kuidas noortele sidemängijatele enesekindlust anda? *Kuidas juhtus ikkagi nii, et Hanno Pevkur jäi Euroopa võrkpalliliidu presidendi kohast ilma? *EM-finaalturniiri korraldus - lampidest ja varjudest kuni vaide-süsteemi ning Rivo, Hanno ja Karl testmänguni Saku suurhallis.
08.09.2021 2h 8 m
Taskuhäälingusaade "Kuldne geim" keskendub 109. osas äsja Tallinnas alanud Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile ning otsib lahendusi, kuidas Eesti koondis võiks kodupubliku toel veel raskest seisust välja tulla. Saates lööb kaasa kuldset keskiga esindav trio ehk OM-hõbe, treener Rivo Vesik ning tänaseni rannavolles Eesti meistrivõistlustel medaleid noppivad Argo Arak ja Kaarel Kais. Saadet veab noor ja roheline Karl Rinaldo. Saates tuleb muuhulgas jutuks: *Eesti koondise nukker 1:3 kaotus EM-i avamängus Lätile. Mis sai kodus mängivale meeskonnale saatuslikuks? *Läti koondise juhendaja Avo Keele meistriklass. *Kas Eesti kaotas lisaks mängule ka kaks mängijat? *Läti koondise liider Deniss Petrovs kavaldas Eesti üle. *Kaks positsiooni, kus Eesti koondise mäng lagunes. *Mängijatevalik: kas põhikoosseisus olid õiged mehed? *Mida teha, et raskest seisust veel välja tulla ja alagrupist edasi purjetada? *Kuulajad otsivad oma küsimustes vastuseid Eesti koondise kehvale esitusele. Kas Avo Keel oleks eile Eesti koondise peatreenerina võitnud Avo Keele juhendatavat Läti koondist? *Kuulajate kriitika teleülekande kommentaaride osas. Kuidas valikuid tehakse? *EM-i korraldusest, poolehoidjatest ja kallistamisest. *40ndate eluaastate keskel rannavolles Eesti meistrivõistlustel medalil - Arak ja Kais räägivad edu tagamaadest. *Kas Arakut ja Kaisi näeb tulevikus veel koos mängimas? *Meeste esiliiga roll ja arengud Eesti võrkpallis. *Mida pakuvad esiliigaklubid mängijatele?
02.09.2021 1h 32 m
Võrkpalliteemalise taskuhäälingusaate "Kuldne geim" 108. osa läheb eetrisse viis päeva enne koduse EM-finaalturniiri algust. Saates lööb sedapuhku kaasa kvartett: Eesti koondise abitreener Alar Rikberg, head sõbrad ja endised rannavõrkpallurid Rivo Vesik ja Sten Esna ning saatejuht Karl Rinaldo. Saates tuleb muuhulgas teemaks: *Stuudios on mehed, kes on jäänud vananemise kiuste nooreks. *Statistikaameti potentsiaalne juht Alar satub turmtule alla. Huvi tunnevad noored statistika-huvilised Sten ja Rivo. *Mida näitasid ja mida näitavad Eesti koondise viimased kontrollmängud enne ajaloolist EM-finaalturniiri? *Kas Robert Täht on 1. septembril Läti vastu rivis? *Miks ei tehta enne kodust EM-finaalturniiri kõigist kontrollmängudest kvaliteetseid otseülekandeid? *Võrkpalliliit on teinud suurturniiri koju toomisel ära suure töö. Millistele mängudele on müüdud enim pileteid? *Kuulajate küsimused: parima küsimuse autor võidab EM-ile piletid ja Eesti võrkpalli taustajõu Credit24 pusa. *Kes on tugevaim Eesti võrkpallur sellest sajandist, kes mängis kogu karjääri kodumaal? *Miks on Eesti võrkpalliklubide arv meistriliigas langenud neljale ja kas midagi annab muuta? *Kui tugeva saalimeeskonna saaks kokku, kui maailma paremad rannavõrkpallurid ühendaksid jõu? *Kes on perspektiivikad noored, kes suudaksid lähiajal asendada karjääri lõpetanud diagonaalründajaid? *Kuidas suhtuda Tallinna Selveri peatreenerivahetusse? *Pafi ennustusrubriigis selgub palju tähtsat. *Eesti naiste meistriliiga võistkondade arv kasvab hüppeliselt, kuid mis saab valitsevast meistrist?
27.08.2021 1h 47 m
Eesti ainus võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade "Kuldne geim" naaseb pausilt ja läheb eetrisse 107. osaga. Sedapuhku avab uues stuudios lindistatud saates häälepaelad suisa kvintett. Saates löövad kaasa niisiis värske olümpiahõbe Rivo Vesik, värske Eesti rannavollemeister Urmas Piik ning värskelt Kalevi spordihallist Saku suurhalli kolinud Eesti koondise liikmed Alar Rikberg ja Renee Teppan. Saadet juhib Karl Rinaldo. Muuhulgas tuleb juttu: *70. sünnipäev. Aga kellel? *Rivo hoolealused langesid rannavolle EM-il varguse ohvriks. Mis juhtus? *Rannavõrkpalli EM-ist ja Eesti esipaari Kusti Nõlvaku ja Mart Tiisaare 24 parema sekka pääsust. *Mille positiivsega üllatasid meie mehed Rivot? *Olümpialt otselend EM-ile. Rannavolle EM kui kestvussport. *Eesti meistrivõistlused rannavolles pakkusid palju huvitavat. Kas meie meeste tase on kümne aasta jooksul tõusnud või langenud? *Igiliikurid Argo Arak ja Kaarel Kais kullal ja pronksil! *Kas noori rannavõrkpallureid tuleb piisavalt peale? *Urmas sattus välisvõistluse asemel hoopis lõbustusasutusse. *Pafi ennustusrubriik. Kes panustab võrkpalli naiste EM-ile, kes aga Guatemala jalkale. *Eesti rahvusmeeskonna avamänguks kodusel EM-il on jäänud kaks nädalat. Millises seisus me oleme? *Kuidas tekkis kapten Kert Toobali vigastus ja mida tähendab tema eemalejäämine koondisele? *Milline on realistlik ootus Eesti koondise tänaselt koosseisult? *Rivo on olümpiahõbe! Põgus tagasivaade Vjatšeslav Krassilnikovi ja Oleg Stojanovski turniirile.
18.08.2021 1h 29 m
Võrkpalliteemalise taskuhäälingusaate "Kuldne geim" 106. osa on tulvil Eesti võrkpallurite erilisi seiklusi laias maailmas. Saates löövad seekord kaasa Belchatowi Skra värske mängumees Robert Täht, Küprosel tänavu mitmeid õppetunde saanud Taavi Nõmmistu ja TalTechi mänedžer Uku Rummi. Saadet juhib Karl Rinaldo. Saates tuleb muuhulgas jutuks: *Kui palju jälgivad saates osalejad jalgpalli EM-i ja kuidas lõppeb tänane Soome ja Venemaa mäng? *Kõne Andrus Raadikule, kes naaseb meeskonda, kus ta kaks aastat tagasi sule sappa sai. *Kas suve esimese poole vabaks saanud Raadik usub, et pääseb sügisel Tallinnas toimuvale EM-finaalturniirile? *Taavi Nõmmistu hooaeg Küprosel pakkus palju erilist. Kõik nädalavahetused olid vabad ja juhtkonna tasandil tekkinud konflikti tõttu ei lastud meeskonda jõusaali. *Millised Eesti koondise võrkpallurid on tänaseni koduklubita? *Mis saab Nõmmistu võrkpallikarjäärist? *Vastused Martti Juhkami küsimustele. Millisel tasemel on Credit24 Meistriliiga turundus ja milliseid arenguid võib näha uuel hooajal? *Rahvuste liiga (vana nimega Maailmaliiga) kulgeb suuresti Euroopa riikide domineerimisel. Kas EM-kulda on seega raskem võita kui OM-kulda? *Kas saalivõrkpalluritele võiks korraldada ka ühe muruturniiri? *Euroopa Kuldliiga eelvaade. Eesti koondis asub nädalavahetusel püüdma oma kolmandat Kuldliiga kulda.
16.06.2021 1h 20 m
Võrkpalliteemalises taskuhäälingusaates "Kuldne geim" on sel nädalal fookus Eesti rahvusmeeskonna edukal esinemisel Euroopa Kuldliigas ja uue rannavollehooaja algusel. Tagasi kodumaal ja seega ka saates on saate üks alustalasid, Venemaa rannavollekoondise teine treener Rivo Vesik ning saate kuulajatele samuti juba tuttav hääl, operatsioonist taastuv Eesti koondise nurgaründaja Robert Täht. Saadet juhib Karl Rinaldo. Seekordne teemadevalik sai järgmine: *Millise eestlase tsitaadiga iseloomustada seda rõõmu, mis valdab taas saates Rivot nähes? *Rannavollemaailmas toimub seoses OM-pääsmetega nii palju põnevat, et ei jõua äragi imestada. *Miks pole maailma kaks tugevamat vollepaari viimastel MK-etappidel medalilegi jõudnud? *Kas kogu auhinnaraha läheb mängijate taskutesse? *Millest rääkisid Rivo ja Robert enne saate algust? *Robert käis operatsioonil. Millal näeb teda taas väljakul? *Eesti koondise saldo Euroopa Kuldliiga alagrupiturniiril: 6 mängu, 6 võitu. *Ülitihe konkurents koha eest algkoosseisus. Kuldliiga finaalturniiri eel on selge on vaid ühe mehe koht põhirivistuses. *Mille poolest erinevad Oliver Venno ja Renee Teppan enim? *Kes on kerkinud sel suvel uutest meestest suurde pilti? *Kuldliiga finaalturniir tõotab tulla kõva tasemega. Kas Eesti kuulub favoriitide hulka? *Koduse vollehooaja avavõistlus pakkus Tartus nii üllatusi, heal tasemel võrkpalli kui ka palju võitlust emotsioonidega. *Naiste turniiril on kasvanud osalejate arv loetud aastatega mitmekordselt. *Mida näitas kahe tubli noorteduo ehk Timo Lõhmuse ja Dmitri Korotkovi ning Rasmus Meiuse ja Kaur Erik Kaisi esitus? *Mehed metsast ehk Jaan Rebel ja Cris Karlis Lepp tahtsid pääseda põhiturniirile, aga võitsid lõpuks pronksi. Kuidas see võimalikuks sai? *Lugejate küsimused: rannavollespetsiifikast pikemalt ehk Rivo põnev monoloog. *Kas Rivol ja Robertil on õige eestlase kombel tagahoovis helikopter?
09.06.2021 1h 56 m
Taskuhäälingusaate "Kuldne geim" 104. osas võetakse luubi alla mitmed põnevad teemad, alustades vastasmängija mõjutamisest ja lõpetades Eesti rahvusmeeskonna põhikoosseisu-valikutega.  Saade läheb sel nädalal eetrisse erilise seltskonnaga, sest sisuliselt kõik tavapärased liikmed ehk Andres Toobal, Rivo Vesik, Alar Rikberg ja Renee Teppan viibivad välismaal. Põhimehi asendavad samuti inimesed, kes pole suu peale kukkunud: "Kuldse geimi" avahooaja üks liikmeid, TalTechi mänedžer Uku Rummi, TalTechis tänavu temporündajana tegusid teinud Jörgen Vanamõisa ja Küprose liigas mänginud ja tänaseni viimase kuu palka klubilt ootav Kevin Saar. Et tabavate sõnavõttudega on nimetatud trio varemgi silma paistnud, on saatejuht Karl Rinaldo töö sel korral eriti lihtne. Muuhulgas tuleb teemaks: *Kas sildade projekteerija Vanamõisa tuli saatesse sildu ehitama või põletama? *TalTech on saanud läbi saate ajaloo küllaltki palju kritiseerida. Kuidas suhtuvad TalTechi meeskonna liikmed sellesse? *Vana teema, uued seisukohad: kui palju TalTechi mängijate arvates on lubatud vastast n-ö töödelda? Arvamused erinevad tavapäraste saate liikmete omadest kardinaalselt. *Meenutame üht konkreetset hetke, pärast mida TalTechi meeskond enam Eesti tippu ei kuulunud. *TalTech on öelnud välja, et plaanib uuel hooajal naasta suurde mängu. Millel sellised lootused põhinevad ja kellega on meie parematest meestest ühenduses oldud? *Ei saa me mööda rahvaliigast ka seekord. *Kas TalTech/Tradehouse'i naiskonna uue hooaja osas on midagi juba teada? *Saaremaa Võrkpalliklubi tegemised Ivar Alti juhtimisel. *Kas Ivar Alti ja Saaremaa esindusklubi asi on tegeleda ka noortetööga või peaks see jääma kellegi teise hoolde? *Eesti rahvusmeeskonna ilus avanädal kodusel Kuldliiga turniiril. Milliseid muljeid kolm võitu saates osalejates tekitas? *Müstiline mees nimega Oliver Venno. Kumb peaks olema koondises esidiagonaalina platsil - kas Renee Teppan või Venno? *Renet Vankeri esiletõus sidemängijana ning Albert Hurda ja Märt Tammearu edukad esinemised nurgaründajatena. Koondise põhikoosseis kujunes meeldivalt nooruslikuks, ent samas jagus ka kogemust. *Sügisene EM-finaalturniir ja Eesti koondise valikud. Võistkond on sedavõrd sügav, et kõik head mängumehed koosseisu ei pääse. *Stuudiosse eksib ära rallisõber. *Naiste koondise suve tähtsamad mängud on nüüdseks läbi. Kuidas tulemuste osas tagasihoidlik kevad kokku võtta? *Rannavollehooaja huvitav algus. Kusti Nõlvak mängib avaetapil Tartus treeneriga, favoriidid on teised. *Miks ei mängi kodustel volle-etappidel kaasa Vanamõisa ega Saar?
04.06.2021 1h 42 m
Taskuhäälingusaade "Kuldne geim" läheb 103. osaga eetrisse Tartust, kus värskelt koduse EM-finaalturniiri alagrupikaaslased teada saanud Eesti rahvusmeeskond alustab täna Euroopa Kuldliiga hooaega. Ka saate koosseis on põhiteemale vastav: koondist esindavad Renee Teppan, Alar Rikberg ja Oliver Lüütsepp. Saadet juhib Karl Rinaldo. Teemad on seekord muuhulgas järgnevad: *Kas Alar ajab koondises abi- ja peatreeneriametid sassi? *Kes on täna Eesti koondise parim diagonaalründaja – Renee Teppan või Oliver Venno? *Kas kuulujutud vastavad tõele, et Alar on suur Eurovisiooni lauluvõistluse fänn? *Sügisel Tallinnas toimuva EM-finaalturniiri D-alagruppi loositi lisaks Eestile ja Lätile Prantsusmaa, Saksamaa, Slovakkia ja Horvaatia. Mitmendaks võiks asetada selles grupis tänase Eesti koondise? *Kuidas reageeriti koondise hotellis siis, kui Eestiga loositi samasse alagruppi meie peatreeneri Cedric Enardi kodumaa Prantsusmaa? *Tutvume alagrupikaaslastega ja toome välja igast võistkonnast üks-kaks võtmemängijat. *Milline alagrupp sai tugevaim? *Kui palju võib tulla Eestisse välismaalt publikut? *Euroopa Kuldliiga alustab täna. Kes jäid sõelale lõplikus valikus? *Milline on koondises atmosfäär ja kuidas hoiavad meeskonna taustajõud tuju üleval? *Millele paneb Enard treeningutel rõhku? *Kes üllatasid kontrollmängudes Lätiga enim? *Millised on Eesti koondise tugevused? *Naiste koondis pidas kontrollmänge ja alustab nüüd suve olulisimat turniiri. *Kuulajate küsimused toovad välja saates osalevate meeste piinlikud tegemata jätmised, ent luubi alla võetakse palju muudki.
28.05.2021 1h 55 m
Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade "Kuldne geim" naaseb kuuajaliselt pausilt, et võtta kokku Eesti rahvusnaiskonna EM-valikturniir ja vaadata otsa meie rahvusmeeskonna täna algavale koondisesuvele. Loetud tunnid enne esimest kontrollmänguga Lätiga võtsid Tartu stuudios istet koondise abitreener Alar Rikberg, mängijad Renee Teppan ja Robert Täht ning saatejuht Karl Rinaldo. Saates tuleb muuhulgas juttu järgnevatel teemadel: *Selgub, et stuudios on mitu poola keele asjatundjat. *Üks Twitteri säuts võib rääkida rohkem kui karp Raffaellot. *Miks peab mängija hoidma mitu kuud saladust, kuigi on uue klubiga käed juba löönud? *Kas Renee jätkab karjääri Eestis või välismaal? *Miks Alar Reneed oma meeskonda ei tahtnud? *Värske sõnum ütleb, et Robert jätab Kuldliiga tänavu siiski vahele. *Eesti naiste ebaõnnestunud EM-valikturniir. Kas ise olime kehvad või vastased mängisid lihtsalt paremini? *Millistes elementides ja millistel positsioonidel jäi Eesti vastastele seekord kõige selgemalt alla? *Kuidas suhtuda Lorenzo Micelli paljuräägitud süsteemi? *Kas Andrei Ojamets suutnuks koondise finaalturniirile tüürida? *Üleminekud, üleminekud ja üleminekud! Kuu aja jooksul on toimunud palju põnevat. *Credit24 Meistriliiga klubide ülevaade. Tartu Bigbankil on meeskond sisuliselt koos, aga teistes suurklubides on justkui vaikus. Milles asi? *Tartu Bigbankiga liitus huvitav trio: Martti Juhkami, Taavet Leppik ja Valentin Kordas. *Üks Eesti klubi peab plaani eurosarjas osalemiseks. *Esmakordselt Eesti võrkpalliajaloos? Mängija vahetas Eesti-siseselt klubi agendi kaudu. *Saaremaa Võrkpalliklubi juhtimise on üle võtnud peatoetaja Ivar Alt, ent küsimusi jagub. *Rahvusmeeskond alustab koondisesuve. Millises seisus on Eesti ja millises Läti? *Kolm mängijat, kellel koondisetrio soovitab eelolevates kohtumistes silma peal hoida.
20.05.2021 1h 26 m
Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade "Kuldne geim" läheb Manta Maja stuudiost eetrisse 101. osaga, mis võtab tänavuse klubihooaja kokku ja vaatab otsa juba sügisele. Seekordses saates lööb kaasa esinduslik seltskond: Tallinna Selveriga värskelt Credit24 Balti liiga võitnud ja finaalturniiril MVP-auhinna pälvinud Renee Teppan, Eesti meistermeeskonna Tartu Bigbanki peatreener Alar Rikberg ja Poola tippklubis Rzeszowi Asseco Resovias hooaja seljataha jätnud Robert Täht. Saadet juhib Karl Rinaldo. Saates tuleb muuhulgas juttu järgnevatel teemadel: *Robert liitus saatega meeleldi, ent mida on tal tulnud heale sõbrale Reneele seoses lindistusega ikka ja jälle meelde tuletada? *Millega Alar pikast ja väsitavast hooajast mõtted eemale on ajanud? *Millistel tingimustel Alar Bigbanki peatreenerina oli nõus jätkama? *Kuidas tänavune Credit24 Meistriliiga hooaeg kokku võtta? Kas tegu ikka oli läbi aegade parima ja tugevaima hooajaga? *Balti liiga fantastiline finaalmäng Tallinna Selveri ja Saaremaa Võrkpalliklubi vahel. *Robert ja Renee meenutavad vahepeal ammuseid aegu, mil Tartu Bigbankis käidi klubi juhtidega "palgaläbirääkimisi" pidamas. *Keith Puparti tegutsemine lisas finaalseeriale värvi. Alaril on 36-aastase vanameistri tuleviku osas ka kindel seisukoht. *Kas Jekabpilsi Lušist ongi saanud Eesti tippklubidele tõsine konkurent? *Miks Tartu Bigbank finaalturniiril kõrbes? *Videokordused Eestisse? Kaugeltki mitte pelgalt unelm. *Tartlased ja taraflex. *Kolm Eesti suurklubi ja põhjused, mis neid tänavu eriliseks tegid. *Kas Saaremaa Võrkpalliklubi jätkab tegevust? Kes peaks uuel hooajal kindlasti taset tõstma? *Roberti tänavune hooaeg Resovias: õnnestumised, pettumused, vigastused ja õppetunnid. *Kes Eesti koondislastest reklaamklippide filmimisel kõige rohkem soperdas ja kes tegi liblikaid? *Poola ja Itaalia kõrgliiga finaalseeria kütab/küttis kirgi. Wilfredo Leonilt 38 punkti!
21.04.2021 1h 55 m
Võrkpalliteemalises taskuhäälingusaates "Kuldne geim" läheb täna eetrisse 100. osa, mis kujuneb juubelile omaselt eriilmeliseks. Saates löövad seekord kaasa vanadest olijatest Renee Teppan, Andres Toobal ja Karl Rinaldo ning värske näona Itaaliast kodumaale naasnud Eesti parim naisvõrkpallur Kertu Laak. Juubelisaates tuleb muuhulgas jutuks: *Kas ja mil moel on raadiosaatega liitumine mõjutanud Reneed ja Andrest? *Kriitikast, kriitikast ja veelkord kriitikast. *Credit24 Balti liiga suur veerandfinaalide kokkuvõte. *Hindrek Pulk on tagasi. Kas saarlased kuuluvad seega selgelt favoriitide hulka? *Jekabpilsi Luši - kas ohtlik või mitte? *Renee meenutab Tallinna Selveri seeriat TalTechiga ja seda, kuidas noor vastasmängija ta mitmel korral üksinda blokiga kinni pani. *Kui palju on Eesti koondises võistkonnasisest konkurentsi? *Oodatuim seeria Tartu Bigbanki Pärnu Võrkpalliklubi vahel pakkus rohkemgi kõneainet, kui keegi oodata oskas. *Sidemängija Martti Keele viis blokipunkti mängus ja humoorikas telehetk. *Peatreenerite Alar Rikbergi ja Avo Keele ülekeemine rasketel hetkedel. *Naiste Eesti meistrivõistlustel selgus uus meister. Millised on järelkajad ja mõtted seoses seekordse esinelikuga? *Eestlased välismaal medalijahil. Kellel läheb hästi, kellel mitte? *Kertu ja Chieri ajalooliselt edukas hooaeg Itaalia kõrgliigas. *Kuulajate küsimused: psühholoogi juures käimisest, Eesti koondisest ja paljust muust.
14.04.2021 1h 57 m
Võrkpalliteemalises taskuhäälingusaates "Kuldne geim" võetakse taas viimase nädala tähtsamad sündmused kokku. Seekordses saates löövad kaasa venelastega Mehhiko rannavolle MK-etapiks valmistuv Rivo Vesik, Tallinna Selveriga Eesti meistrivõistlustel pronksi võitnud Andres Toobal ja värske Eesti meister Alar Rikberg. Saadet juhib Karl Rinaldo. Saates tuleb muuhulgas jutuks: *Miks ei lubata rannavõrkpallureid Cancunis ookeani ujuma? *Kas saate nelik usub vandenõuteooriaid? *Kes võitis peatreenerina Eesti meistrivõistlustel kulla - kas Rait Rikbergi vanem vend või Alar Rikberg? *Eesti meistrivõistluste kulminatsioon ja järelkajad. Alar meenutab teise finaalmängu ärevaid hetki ja selgitab tehtud otsuseid. *Mängija, kes lõi otsustavas finaalmängus maha kõik kaheksa tõstet. On see mees või on see fenomen? *Kas Alar annab Kert Toobalile enne mängu juhised kätte, kellele ja kui palju tuleb palle ette tõsta? *Mis aitas Selveri mängijaid pronksiseerias motiveerida? *Tartust leiab kohvimasina, mida pole keegi veel töölt koju vedanud. *Naiste finaalseeria avamäng pakkus erinevaid emotsioone. *Murelik lugeja küsib: mida teha, kui naiskond on kaotanud neli mängu järjest tulemusega 2:3? *Selgusid Eesti rahvusmeeskonna kandidaadid. Millisel positsioonil on suve esimest poolt silmas pidades tekkinud eriti huvitav olukord? *Arutelu. Millised seitse mängijat võiksid Kuldliiga kõige tähtsamates mängudes kuuluda Eesti koondise algrivistusse? *Kes jäid tänavu esimestena valikust välja? *Credit24 Balti liigas on viimasel viiel aastal selgunud võitja vaid viiegeimilistes finaalides. Milline on neist erilisim ja miks ei taha Andres ja Rivo meenutada 2015. aasta finaali? *4Sport esitleb: kuulajate küsimused. Kes on olnud vanim profivõrkpallur? Kuidas on tehtud videokordustega sohki? Kui mõnes Meistrite liiga tippklubis vahetada 2-3 põhimängijat eestlaste vastu, siis kas too klubi heitleks jätkuvalt esikoha eest?
07.04.2021 2h 7 m
Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade "Kuldne geim" 98. osas arutatatakse Eesti meistrivõistluste medalimängude üle, vastatakse kuulajate küsimustele ja vaadatakse, mis mujal maailmas viimase nädala jooksul on toimunud. Manta Majas on seekord salvestuse ajaks koha sisse võtnud Renee Teppan, Andres Toobal ja Karl Rinaldo, telefoni teel võetakse liinile ka Rivo Vesik. Saates tuleb muuhulgas jutuks: *Saarlaste muinasjutuline tagasitulek Tallinna Selveri vastu saigi tõeks. *Mis seeria viimastes mängudes otsustavaks sai? *Kes on saarlaste sümpaatsete esituste taga? *Finaalseeria avamäng Tartu Bigbanki ja Saaremaa vahel ei möödunud samuti draamata. *Kas hüppeliigest vigastanud saarlaste liider Hindrek Pulk võiks täna toimuvaks teiseks finaalmänguks platsile naasta? *Kas Selveri mehed leidsid motivatsiooni proksimänguks? *4Sport esitleb: kuulajate küsimused löövad pahviks ka kõige terasemad saate tegijad. *Miks peavad rannavõrkpalli MK-sarjas osalema paarid, mis koosnevad sama riigi esindajatest? *Kuidas tuleks üles ehitada võistkond, kui algrivistusse peaks kuuluma kolm mees- ja kolm naismängijat. *Mis juhtuks siis, kui vastasvõistkond mängiks n-ö peegelpildis? *Ka naiste meistriliigas ei pääseta poolfinaalis üllatusteta. *Meistrite liigas nähti liiga ajaloo üht põnevamat seeriat, mis päädis saate tegijate lemmikklubi finaali jõudmisega. *Saksamaa liiga finaalis lähevad vastamisi kaks Eesti koondislast. Ka publik lasti Berliinis poolfinaalis juba saali. *Prantsusmaal on kerkinud edukaimaks eestlaseks tänavu turniiritabeli põhjal Polina Bratuhhina-Pitou. Podcasti taustamuusika: Transistor.fm.
31.03.2021 1h 51 m
Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade "Kuldne geim" on eetris 97. osaga, kus põhitähelepanu läheb naiste koondisevalikutele, Poola suurklubi erilisele hooajale ja kuulajate küsimustele. Saates löövad seekord kaasa Tallinna Selveri suunamudijad Renee Teppan ja Andres Toobal, Tartu Bigbanki influencer Alar Rikberg ning saatejuht Karl Rinaldo.  Muuhulgas tuleb jutuks: *Kuidas Renee pika eneseisolatsiooni üle elas? *Kas tartlastest on saanud treenimise maailmameistrid? *Andres püstitab saates uue rekordi. *Lõpplahendus saabub nüüd: kes siis ikkagi võidaks omavahelise mängu, kas kuus Eesti liberot või kuus Eesti temporündajat? *Keiss.ee esitleb: naiste meistriliigas on võrreldes hooaja algusega nii mõnigi asi muutunud. *Ühe Eesti klubi jaoks sai hooaeg läbi juba märtsi keskel. *Naiste koondise tänavune valik. Mis on huvitavamad nüansid? *Naiste koondise suur taustajõudude hulk avaldab muljet. *Robert Tähe hooaeg on läbi. Kui karmi vigastusega on tegu ja kas taolist asja saab üldse vältida? Koondisesuvi samuti ohus? *Ka Martti Juhkamil ja Cedric Enardil on võõrsil omajagu muresid. *Soomlased selgitavad Soome meistri sedasi, et Soome parim klubi võeti koroona tõttu juba rajalt maha. *Meistrite liigas on Kedzierzyn-Kozle Zaksast saanud meie jaoks justkui oma Kaunase Žalgiris. *4Sport esitleb: kuulajate küsimused taas seinast-seina. Anu räägib sõudjast, Deno laseb kokku panna ühe maruvahva võistkonna, Meelis peatub võrkpalli arvutimängul ja palju muud. Ühtlasi saab lahendatud üks varem hambusse jäänud küsimus. Podcasti taustamuusika: Transistor.fm.
24.03.2021 1h 43 m
Võrkpalliteemaline taskuhäälingusaade "Kuldne geim" võtab 96. osas tükkideks Credit24 Eesti meistriliiga poolfinaalseeriad, peatub treeneriameti võludel ja valudel ning vaatab põhjalikult tagasi hooaja esimesele rannavolle MK-etapile Dohas. Et Tallinna Selveri mehed Renee Teppan ja Andres Toobal istuvad karantiinis, osalevad seekord arutelus soojalt maalt viivuks koju saabunud Venemaa rannavollekoondise teine treener Rivo Vesik, Tartu Bigbanki peatreener Alar Rikberg ja saatejuht Karl Rinaldo. Muuhulgas tuleb jutuks: *Mis tunne on pääseda peatreenerina elu esimesse Eesti meistrivõistluste finaali telefonikõne kaudu? *Kui raske on treeneril leida meeskonnas iga mängijaga klapp? *Millist Eesti liiga mängijat on tänavu nii Ioannis Kalmazidise kui ka Alari hinnangul kõige raskem peatada? *Kuhu jäi Rivo ja miks on tal seljas enam kui 30 aasta vanune Nõukogude liidu vollekoondise võistlussärk? *Kas Rivo on üldse endine pärast Valgetähe V klassi teenetemärgi saamist? *Miks on laual "Linnupiim", mitte mõni Venemaa šokolaad? *Miks Tartu Bigbanki ja Pärnu vaheline poolfinaalseeria sai kolmandat mängu mängimata läbi? *Tuleme tagasi juba tuttava Pärnu teema juurde. Kas oleme oodanud klubilt tänavu liiga palju? *Mida tegi Saaremaa kolmandas mängus paremini ja Tallinna Selver kehvemini, et saarlastel õnnestus kohtumine pealtnäha lootusetust seisust päästa? *Markus Uuskari ja Andrus Raadik - mõlemad omamoodi võtmefiguurid kolmandas mängus. *Oliver Lüütsepa kolmeaastane periood Soome kõrgliigaklubis Akaa Volley's kujunes meeldejäävaks, ent sai õnnetu lõpu. Kuidas tehtut hinnata? *Võtame uuesti ette kaks varasemalt juba kõlanud kuulaja küsimust, kus Rivol on sõna sekka öelda. *Suur Doha MK-etapi kokkuvõte. Kuidas koroonaga seotud reegleid täideti... ja ei täidetud. *Meestest võitsid turniiri üllatajad Tšehhist. Kas tegu on potentsiaalsete Tokyo olümpiavõitjatega? *Miks ei saavutanud maailma kaks tugevamat paari ehk venelased ja norrakad avaetapil edu? *Kuidas võtta kokku Mart Tiisaare ja Dmitri Korotkovi laager Dubais ja võistlus Dohas? *Mida näitas Dohas naiste turniir ja kas Eesti esiduo tase lubaks võistelda taolisel tippturniiril koha eest 32 parema seas? *Rannavõrkpallureid ootab ees kolmenädalane seebiooper Mehhikos.
17.03.2021 2h 4 m